Τεντόγλου: Γενέθλια για τον σπουδαίο Πρωταθλητή μας! (pics, vids)

Τεντόγλου: Γενέθλια για τον σπουδαίο Πρωταθλητή μας! (pics, vids)

Τα 25 του χρόνια κλείνει σήμερα ο Μίλτος Τεντόγλου, ο πρωταθλητής μας που ξεχωρίζει τόσο εντός όσο και εκτός στίβου

Ο μεγάλος άλτης μας Μίλτος Τεντόγλου έχει σήμερα τα γενέθλιά του. Κλείνει συγκεκριμένα τα 25 χρόνια ζωής και εμείς καμαρώνουμε όχι τόσο για τον αθλητή Τεντόγλου αλλά πολύ περισσότερο για τον άνθρωπο Μίλτο.

Διαβάστε επίσης: Χωρίς εκπλήξεις και με τις δεδομένες απουσίες Χουάνγκ, Μπιέλ και Εμβιλά ο Ολυμπιακός για την πρεμιέρα στα πλέι οφ

Ως αθλητής αποδεικνύει αυτά που ήδη γνωρίζαμε

Είναι από εκείνους που ακόμα και στην κακή τους μέρα θα κάνουν ένα φοβερό άλμα και θα πετάξουν στην κορυφή. Ποτέ του βάθους αλλά μόνο του… ύψους ο αθλητής μας από τα Γρεβενά, απέδειξε περίτρανα του λόγου το αληθές με το πρόσφατο χρυσό ευρωπαϊκό του στο μήκος στην Κωνσταντινούπολη, όπου πέταξε στα 8.30 και μάλιστα αν και μόλις 25 χρόνων, έγραψε ιστορία αφού έγινε ο πρώτος που κατακτάει τρία διαδοχικά χρυσά μετάλλια σε ευρωπαϊκά κλειστού.

Το άλμα του Μίλτου στα 8.30 για το χρυσό στην Κωνσταντινούπολη:

Μερικές από τις καλύτερες επιδόσεις του:

Τι κι αν ήταν πρωί, τι κι αν δεν του αρέσουν καθόλου οι πρωινοί αγώνες, ο Μίλτος έκανε πάλι το θαύμα του και θα συνεχίσει να το κάνει με συνέπεια.

Αξίζει να να αναφέρουμε πως ο αθλητής από τα Γρεβενά έχει τη 2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα με 8.60, ενώ συνολικά έχει πάρει 8 χρυσά στην καριέρα του και μόλις ένα αργυρό.

Συγκεκριμένα πήρε το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 του Γκβέλε το 2019, μετράει τρία διαδοχικά χρυσά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου όπως προείπαμε, έχει 2 χρυσά σε Ευρωπαϊκά  Πρωταθλήματα Κλειστού Στίβου (στο Βερολίνο το 2018, και στο Μόναχο το 2022), ενώ κατέχει και ένα χρυσό σε Παγκόσμιο Ανοιχτού Στίβου (το 2022 στο Βελιγράδι).

Ήρθε πρώτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο επίσης, ενώ το μόνο που λείπει από τη συλλογή του είναι ένα χρυσό σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου (έχει ένα αργυρό στο Γιουτζίν το 2022).

Βέβαια αν τον θαυμάζουμε μία ως αθλητή τον θαυμάζουμε δέκα φορές περισσότερο για τα κατορθώματά του εκτός στίβου και κυρίως για τις πάντα στοχευμένες δηλώσεις του.

Ο Μίλτος με τη σύντροφό του, αθλητικογράφο Πηνελόπη Γκιώνη σε στιγμές χαλάρωσης:

Με τους πρωταγωνιστές στο κλειστό Ευρωπαϊκού της Κωνσταντινούπολης, Νίκο Ανδρικόπουλο και Εμμανουήλ Καραλή:

Παραλαμβάνοντας το βραβείο του καλύτερου Έλληνα αθλητή της χρονιάς από τον ΠΣΑΤ για το 2022:

Σεμνός και ταπεινός πάντα λέει τα αυτονόητα

Ο Μίλτος πάντα έχει κάτι βγαλμένο από την καρδιά του να πει, αυθόρμητο και ειλικρινές. Σεμνός και ταπεινός με μία μικρή δόση νεανικότητας (λογικό για την ηλικία του) πάντα έχει να δηλώσει κάτι ξεχωριστό, κάτι που θα σε κάνει να τον ακούσεις οπωσδήποτε. Χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες, πάντα με το κεφάλι χαμηλά!

Ξεχωριστός

Ο Τεντόγλου μπορεί να είναι Υπερπρωταθλητής -πλέον- του μήκους αλλά τον καμαρώνουμε πολύ περισσότερο για αυτά που κάνει και λέει εκτός στίβου. Ξεχωρίζει λοιπόν και σαν προσωπικότητα και μπράβο του.

Συνεχίζει να μας γεμίζει με χαρά και εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, του βγάζουμε το καπέλο και του ευχόμαστε ολόψυχα Χρόνια Πολλά. Να συνεχίσει να είναι πρότυπο για όλους!
Επιμέλεια: Βασίλης Αγγελής

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ