Μαντούκα στο «10» για τα γενέθλια της ΑΕΚ: «Θα συνεχίσει να γράφει ιστορία – Κάνει εξαιρετική δουλειά ο Αλμέιδα»

Μαντούκα στο «10» για τα γενέθλια της ΑΕΚ: «Θα συνεχίσει να γράφει ιστορία – Κάνει εξαιρετική δουλειά ο Αλμέιδα»

Η ΑΕΚ... σβήνει το 99ο κεράκι και ο Γκουστάβο Μαντούκα μιλάει αποκλειστικά στο «10» για τα όσα βίωσε στους «κιτρινόμαυρους».

Τρία γράμματα, 99 χρόνια ζωής. Η ομάδα που επιβίωσε του ξεριζωμού, η ομάδα που έπεσε, αλλά… σηκώθηκε και στάθηκε ξανά στα πόδια της έχει σήμερα γενέθλια. Η ΑΕΚ γιορτάζει και στην «κιτρινόμαυρη» τούρτα προστίθεται ακόμη ένα κεράκι. Ίσως και το πιο ιστορικό. Με την Ενωση να βρίσκεται ξανά στα ιερά της χώματα. Να βρίσκεται ξανά στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί που σε κάθε ματς εκτυλίσσονται μοναδικές και πρωτόγνωρες στιγμές.

Η ομάδα που όπου σταθεί και όπου βρεθεί «λέει» την ιστορία της, κλείνει 99 χρόνια ζωής και ο Γκουστάβο Μαντούκα μιλάει αποκλειστικά στο «10», κάνοντας flashback στις «κιτρινόμαυρες» αναμνήσεις του.

Διαβάστε επίσης: Ο Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ είναι ο Giannis του Champions League (vids)

Ο Πορτογάλος άφησε το στίγμα του στην ΑΕΚ, με τον κόσμο της ομάδας να τον αγκαλιάζει από την πρώτη στιγμή. Ενα από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας, που τίμησε και με το παραπάνω την κιτρινόμαυρη φανέλα. Κατέγραψε 123 συμμετοχές, ενώ μέτρησε 16 γκολ και 17 ασίστ. Δέθηκε με την Ενωση, η οποία και έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του.

Μέσω του «10», ο Μαντούκα στέλνει τις καλύτερες ευχές του στην αγαπημένη του ΑΕΚ, ενώ δίνει… ραντεβού στην «Αγιά Σοφιά».

«Απίστευτη περιπέτεια»

Την «κιτρινόμαυρη» περιπέτεια δε θα την ξεχάσει ποτέ ο Γκουστάβο Μαντούκα. Ο Πορτογάλος αγάπησε την ΑΕΚ, με τις αναμνήσεις που του έχουν μείνει να είναι κάτι παραπάνω από πολλές.

«Η περιπέτεια μου στην ΑΕΚ ήταν απίστευτη. Εμεινα για τέσσερα χρόνια και βίωσα πολλά συναισθήματα. Είχαμε καλές και κακές στιγμές. Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στην Ελλάδα, ένιωσα την ΑΕΚ σαν το σπίτι μου. Με καλωσόρισαν οι οπαδοί και οι άνθρωποι της ομάδας. Ηταν μια ωραία περιπέτεια που μου μένει αξέχαστη και θα είναι πάντα στην καρδιά μου.

Εχω πολλές αξέχαστες στιγμές. Οπως το πρώτο μου γκολ. Ηταν κόντρα στον Παναθηναϊκό και ήταν σημαντικό. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον θρίαμβο επί της Μίλαν στο Champions League, ήταν μια απίστευτη νύχτα. Ενα γεμάτο γήπεδο με απίθανες στιγμές.

Φυσικά, υπάρχουν και κάποιες όχι και τόσο καλές στιγμές που μου έχουν μείνει. Οπως το πρωτάθλημα του 2008 που χάσαμε από τον Ολυμπιακό. Ηταν μια μεγάλη απογοήτευση για όλους μας. Ο τελικός Κυπέλλου που χάσαμε με τον Ολυμπιακό στα πέναλτι. Και αυτό δεν μπορώ να το ξεχάσω.

Αγαπώ την ΑΕΚ και μέρος της αγάπης προέρχεται και από τον σεβασμό που εκπέμπει η ομάδα. Η ιστορία που κουβαλάει. Οι οπαδοί που μου έδωσαν αγάπη και πάντα υποστήριζαν την ομάδα. Ηταν σαν μια οικογένεια. Εχω μεγάλη αγάπη και σεβασμό για την ΑΕΚ».

«Θέλω να έρθω στο νέο γήπεδο»

Ο Γκουστάβο Μαντούκα συνεχίζει να παρακολουθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ θέλει να βρεθεί και στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο παλαίμαχος άσος στέλνει τις ευχές του για τα «κιτρινόμαυρα» γενέθλια, ενώ βγάζει το… καπέλο στον Ματίας Αλμέιδα για τη… μεταμόρφωση της ΑΕΚ.

«Σχεδιάζω να επισκεφτώ το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Ελπίζω να γίνει πριν το τέλος της σεζόν. Θέλω να το δω από κοντά.

Ακόμα παρακολουθώ την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ευχομαι στην ΑΕΚ χαρούμενα γενέθλια με πολλές επιτυχίες. Ευχομαι να είναι πάντα χαρούμενοι οι οπαδοί της γιατί το αξίζουν. Εχει μεγάλη ιστορία, είναι μεγάλη ομάδα και θα συνεχίσει να γράφει ιστορία».

Από την πρώτη μέρα που ο Αλμέιδα πήγε στην ΑΕΚ, κάνει εξαιρετική δουλειά. Πέρασε στην ομάδα και τους παίκτες τη φιλοσοφία και την ιδέα που έχει για το ποδόσφαιρο. Βλέπουμε ότι και εκτός γηπέδου η ομάδα είναι ενωμένη.

Πρόκειται για ένα πολύ δυνατό γκρουπ με εξαιρετικούς παίκτες, με πολύ ταλέντο. Είναι ένα γκρουπ ενωμένο και αυτό είναι δουλειά του Αλμέιδα».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ