Αποκάλυψη: Ο ρόλος κλειδί του Άβρααμ Γκραντ,  στη νέα εποχή του Παναθηναϊκού

Αποκάλυψη: Ο ρόλος κλειδί του Άβρααμ Γκραντ, στη νέα εποχή του Παναθηναϊκού

Ο Ισραηλινός προπονητής, έρχεται στην Ελλάδα, παίρνει το 10% της ΠΑΕ και αναλαμβάνει να τρέξει το πρότζεκτ για τους Πράσινους ως «τοποτηρητής» του Πίνι Ζάχαβι. Στην Ελλάδα πέρασε το Πάσχα, ο Πάιρο Πιεμπονγκσάντ. Με ποιους συναντήθηκε, αλλά και που έφαγε!

Ραγδαίες οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, με τον ραδιοφωνικό σταθμό ιδιοκτησίας Γιάννη Αλαφούζου να μεταδίδει σύμφωνία του γνωστού επιχειρηματία με τον Πάιρο Πιεμπονγκσάντ, για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ. Και ενώ επίσημα οι Πράσινοι μόλις επιβεβαίωσαν. Φαίνονται πως από πλευράς των νέων επενδυτών είναι όλα έτοιμα, καιρό τώρα. Το πρότζεκτ, το γήπεδο, οι επαφές με την τράπεζα, αλλά και το ποδοσφαιρικό σχέδιο που θα εξελιχθεί. Πρόσωπο κλειδί σε όλα αυτά; Ο Άβρααμ Γκραντ. Ναι, ο άλλοτε προπονητής της Τσέλσι. Ο στενότερος συνεργάτης του Πίνι Ζάχαβι όλα αυτά τα χρόνια στο ποδόσφαιρο. Ο κύριος που παίρνει στην κατοχή του το 10% της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και έρχεται στην Ελλάδα για μόνιμη εγκατάσταση προκειμένου να αναλάβει την ευθύνη. Για όλα!

Ο 63άχρονος που κάποτε αντικατέστησε τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της Τσέλσι όπως φαίνεται θα είναι το νέο «αφεντικό» σε φόντο Πράσινο. Το νέο «αφεντικό» του Παναθηναϊκού. Δεν είναι μόνο οι σχέσεις του με τον Ζάχαβι, και η διαδρομή του στο ποδόσφαιρο. Είναι και το γεγονός ότι έχει ήδη συνεργαστεί με τους Ταϊλανδούς, το 2014. Το όραμα για τον Παναθηναϊκό είναι μεγάλο. Και περνά από πολλά διαφορετικά επίπεδα, όπως αποκαλύπτει σε σημερινό της ρεπορτάζ η οικονομική εφημερίδα «ΑΞΙΑ».

Η «ομάδα» του Πιεμπονγκσάντ έχει αποφασίσει να επενδύσει βασιζόμενη σε δύο λόγους. Πρώτον διότι ποντάρουν στο real estate και θέλουν να επωφεληθούν της διπλής ανάπλασης, προωθώντας το σχέδιο του Βοτανικού! Πρόθεση τους είναι να κατασκευάσουν ένα υπερσύγχρονο γήπεδο το οποίο θα κοστίσει πάνω από 50 εκατ και παράλληλα να ανεγερθεί το προβλεπόμενο εμπορικό κέντρο και ένα ξενοδοχείο 7 αστέρων, στην περιοχή. Το ύψος της επένδυσης λοιπόν θα ξεπεράσει τα 100 εκατ ευρώ.  Έχουν γίνει ήδη οι προκαταρκτικές συζητήσεις με την alpha bank που λόγω του Άρη Βωβού έχει τον πρώτο λόγο για το εμπορικό κέντρο , το ακίνητο και τα χρέη! Η τράπεζα φέρεται θετική και αρχικά ανταποκρίνεται στο συγκεκριμένο πλάνο οπότε όλα είναι θέμα τιμήματος και εξέλιξης των πραγμάτων.

Ο δεύτερος λόγος επένδυσης στον Παναθηναϊκό είναι το ίδιο το ποδόσφαιρο και η εξαγορά ενός τόσο μεγάλου εμπορικού brand έναντι τόσο μικρού τιμήματος. Οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες το έχουν ξανακάνει κατ επανάληψη. Η Σίτι, η Ρέντινγκ, η Μουσκρόν στο Βέλγιο είναι εγχειρήματα-απόδειξη. Φυσικά ο Παναθηναϊκός (που μεταξύ άλλων έχει και τιμωρία ενός ακόμη έτους από τα κύπελλα Ευρώπης) δεν προσφέρει την ίδια δυναμική. Όμως κάπου εδώ είναι που… παρεμβαίνει ο Ζάχαβι. Ο πανίσχυρος αυτός dealer του διεθνούς ποδοσφαίρου, θέλει να χρησιμοποιήσει τους Πράσινους ως «βάση» για να φέρει στην Ευρώπη μια σειρά από νεαρούς παίκτες των δύο μεγάλων ποδοσφαιρικών δεξαμενών. Της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής. Από εδώ θα ξεκινούν όλα, αν υποθέσουμε ότι θα υπάρξει οριστική συμφωνία. Ένα αντίστοιχο πρότζεκτ εξελίσσεται αυτόν τον καιρό στην Οξφόρδη, ομάδα της τρίτης κατηγορίας της Αγγλίας.

Ο Πάιρο Πιεμπονγκσάντ έχει το τελευταίο διάστημα επισκεφτεί τη χώρα μας τρεις φορές! Μάλιστα λέγεται ότι το Πάσχα το πέρασε μεταξύ Σπετσών και Πόρτο Χέλι παρέα με τον καλό του φιλο και συνέταιρο σε διάφορες δουλειές εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη. Ο Ρέστης πάντως αν και είχε συνεργαστεί με τον Ταιλανδό στο πρότζεκτ της Μάντσεστερ Σιτι τώρα δεν θα έχει ρόλο στον Παναθηναϊκό καθώς ο ίδιος είναι φίλαθλος του Ολυμπιακού και δεν το κρύβει . Θα βοηθήσει τον φιλο του με τις σχέσεις και τις γνωριμίες του. Και ως εκεί. Ο Ταϊλανδός είναι τόσο απλός άνθρωπος που κυκλοφορούσε ανάμεσά μας χωρίς να δίνει στόχο. Ενδεικτικά την τελευταία φορά που ήταν στην Αθήνα το ένα βράδυ έφαγε στο Τιερ του νέου Ψυχικού, το άλλο στο εστιατόριο Μπαρμπαρόσα στο Χαλάνδρι και το τρίτο σε κρεαταδικο στην Νέα Ερυθραία ιδιοκτησίας (ναι, καλά μαντέψατε) του Βικτωρα Ρεστη!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ