Ρεάλ Μαδρίτης: Όταν η «βασίλισσα»… τρομοκρατεί την Ευρώπη

Ρεάλ Μαδρίτης: Όταν η «βασίλισσα»… τρομοκρατεί την Ευρώπη

Για ακόμη μία φορά η Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε πως εξακολουθεί να κάνει... κουμάντο στην Ευρώπη.

«Άνφιλντ», Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης, οι «μερένχες» έχουν ξεκινήσει άσχημα την αναμέτρηση και μόλις στο 14ο λεπτό ο φωτεινό πίνακας αναγράφει 2-0 υπέρ των «κόκκινων». Η συνέχεια εφιαλτική. Όχι για τους παίκτες του Κάρλο Αντσελότι, αλλά για εκείνους του Γιούργκεν Κλόπ. Η αγγλική ομάδα φάνηκε να την υποτίμησε και το πλήρωσε. Γιατί κανείς δεν πρέπει να υποτιμά τη «βασίλισσα».

Η Ρεάλ από εκείνο το σημείο έδειξε το αληθινό της πρόσωπο. Το τελικό 5-2 ήταν φυσικό επακόλουθο. Εκείνο που εδώ και χρόνια τρομοκρατεί κάθε αντίπαλο στην Ευρώπη. Προφανώς και δεν είναι η πρώτη φορά που είτε βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και ανακάμπτει, είτε μπαίνει με μια αποστολή: να μην αφήσει την άλλη ομάδα να πάρει… ανάσα. Το dna των «μερένχες» δεν τους αφήνει να μείνουν πίσω. Πάντα θα βρουν τον τρόπο και θα φέρουν το ματς στα μέτρα τους.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, οι Μαδριλένοι έχουν πανηγυρίσει πέντε φορές την κούπα με τα «μεγάλα αυτιά». Για να φτάσουν σε αυτό το επίτευγμα έχουν περάσει αρκετά εμπόδια. Άλλα εύκολα, άλλα δύσκολα. Κοινός παρονομαστής όμως είναι ένας. Αυτή η… άνεση που δείχνουν όταν είναι πεπεισμένοι πως θα πάρουν αυτό που θέλουν. Η «βασιλική» αύρα που δεν έχει καμία άλλη. To10.gr θυμάται έξι φορές την τελευταία δεκαετία που η Ρεάλ τρομοκράτησε τον αντίπαλό της και εν τέλει πήρε αυτό που της άξιζε.

Πήγε να… χάσει και από συνήθεια νίκησε

Την περσινή περίοδο η Ρεάλ έδειξε για τα καλά από τι… μέταλλο είναι φτιαγμένη. Πραγματοποιώντας μια αδιανόητη πορεία στο Champions League. Στα ημιτελικά απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι είχε ηττηθεί στην Αγγλία με σκορ 4-3. Ωστόσο τα πράγματα στη Μαδρίτη ήταν αλλιώς. Οι «πολίτες» μπορεί να προηγήθηκαν με τον Μαχρέζ στο 73′, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν άλλη άποψη. Με δύο γκολ του Ροντρίγκο στις καθυστερήσεις του ματς, έδειξαν πως είναι… εφτάψυχοι, για να έρθει ο Μπενζεμά στην παράταση και να κάνει το τελικό 3-1 που έδωσε και την πρόκριση στον τελικό στο σύνολο του Κάρλο Αντσελότι.

Η Ρεάλ νικά και όταν… χάνει

Μένουμε στην περσινή σεζόν και πάμε στα προημιτελικά. Η «βασίλισσα» έχει πάρει μεγάλο διπλό στην έδρα της Τσέλσι με σκορ 3-1. Στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» όμως το πράγμα… στραβώνει άσχημα. Οι «μπλε» έχουν πετύχει τρία τέρματα και μοιάζουν έτοιμοι να πανηγυρίσουν μια ιστορική πρόκριση συνάμα με μια μεγάλη ανατροπή. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον Ροντρίγκο. Ο νεαρός Βραζιλιάνος δήλωσε παρών και με γκολ στο 80′ μείωσε σε 3-1 στέλνοντας τον αγώνα στην παράταση. Για άλλη μία φορά ο Καρίμ Μπενζεμά έβγαλε τα… κάστανα από τη φωτιά και με δικό του γκολ έδωσε την πρόκριση στο έξτρα ημίωρο.

Η Παρί το πρώτο… θύμα

Τελευταίο παιχνίδι από την περσινή αγωνιστική περίοδο η συνάντηση των «μερένχες» με την Παρί Σεν Ζερμέν για τη φάση των «16». Όταν και ξεκίνησε η τρομακτική της πορεία προς τον τίτλο. Για φτάσουν εκεί όμως οι Ισπανοί έπρεπε να περάσουν το εμπόδιο των Γάλλων. Οι Παριζιάνοι είχαν επικρατήσει 1-0 στο πρώτο ματς και είχαν το πάνω χέρι στη ρεβάνς της Μαδρίτης. Ο Εμπαπέ έδωσε το προβάδισμα στην Παρί και όλα έμοιαζαν… ρόδινα για τους φιλοξενούμενους. Το παραμύθι όμως εξελίχθηκε σε εφιάλτη μέσα σε 17 λεπτά στο δεύτερο μέρος. Ο Μπενζεμά πήρε το όπλο του και με χατ-τρικ διέλυσε κάθε όνειρο των Γάλλων που έμοιαζαν ανήμποροι να σταματήσουν την… παρέλαση της Ρεάλ προς τη νίκη. Που φυσικά έφερε και την πρόκριση.

Ρεάλ σε τελικό, ίσον σίγουρη νίκη

Γυρίζουμε πίσω στο 2017. Η «βασίλισσα» έχει φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής και μένει ένα μοναδικό εμπόδιο προς την κορυφή της Ευρώπης. Η Γιουβέντους που έχει κάνει μια μεγαλειώδη σεζόν είναι έτοιμη να υψώσει… τείχος απέναντι στη Ρεάλ. Ωστόσο υπάρχει ένα ζήτημα. Οι Μαδριλένοι όταν βρεθούν σε τελικό είναι σχεδόν αδύνατο να χάσουν. Σαν να συνωμοτεί το σύμπαν και να μην αφήνει κανέναν άλλον να σηκώσει κεφάλι. Οι «μπιανκονέρι» αποδείχθηκαν εύκολη… λεία για τους Ισπανούς που τους διέλυσαν άνετα με το τελικό 4-1 σηκώνοντας την κούπα στον ουρανό της Ουαλίας.

Η ραψωδία του Κριστιάνο

Μία σεζόν πίσω, το 2017, η Βόλφσμπουργκ εξέπληξε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη νικώντας με σκορ 2-0 τη Ρεάλ στο πρώτο ματς της φάσης των «8». Η «βασίλισσα» είχε δύσκολο έργο στη ρεβάνς, αλλά είχε και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος μπήκε… αφηνιασμένος και με μια απίστευτη ραψωδία ολοκλήρωσε τον αγώνα σημειώνοντας χατ-τρικ.  Μέσα σε δύο λεπτά στο πρώτο μέρος έφερε το συνολικό σκορ στην ισορροπία και λίγο πριν το φινάλε έριξε τη χαριστική βολή στους «λύκους» για να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του και να αποδείξει πως κανείς δεν τα βάζει με τους «μερένχες».

Η… άλωση της Βαυαρίας

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι η Ρεάλ δεν ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Ήταν όμως τρομακτική. Απρίλης του 2016. Η «βασίλισσα» είχε επικρατήσει στην Ισπανία της Μπάγερν με σκορ 1-0. Ενόψει της ρεβάνς είχε το πάνω χέρι, αλλά στο Μόναχο όλα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά. Οι Βαυαροί θα κυνηγούσαν όσες πιθανότητες είχαν για να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα. Όμως τίποτα δεν ήταν έτσι. Οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι δεν άφησαν κανένα απολύτως περιθώριο στους Γερμανούς. Περνώντας… αέρα από το «Αλιάνζ Αρίνα». Μέχρι το 34′ το σκορ ήταν ήδη 3-0 με δύο γκολ του Σέρχιο Ράμος και ένα του Ρονάλντο, με τον Πορτογάλο να βάζει το… κερασάκι για το τελικό 4-0.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ