Όταν το παιχνίδι δεν τελειώνει στο 90′

Όταν το παιχνίδι δεν τελειώνει στο 90′

Σπασμένα δοκάρια, ένα σμήνος από μέλισσες και άλλα περιστατικά που δεν άφησαν ένα παιχνίδι να τελειώσει. Ανάμεσά τους και η είσοδος του ένοπλου Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.

Η Γερμανική ιστοσελίδα «Noz», με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο πρόσφατο ντέρμπι της Φενέρ με τη Μπεσίκτας αναφέρει περιστατικά που οδήγησαν αγώνες σε διακοπή. Σε αυτά έχει συμπεριλάβει και το παιχνίδι της Τούμπας, με την είσοδο του ένοπλου Ιβάν Σαββίδη.

Ο Σεπ Χέρμπεργκερ, Παγκόσμιος πρωταθλητής από το 1954, είχε πει ότι «Η μπάλα είναι στρογγυλή και το παιχνίδι διαρκεί 90 λεπτά». Παρόλα αυτά, το ποδόσφαιρο μας έχει αποδείξει πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Πολλές φορές παιχνίδια έχουν ακυρωθεί και διακοπεί πρόωρα. Επιθέσεις σε διαιτητές, δοκάρια σπασμένα στη μέση, πιστόλια στο γήπεδο ή όπως συνέβη πρόσφατα στην Τουρκία, συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών. Όπως λοιπόν φαίνεται, είναι πολλοί οι λόγοι για τους οποίους ένα παιχνίδι μπορεί να διακοπεί πριν τη συμπλήρωση των 90 λεπτών.

Παρακάτω είναι μερικές από τις πιο περίεργες ιστορίες διακοπής ενός ποδοσφαιρικού αγώνα πριν από τη συμπλήρωση των 90 λεπτών.

Ο πρόεδρος που οπλοφορούσε

Στο 89ο λεπτό του ντέρμπι των Δικεφάλων μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, συνέβη ένα αρκετά ασυνήθιστο περιστατικό. Ο ΠΑΟΚ σκόραρε, όμως μετά από διαβουλεύσεις με το βοηθό ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ. Η αδικία ήταν πολύ μεγάλη για τον Ιβάν Σαββίδη που όρμισε στο γήπεδο για να διαμαρτυρηθεί, έχοντας περίστροφο στην ζώνη του. Η εικόνα του προέδρου με το όπλο μπροστά στα μάτια των διαιτητών, των παικτών και του κόσμου, ήταν κάτι πραγματικά ασυνήθιστο. Ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδι μετά το περιστατικό.

Όταν το παιχνίδι τελείωσε μετά από 17 δευτερόλεπτα

Στις αρχές Απριλίου, οι παίκτες της Χάλμπερσταντ και της Μπουντίσα Μπάουτζεν επέστρεψαν στα αποδυτήρια, μόλις 17 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα. Ήδη πριν την σέντρα, οι αστραπές ήταν εμφανείς στον ουρανό. Έτσι λοιπόν ο διαιτητής δεν άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί και έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια ώστε να αποφύγουν την καταιγίδα που πλησίαζε.

Το παιχνίδι με τις εννέα κόκκινες κάρτες

Μετά από μεγάλη σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο, το παιχνίδι της Βιτόρια και της Μπαΐα για τη δεύτερη κατηγορία της Βραζιλίας, διεκόπη. Μετά από μια φραστική επίθεση των οπαδών προς τον τερματοφύλακα της Βιτόρια, αυτός ενοχλήθηκε και επιτέθηκε στον σκόρερ της Μπαΐα. Η κατάσταση ξέφυγε και υπήρξε μαζική σύρραξη. Στη συνέχεια, όταν τα πνεύματα ηρέμησαν, αποβλήθηκαν συνολικά 5 ποδοσφαιριστές. Παρόλα αυτά, οι ποδοσφαιριστές δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς στη συνέχεια αποβλήθηκαν ακόμη 4 ποδοσφαιριστές για αντιαθλητικά μαρκαρίσματα, με την Βιτόρια να μένει με 5 ποδοσφαιριστές στο χορτάρι. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται καθώς ο ελάχιστος αριθμός παικτών που πρέπει να έχει μια ομάδα είναι 6. Έτσι λοιπόν, ο διαιτητής διέκοψε την αναμέτρηση.

Το πρόβλημα υγείας του προπονητή

Ο Τζεφ Στράσερ, προπονητής της Καϊζερσλάουτερν, ένιωσε ζάλη και ναυτία στο ημίχρονο του αγώνα με την Ντάρμσταντ, τον περασμένο Ιανουάριο. Μετά από ιατρική παρέμβαση, ο Στράσερ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με τον διαιτητή Μπάστιαν Ντανκερτ να διακόπτει το παιχνίδι στο ημίχρονο. Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση, ο προπονητής από το Λουξεμβούργο είχε καρδιακές αρρυθμία εξαιτίας μιας γρίπης.

Και μετά ήρθαν οι μέλισσες 

Το 2016 στο πρωτάθλημα του Εκουαδόρ, συνέβη κάτι ασυνήθιστο. Στο παιχνίδι μεταξύ της Ρίβερ Πλέιτ και της Αούκα, ένα σμήνος από μέλισσες επιτέθηκε στους παίκτες και το διαιτητή. Το παιχνίδι παιχνίδι ορίστηκε να συνεχιστεί άλλη ημέρα, καθώς δεν ήταν δυνατόν να απομακρυνθούν οι μέλισσες από το γήπεδο.

Ο «ιπτάμενος» αναπτήρας 

Το 2015 σε αγώνα μεταξύ της Όσναμπρουκ με τη Λειψία για το Κύπελλο Γερμανίας, ο διαιτητής Μάρτιν Πέτερσεν δέχθηκε αναπτήρα, που τον χτύπησε στο κεφάλι. Οι βοηθοί του καθώς και οι παίκτες των δυο ομάδων έτρεξαν να τον βοηθήσουν, με το παιχνίδι να διακόπτεται.

Ιπτάμενη σημαία της Μεγάλης Αλβανίας

Στο παιχνίδι της Σερβίας απέναντι στην Αλβανία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, το παιχνίδι διακόπηκε οριστικά. Ο λόγος ήταν ότι στο 42ο λεπτό και ενώ το παιχνίδι διεξαγόταν κανονικά, ένα drone που συμβόλιζε την Μεγάλη Αλβανία άρχισε να αιωρείται πάνω από τον αγωνιστικό χώρο. Ένας ποδοσφαιριστής της Σερβίας κατάφερε να το γκρεμίσει με τους Αλβανούς παίκτες να θίγονται ορμώντας πάνω του. Φυσικά το παιχνίδι διακόπηκε με υπαιτιότητα και δεν συνεχίστηκε ποτέ, με τις ομάδες να τιμωρούνται αμφότερες.

Θεατής γρονθοκόπησε τον διαιτητή

Στο παιχνίδι της Δανίας με τη Σουηδία για τα προκριματικά του Euro 2008, ο διαιτητής της αναμέτρησης απέβαλε στο 89′ τον Κρίστιαν Πόουλσεν της Δανίας, δίνοντας πέναλτι για τους Σουηδούς. Το παιχνίδι ήταν στο 3-3 με τους παίκτες της Δανίας να διαμαρτύρονται έντονα στον διαιτητή Φάντελ. Όταν τα πνεύματα ηρέμησαν και λίγο πριν την εκτέλεση του πέναλτι, ένας οπαδός των Δανών εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και γρονθοκόπησε το διαιτητή. Φυσικά το παιχνίδι διακόπηκε με τη νίκη να κατοχυρώνεται στη Σουηδία.

Διακοπή ρεύματος εξαιτίας της τηλεοπτικής μετάδοσης

Ένα παιχνίδι που δεν έληξε με τη βία, αλλά εξαιτίας διακοπής ρεύματος σημειώθηκε στη Γερμανία το 1997. Συγκεκριμένα στο παιχνίδι των Κίκερς Όφενμπαχ απέναντι στη Μέμινγκεν, έγινε διακοπή ρεύματος στο 89′. Η ζημιά δε γινόταν να αποκατασταθεί με το διαιτητή να λήγει το παιχνίδι. Ο λόγος που είχε πέσει ο… γενικός ήταν εξαιτίας του βαν εξωτερικών μεταδόσεων.

Ο «πονηρός» τερματοφύλακας της Χιλής

Στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1990 μεταξύ Βραζιλίας και Χιλής, ο τερματοφύλακας της Χιλής Ρομπέρτο Ρόχας, ισχυρίστηκε πως μια φωτοβολίδα τον χτύπησε στο πρόσωπο και άρχισε με τους τρομοκρατημένους συμπαίκτες του να αρνούνται να συνεχίσουν το παιχνίδι. Η αναμέτρηση διακόπηκε και η ΦΙΦΑ κατοχύρωσε το παιχνίδι στη Χιλή. Παρόλα αυτά, οι εικόνες της τηλεόρασης, πρόδωσαν τον Ρόχας. Όπως φάνηκε, ο Χιλιανός τερματοφύλακας έκανε μόνος του τα χτυπήματα με χειρουργικό νυστέρι που είχε κρυμμένο στα γάντια του. Φυσικά, ο Ρόχας υπέστη δια βίου αποκλεισμό από τους αγωνιστικούς χώρους και η Χιλή δεν προκρίθηκε στο Μουντιάλ του 1990.

Όταν τα δοκάρια πέφτουν

Συνήθως οι ομάδες πανηγυρίζουν μετά την επίτευξη ενός γκολ. Αλλά το 1971 στο παιχνίδι της Γκλάντμαχ απέναντι στη Βρέμη, κανένας δεν πανηγύρισε. Με το σκορ στο 1-1, το δοκάρι της εστίας της Βρέμης έσπασε και η εστία έπεσε. Οι παίκτες προσπάθησαν να την βάλουν στη θέση της, αντικαθιστώντας το δοκάρι με ένα ξύλο, όμως δε τα κατάφεραν. Μετά από 12 λεπτά ο διαιτητής έληξε το παιχνίδι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ