Όταν ο Μίμης Παπαϊωάννου «υπέγραφε» την πιο ιστορική πρόκριση της ΑΕΚ (vid)

Όταν ο Μίμης Παπαϊωάννου «υπέγραφε» την πιο ιστορική πρόκριση της ΑΕΚ (vid)

Στις 16 Μαρτίου του 1977, ο παντοτινός αρχηγός της ΑΕΚ είχε βάλει τη σφραγίδα του στην πιο μεγάλη πρόκριση της ομάδας.

Η οικογένεια της ΑΕΚ πενθεί. Από χθες, το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι κάτι παραπάνω από φτωχότερο. Ο μεγάλος Μίμης Παπαϊωάννου, η «φωνή» της ομάδας, το σύμβολο μιας εποχής για την Ένωση πέταξε για την γειτονιά των αγγέλων.

O κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής του 20ου αιώνα, όπως αναδείχθηκε από τη Διεθνή Υπηρεσία Στατιστικής Ποδοσφαίρου (IFFHS), έφυγε από τη ζωή μετά από μακροχρόνια ασθένεια. Ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία της ΑΕΚ πέρασε στην αιωνιότητα, αλλά θα είναι πάντα εδώ. Στην αγαπημένη του Νέα Φιλαδέλφεια. Θα κοσμεί για πάντα την Αγιά Σοφιά με την επιβλητική του μορφή.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλες αλλαγές στο Μουντιάλ 2026: 48 ομάδες, 104 ματς και διάρκεια 40 ημέρες!

Φυσικά, ώρες ολόκληρες χρειάζεται κάποιος για να εξιστορήσει τα όσα απίστευτα κατάφερε στην καριέρα του. Πολλά τα κατορθώματα του Μίμη Παπαϊωάννου με τη φανέλα της ΑΕΚ. Αμέτρητα γκολ, αμέτρητοι τίτλοι που είχαν την σφραγίδα του. Και μιας και περάσαμε στην 16η Μαρτίου; Κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει τα όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ της 16ης Μαρτίου του 1977. Μια από τις σημαντικότερες διακρίσεις της Ενωσης, έφερε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του μεγάλου Μίμη.

Στις 16 Μάρτη του 1977, στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ φιλοξένησε την ΚΠΡ στη ρεβάνς του 3-0. Μετά και το αποτέλεσμα του Loftus Road, οι Αγγλοι πίστεψαν πως είναι με το ένα πόδι στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA. Ωστόσο, λογάριαζαν δίχως τον Μίμη Παπαϊωάννου.

Δύο γκολ του Θωμά Μαύρου βάζουν… φωτιά στις εξέδρες του «Νίκος Γκούμας». Η ΑΕΚ χρειαζόταν ένα τέρμα για να στείλει τον προημιτελικό στην παράταση. Και το βρήκε από το «μαγικό» κεφάλι του Μίμη. Με το ρολόι σημαδεμένο στο 82ο λεπτό, ο κορυφαίος σκόρερ της Ενωσης, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ασύλληπτη κεφαλιά. Μια κεφαλιά που μνημονεύεται μέχρι και σήμερα.

Το ματς οδηγήθηκε στη ρωσική ρουλέτα και η πρόκριση έμελλε να κριθεί από τον Μίμη Παπαϊωάννου. Εντάξει Θωμά, δεν θα χρειαστεί να εκτελέσεις. Τώρα θα προκριθούμε», είχε πει στον Θωμά Μαύρο ο Σταματιάδης, όταν είδε τον Παπαϊωάννου να στήνει την μπάλα στην άσπρη βούλα.

Οπερ και εγένετο, με τον παντοτινό αρχηγό να στέλνει την μπάλα στο πλεκτό και την Ενωση να πανηγυρίζει μια μεγαλειώδη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA.

Ο Μίμης Παπαϊωάννου έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία της ΑΕΚ. Τώρα, θα καμαρώνει τη μεγάλη του αγάπη από τον ουρανό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ