Όταν η Μπαρτσελόνα… σόκαρε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη (vid)

Όταν η Μπαρτσελόνα… σόκαρε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη (vid)

Πριν από έξι χρόνια η Μπαρτσελόνα έκανε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του Champions League απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Ήταν 14 Φεβρουαρίου του 2017, όταν η Παρί Σεν Ζερμέν έβαζε στον τοίχο την Μπαρτσελόνα και τη σφυροκοπούσε με τέσσερα γκολ, επικρατώντας με 4-0 για την πρώτη αναμέτρηση των «16» του Champions League. Μία νίκη που όλοι πίστευαν πως θα έδινε το εισιτήριο των προημιτελικών στους Παριζιάνους…

Η ρεβάνς του «Καμπ Νόου» ωστόσο έγραψε τη δική της ιστορία… Μία αναμέτρηση που θα μείνει για πάντα ως η μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του θεσμού. Οι «μπλαουγκράνα» έφτασαν στην… Remuntada (ανατροπή) και διέσυραν με 6-1 τους Παριζιάνους, με τον Σέρχι Ρομπέρτο να σκοράρει στις καθυστερήσεις το γκολ της πρόκρισης.

Διαβάστε επίσης: Παίκτης της Μπαρτσελόνα κατηγορείται για κακοποιητική συμπεριφορά! (vid)

Μόλις στο 2ο κιόλας λεπτό, η Μπαρτσελόνα πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Σουάρες, ενώ το αυτογκόλ του Κιρζαβά έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0… Η μισή δουλειά είχε γίνει για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε που στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου έγραψε το 3-0 με πέναλτι του Λέο Μέσι…

Η Παρί έψαχνε ένα χρυσό γκολ που θα της έδινε την πρόκριση και το βρήκε με τον Καβάνι! Οι «μπλαουγκράνα» ωστόσο δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα… Ο Νεϊμάρ ανέλαβε δράση και αφού πρώτα έγραψε το 4-1 στο 88ο λεπτό, ευστόχησε και από τα έντεκα βήματα βάζοντας «φωτιά» στις καθυστερήσεις!

Εκεί εμφανίστηκε ο Σέρχι Ρομπέρτο που έγραψε το 6-1 και οδήγησε την Μπαρτσελόνα στη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του θεσμού… μέχρι την επόμενη…

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ουμτιτί, Πικέ, Μασεράνο, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (84′ Αντρέ Γκόμες), Ραφίνια (76′ Σέρτζι Ρομπέρτο), Ινιέστα (65′ Αρντά Τουράν), Νεϊμάρ, Μέσι, Σουάρες.

Παρί Σεν Ζερμέν (Ουνάι Εμερι): Τραπ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μενιέ (93′ Κριχόβιακ), Κουρζάβα, Βεράτι, Ραμπιό, Ματουιντί, Λούκας (55′ Ντι Μαρία), Ντράξλερ (75′ Οριέ), Καβάνι.

https://www.youtube.com/watch?v=aPC5LPrEza0

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ