Την βλέπει ο Μαραντόνα και χαμογελά: Ο «μάγος» Κβαρατσχέλια και ο killer Όσιμεν οδηγούν τη Νάπολι στο… όνειρο (pics, vids)

Την βλέπει ο Μαραντόνα και χαμογελά: Ο «μάγος» Κβαρατσχέλια και ο killer Όσιμεν οδηγούν τη Νάπολι στο… όνειρο (pics, vids)

Νάπολι για... φίλημα. Τρένο η αρμάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι σε Serie A και Champions League. Τα «μάγια» των Κβαρατσχέλια-'Οσιμεν και το καθοριστικό ξεσκαρτάρισμα του καλοκαιριού.

Πρόκειται για μία από τις πιο fun watch ομάδες της εφετινής αγωνιστικής περιόδου. Μια ματιά στα πεπραγμένα της σε Serie A και Champions League αρκεί για να το διαπιστώσει κανείς. Στον… αυτόματο συνεχίζει η Νάπολι, κάνοντας σμπαράλια οποίο σύνολο βρεθεί στον δρόμο της. Τελευταίο θύμα; Η καλοκουρδισμένη μηχανή του Όλιβερ Γκλάσνερ. Οι Παρτενοπέι έκαναν «παρέλαση» και στην Φρανκφούρτη, επικρατώντας άνετα της Αιντραχτ με 2-0.

Από το πρώτο ματς, μπήκαν τα πιο γερά θεμέλια για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Η εφετινή Νάπολι δεν καταλαβαίνει ούτε από δύσκολες έδρες, αλλά ούτε και από διοργανώσεις. Το έχει αποδείξει πολλάκις μέχρι στιγμής. Η αρμάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι συνεχίζει να σπέρνει τον φόβο και τον τρόμο, κερδίζοντας θαυμαστές ανά την υφήλιο. Τα όσα έχει καταγράψει το κοντέρ μέχρι στιγμής είναι άκρως εντυπωσιακά.

Διαβάστε επίσης: Πώς «απαντάει» η ΑΕΚ μετά από ήττες… (vids)

Καταρχάς, η ομάδα από τον ιταλικό νότο βρίσκεται αγκαλιά με το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 33 ολόκληρα χρόνια. Με 15 πόντους (!) διαφορά από την πρωταθλήτρια Ίντερ και τον Χβίτσα Κβαρατσχέλια να «οργιάζει», η Νάπολι ζει ξανά στιγμές από την εποχή του Ντιέγκο Μαραντόνα. Οι Παρτενοπέι έχουν ήδη αρχίσει να σκέφτονται τη στέψη του Μαϊου, ενώ κάνουν όνειρα και για μια καλή πορεία στο Champions League.

Όσιμεν και Ντι Λορέντζο υπέγραψαν την… άλωση της Φρανκφούρτης και η Νάπολι συνεχίζει να στήνει πάρτι σε κάθε αγωνιστικό χώρο. Ο Νιγηριανός επιθετικός είναι on fire και ένας από τους λόγους όπου οι Παρτενοπέι «πετάνε» την εφετινή αγωνιστική περίοδο. Εχει ήδη στείλει 20 φορές την μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό και είναι ο πρώτος παίκτης των Ναπολιτάνων που το καταφέρνει από τη σεζόν 2018-2019 και τον Ακάρντιους Μίλικ. Σε beast mode ο 24χρονος οδηγεί εκ του ασφαλούς την ομάδα του στη Γη της Επαγγελίας.

Πέρα από τον Όσιμεν, ένας από τους κυριότερους λόγους που η Νάπολι δεν «παίζεται» είναι και ο Χβίτσα Κβαρατσχέλια. Ο αγαπημένος «Κβαραντόνα» των οπαδών της ομάδας κάνει παπάδες την εφετινή σεζόν, με το ένα μαγικό να διαδέχεται το άλλο. Χαρακτηριστική η φάση του χθεσινού δεύτερου γκολ. Ο τρόπος που κατεβάζει την μπάλα, τη φέρνει μπροστά και εν συνεχεία τη… σερβίρει με τακουνάκι στον Ντι Λορέντζο τα λέει όλα.

Ο Γεωργιανός εξτρέμ… ζαλίζει με κάθε τρόπο τους αντίπαλους αμυντικούς και οι αριθμοί του είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακοί. Ο 22χρονος άσος έχει συνεισφορά σε 25 γκολ της Νάπολι, μια επίδοση που δεν συναντάται σε άλλον παίκτη της ομάδας.

Ο Κβαρατσχέλια είναι το Α και το Ω της εφετινής Νάπολι και με τις εμφανίσεις του, έχει κεντρίσει τα βλέμματα των «μεγάλων» της Ευρώπης. Ήδη οι πρώτες… σειρήνες από Μαδρίτη μεριά έχουν ηχήσει. Η χρηματιστηριακή αξία του Γεωργιανού άσου έχει εκτοξευτεί και οι Παρτενοπέι τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

Φυσικά, σημαντικό μερίδιο της μέχρι τώρα επιτυχίας αναλογεί και στον Λουτσιάνο Σπαλέτι. Σε συνεννόηση με τη διοίκηση, ο 63χρονος προχώρησε σε ριζικές αλλαγές το καλοκαίρι (Κουλιμπαλί, Μέρτενς, Ινσίνιε, Ρουίθ, Μίλικ) ανανεώνοντας το ρόστερ της Νάπολι. Το αποτέλεσμα; Τρένο η ομάδα σε Ιταλία και Ευρώπη. Με έξυπνες και ουσιαστικές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού (Κιμ, Κβαρατσχέλια, Ανγκισα), ο έμπειρος τεχνικός έχτισε από το μηδέν τους Παρτενοπέι και τώρα νιώθει απόλυτα δικαιωμένος για τις επιλογές του.

Για μεγάλα πράγματα την εφετινή σεζόν η Νάπολι. Το Scudetto έχει ήδη πάρει κατεύθυνση για τον ιταλικό νότο. Λέτε να ακολουθήσει και η κούπα με τα μεγάλα αυτιά; Με τη μία φοβερή εμφάνιση να διαδέχεται την άλλη, οι Παρτενοπέι έχουν κάθε λόγο να ονειρεύονται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ