Όποτε βλέπει πράσινα… αφηνιάζει – Ποιος είναι ο «δήμιος» του Παναθηναϊκού (vids)

Όποτε βλέπει πράσινα… αφηνιάζει – Ποιος είναι ο «δήμιος» του Παναθηναϊκού (vids)

«Σκότωσε» ξανά τον Παναθηναϊκό αποδεικνύοντας πως όποτε βλέπει πράσινα... αφηνιάζει - Το buzzer beater, το αδιανόητο 11/11 στο 4ο δεκάλεπτο και οι αριθμοί του στη φετινή Euroleague που... οδηγούν τη Βαλένθια στα play offs

Με ένα απίστευτο buzzer beater τρίποντο στο φινάλε ο Κρις Τζόουνς… σκότωσε τον Παναθηναϊκό μέσα στο ΟΑΚΑ, χαρίζοντας νίκη οκτάδας στη Βαλένθια.

Με μια προσποίηση, ο Τζόουνς ελευθερώθηκε από τα μαρκαρίσματα, ξεραίνοντας την ομάδα του Ράντονιτς μέσα στο κλειστό του ΟΑΚΑ, η οποία πλέον με ρεκόρ 8-16 είναι στην 16η θέση της Euroleague και απλώς περιμένει καρτερικά πλέον το τέλος του… μαρτυρίου της.

Ο Τζόουνς υπέγραψε χθες (10/2) μία μείζονος σημασίας νίκη για τη Βαλένθια του 13-11 που βλέπει πιο «ζεστά» από ποτέ την πρόκριση στα play offs της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Δεν είναι μόνο το buzzer beater τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Είναι γενικότερα η συγκλονιστική εμφάνιση του 30χρονου γκαρντ. Είναι οι 24 πόντοι, τα 6/7 δίποντα, τα 2/3 τρίποντα, οι 6/7 βολές, τα 4 ριμπάουντ και οι 5 ασίστ του. Ένα πραγματικό «πολυβόλο» που προκάλεσε την 3η σερί ήττα του Παναθηναϊκού στη Euroleague.

Και επίσης είναι κάτι ακόμα. Ο Τζόουνς υπήρξε καταλυτικός στο πιο κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης. Στο 4ο δεκάλεπτο. Εκεί όπου μέσα σε 7 λεπτά πέτυχε τους 11 τελευταίους πόντους της Βαλένθια, με την ισπανική ομάδα να επικρατεί τελικά με 92-91 και να γυρνάει στην Ισπανία με μία «χρυσή» νίκη που αλλάζει τα δεδομένα στην υπόθεση «οκτάδα».

Αυτή ήταν η καλύτερη φετινή εμφάνιση του Τζόουνς στη Euroleague. Ποια ήταν η 2η καλύτερη; Ξανά κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο ματς του πρώτου γύρου! Οι 20 πόντοι του εκείνο το βράδυ της 13ης Δεκεμβρίου του 2022 είχαν χαρίσει ένα ακόμα σπουδαίο ροζ φύλλο αγώνα στις «νυχτερίδες», με 94-91 στην παράταση.

Με 14,8 πόντους, 2,5 ριμπάουντ, 4,8 ασίστ, 16,9 PIR σε 18 ματς και 23:41’ φέτος ο Τζόουνς αποτελεί έναν παίκτη-πρωταγωνιστή, στην προσπάθεια της Βαλένθια να προκριθεί στην επόμενη φάση της Euroleague. Ένας παίκτης που έμαθε πολλά σε Μακάμπι, Βιλερμπάν, βελτιώνεται συνεχώς και τραβάει πλέον όλα τα βλέμματα πάνω του.

Οι δηλώσεις του απόλυτου πρωταγωνιστή μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα στο ΟΑΚΑ:

«Δεν σχεδιάστηκε έτσι ακριβώς η τελευταία επίθεση, όμως στο τέλος μετράει η νίκη. Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου και στους προπονητές που με εμπιστεύονται.

Δεν έχω κάτι με την Ελλάδα, απλά έχω αυτοπεποίθηση και την εμπιστοσύνη του προπονητή μου, δείχνει πολλά. Συνεχίζω να δουλεύω, ξεκίνησα από χαμηλά, πρέπει να πάρουν εύσημα και οι συμπαίκτες μου.

Νιώθω ότι έμαθα πολλά στη Μακάμπι και στη Βιλερμπάν. Τώρα, θέλω να συνεχίσω να βελτιώνομαι και να κερδίζω».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ