Ο Κάρι έδωσε την πρόκριση στους Γουόριορς… πριν το Game 7 (pics, vids)

Ο Κάρι έδωσε την πρόκριση στους Γουόριορς… πριν το Game 7 (pics, vids)

Η κίνηση του Στεφ Κάρι που γύρισε την κατάσταση στους Γουόριορς και οδήγησε σε μια τεράστια παράσταση από τον κορυφαίο σουτέρ όλων των εποχών.

Στον αθλητισμό πολλές φορές αρκεί μια νίκη ή μία ήττα για να αλλάξει τα δεδομένα. Ένα αποτέλεσμα μπορεί να ανατρέψει τα πάντα. Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς βρέθηκαν πίσω με 2-0 στη σειρά με τους Σακραμέντο Κινγκς. Μπόρεσαν όχι μόνο να ισοφαρίσουν, αλλά και να κάνουν το μπρέικ για το 3-2. Και είχαν την ευκαιρία για την πρόκριση στην έδρα τους, όμως κανείς δεν περίμενε να ηττηθούν. Αποτέλεσμα αυτού οι δύο ωραιότερες λέξεις στο ΝΒΑ: «Παιχνίδι 7».

Στο στρατόπεδο των «πολεμιστών» τα πράγματα δεν έμοιαζαν καλά. Είχαν χάσει την ευκαιρία τους. Όχι ότι δεν μπορούσαν να περάσουν ξανά από το Σακραμέντο. Το είχαν ξανακάνει άλλωστε. Απλά η ψυχολογία είχε αλλάξει. Και η ψυχολογία μετρά πολύ. Υπήρχε απογοήτευση και λογικό. Ο Στεφ Κάρι όμως βγήκε ξανά μπροστά. Όπως θα έκανε κάθε ηγέτης. Και δεν μιλάμε μόνο για τους 50 πόντους σε ματς «do or die». Όχι. Ο «Σεφ» είχε… δώσει την πρόκριση στους Γουόριορς πριν καν το Game 7.

Η ομιλία του Κάρι που τα άλλαξε όλα

Ο Κάρι ήταν τόσο απογοητευμένος από τον τρόπο που έπαιξαν οι «πολεμιστές» στο Σαν Φραντσίσκο που εκείνο το βράδυ δεν κοιμήθηκε. Δεν μπορούσε. Δεν τον άφηνε η… συνείδησή του. Γιατί δεν μπορούσε να το πιστέψει. Σηκώθηκε πριν καν ανατείλει ο ήλιος παίρνοντάς το απόφαση πως δεν θα κοιμηθεί. Ώρα 3:45 το πρωί. Ανοίγοντας το κινητό του είδε ένα μήνυμα από τον Ντρέιμοντ Γκριν. Ούτε εκείνος είχε ύπνο. Μίλησαν αρκετά. Για το πως ο Μαλίκ Μονκ είχε αποκαλέσει την ομάδα «γερασμένη» και πως δεν ήταν συγκεντρωμένοι. Ο Γκριν είχε αποφασίσει να μιλήσει στους υπόλοιπους.

Συνήθως είναι αυτός που το κάνει. Ως πιο εξωστρεφείς. Ο Κάρι δεν μιλά πολύ. Αφήνει το παιχνίδι του να μιλήσει, όμως αυτή η φορά ήταν διαφορετική. Δεν άντεχε άλλο. «Άσε εμένα αυτή τη φορά», του είπε. Άλλο που δεν ήθελε ο φόργουορντ των «πολεμιστών». Και πριν την ανάλυση του βίντεο, το πρωί της Κυριακής, ο Στεφ πήρε τον λόγο. «Δεν μιλάω πολύ, αλλά έχω μερικά πράγματα να πω», ανέφερε. Αυτό ήταν, είχε την αμέριστη προσοχή τους.

Οι ομιλίες δεν είναι το… φόρτε του. Eίναι σπάνιες και συνήθως τετ-α-τετ. Όταν όμως το αποφασίζει, όλοι πρέπει να ακούσουν. Και αυτή η κουβέντα εξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας του. Τους είπε πως τους πιστεύει και ότι μπορούν να νικήσουν. Σε αντάλλαγμα ζήτησε τη δική τους εμπιστοσύνη και τους υποσχέθηκε πως θα αποδώσει τα μέγιστα. Τους είπε να αφήσουν τα συναισθήματα στην άκρη. Όποιος δεν μπορούσε να το κάνει, είπε, ας έμενε σπίτι. Όποιος ήταν έτοιμος για διακοπές να μην έμπαινε στο λεωφορείο. Αν όμως έμπαιναν στο λεωφορείο τότε θα ήξερε ότι είναι μαζί του. Έτοιμοι να παλέψουν για την πρόκριση.

Ο Κάρι κράτησε την υπόσχεση του…

Μπορεί το πρώτο ημίχρονο να ήταν ανοιχτό, τα πράγματα όμως ήταν εντελώς διαφορετικά στο δεύτερο. Οι Γουόριορς είναι μία από τις καλύτερες ομάδες όλων των εποχών στην τρίτη περίοδο. Και το απέδειξαν για άλλη μία φορά. Ο Κάρι είχε 20 πόντους σε δύο δωδεκάλεπτα. Αλλά δεν θα σταματούσε μέχρι να διασφαλίσει ότι η πρόκριση θα γυρνούσε μαζί τους στο Σαν Φραντσίσκο.

Μπορεί ο Γουίγκινς και ο Τόμπσον να μην ήταν και στην πιο εύστοχη μέρα τους, όμως εκείνος είχε δώσει μια υπόσχεση. Οι συμπαίκτες του είχαν μπει στο λεωφορείο και είχαν τηρήσει τη συμφωνία τους. Ήταν ώρα να το κάνει και εκείνος. Ολοκλήρωσε το ματς με 50 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Δείχνοντας πως οι πρωταθλητές είναι εδώ και δεν πάνε πουθενά. Θα παλέψουν μέχρι το τέλος, όποια κι αν είναι η κατάσταση. Ακόμα κι αν δεν είναι καλή. Έχουν τον Κάρι να τους εμπνέει και να είναι εκεί για να τα φέρει όλα τούμπα. Ακόμα κι αν χρειάζεται να μην… μιλάει μόνο στο παρκέ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ