Η απίθανη ιστορία του Ζουγρή: Το wonderkid του Σπανούλη που από… στόπερ κατέληξε στο μπάσκετ

Η απίθανη ιστορία του Ζουγρή: Το wonderkid του Σπανούλη που από… στόπερ κατέληξε στο μπάσκετ

Η απίστευτη ιστορία του Βαγγέλη Ζούγρη που από σέντερ μπακ κατέληξε να είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη.

Το Περιστέρι πάλεψε απέναντι στον Ολυμπιακό. Έβαλε δύσκολα στους νταμπλούχους Ελλάδος και στο τέλος πήρε το χειροκρότημα για όσα κατέθεσε μέσα στο παρκέ χάνοντας στο τελευταίο σουτ. Από την ομάδα των δυτικών προαστίων όμως ξεχώρισε ένα νεαρό παιδί. Ο λόγος φυσικά για τον Βαγγέλη Ζούγρη.

Ο 18χρονος φόργουορντ/σέντερ έκανε τα… πάντα μέσα στο γήπεδο πραγματοποιώντας μια καταπληκτική εμφάνιση. Ο νεαρός Έλληνας άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Βασίλης Σπανούλης, καθώς δεν είχε στη διάθεσή του τον Δημήτρη Αγραβάνη λόγω τραυματισμού.

Ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας 9 πόντους (4/4 δίποντα, 1/1 βολή), 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 μπλοκ σε περίπου 11 λεπτά συμμετοχής. Και δεν είναι μόνο οι αριθμοί. Έκανε πράγματα που δεν φαίνονται στην στατιστική. Έβγαλε τεράστιες άμυνες, κόντραρε παίκτες όπως οι Μουσταφά Φαλ, Τζοέλ Μπολομπόι, Ταρίκ Μπλακ και Σάσα Βεζένκοφ. Δείχνοντας πως έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν απλά για τον Ζούγρη, μέχρι να βρει θέση στο Περιστέρι. Καθώς δεν είχε παίξει παίξει μπάσκετ μέχρι τα 14 του χρόνια, αλλά ποδόσφαιρο. Παρόλα αυτά δούλεψε, πήρε τις ευκαιρίες του και πλέον είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του Βασίλη Σπανούλη.

Από… σέντερ μπακ στο μπάσκετ

Συνήθως τα παιδιά μαθαίνουν από μικρά ένα άθλημα και δεν αλλάζουν. Όχι όμως και στην περίπτωση του Βαγγέλη Ζούγρη. Εκείνος είχε επιλέξει το ποδόσφαιρο και λόγω του ανεπτυγμένου του σώματος οι προπονητές του τον είχαν τοποθετήσει σε θέση σέντερ μπακ.

Όμως όλα άλλαξαν το 2019 όταν οι γονείς του παρατήρησαν πως χαράμιζε τα προσόντα του στο χορτάρι και τον παρότρυναν να ακολουθήσει το μπάσκετ. Κομβικό ρόλο έπαιξε και η πρώην διεθνής αθλήτρια, Σοφία Κλιγκοπούλου, που τον προετοίμασε και τον βοήθησε. Πήρε μέρος σε διάφορα τουρνουά και η σκληρή δουλειά του απέδωσε καρπούς, βρίσκοντας μια θέση στις ακαδημίες του Περιστερίου.

Η ευκαιρία του Ζούγρη με τον Τόμιτς, τα διεθνή τουρνουά και η Εθνική

Ο άνθρωπος που τον εμπιστεύτηκε πρώτος απ’ όλους ήταν ο Μίλαν Τόμιτς. Ο Σέρβος τεχνικός ήταν εκείνος που παρατήρησε το ταλέντο του νεαρού παίκτη και του έδωσε τη δυνατότητα να κάνει τα πρώτα του βήματα με την πρώτη ομάδα του Περιστερίου σε ηλικία 17 ετών.

Ο Τόμιτς τον έριξε στα… βαθιά και είδε σε αυτόν ένα μαχητικό πνεύμα που άξιζε μια ευκαιρία. Έτσι μπόρεσε να βρει μια θέση στο ρόστερ χωρίς ωστόσο να παίζει πολύ. Παρόλα αυτά έγινε διεθνής με την U18 της Ελλάδα παίρνοντας μέρος European Challengers που διεξήχθη στο Ισραήλ.

Μάλιστα ήταν μέλος και της ομάδας του Περιστερίου στο U18 Rising Stars όπου πέρυσι κατέκτησε την 5η θέση στο Final 8. Παράλληλα, βρέθηκε και στο Adidas Next Generation Tournament της Πάτρας υπό τις οδηγίες του Βασίλη Σπανούλη. Επιπλέον, στον τελικό του πρωταθλήματος Εφήβων σκόραρε 12 πόντους κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Η εμπιστοσύνη του Σπανούλη και η δικαίωση του Ζούγρη

«Είναι τιμή μου να βρίσκομαι και στον πάγκο μιας τέτοιας ομάδας. Όταν παίζω είναι συγκλονιστικό. Θα ‘πεθάνω’ στο παρκέ για τον Σπανούλη», ήταν μερικά από τα λόγια του Βαγγέλη Ζούγρη μετά το ματς με τον Ολυμπιακό. Λόγια που δείχνουν πως είναι έτοιμος να παλέψει για κάθε ευκαιρία που θα πάρει. Όσο μεγάλη ή μικρή κι αν είναι.

Ο Σπανούλης τον εμπιστεύεται. Κάτι που απέδειξε και η ανανέωση του συμβολαίου του για ακόμα τρία χρόνια τον περασμένο Οκτώβρη. Πλέον όλα είναι στο χέρι του για φτάσει ακόμα πιο ψηλά. Το πρώτο μεγάλο δείγμα ήρθε. Όχι με οποιονδήποτε αντίπαλο, αλλά κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Αν λοιπόν συνεχίσει να δουλεύει με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αγάπη για το μπάσκετ το Περιστέρι θα έχει βρει έναν παίκτη που μπορεί να έχει κομβικό ρόλο. Που θα μπορέσει να φτάσει ακόμα και στην Εθνική Ελλάδος. Δικαιώνοντας τόσο εκείνους που τον εμπιστεύτηκαν, όσο φυσικά και τον εαυτό του που τόλμησε τη μεγάλη αλλαγή στα 14 του και δείχνει να δικαιώνεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ