Σλούκας ο «μπουρλοτιέρης» (vids)

Σλούκας ο «μπουρλοτιέρης» (vids)

Κι όμως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κώστας Σλούκας έχει «σκοτώσει» Τούρκους με buzzer beater.

Ο Κώστας Σλούκας ως γνωστόν έχει έναν ιδιαίτερο δεσμό με την Τουρκία καθώς πέρασε πέντε σεζόν στη γειτονική χώρα με τα χρώματα της Φενέρμπαχτσε. Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε ο Ολυμπιακός να τεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη σε σειρά πλέι οφ και ο Θεσσαλονικιός γκαρντ δεν έδειξε κανένα… έλεος στον πρώην σύλλογό του.

Σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή βγήκε μπροστά, πήρε το μεγάλο σουτ και χάρισε τη νίκη στους Ερυθρόλευκους με ένα τρομερό buzzer beater τρίποντο που τους έδωσε τη δυνατότητα να κάνουν το 2-1 στη σειρά. Αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που κάνει κάτι ανάλογο απέναντι σε Τούρκους.

Για την ακρίβεια έχουν προηγηθεί άλλες τρεις περιπτώσεις όπου ο Σλούκας έριξε την τελική… μαχαιριά. Φενέρμπαχτσε, Αναντολού Έφες και Γαλατάσαραϊ έχουν νιώσει στο «πετσί» τους τις συνέπειες από όταν ο 33χρονος γκαρντ αποφασίσει να πάρει πάνω την τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού.

Το πρώτο δείγμα με τη Γαλατά

Γυρίζουμε τον χρόνο πίσω και πάμε στις 24 Ιανουαρίου του 2012. Ο Ολυμπιακός έχει ταξιδέψει στην Τουρκία και το «Αμπντί Ιπεχτσί» για να αντιμετωπίσει τη Γαλατάσαραϊ στο πλαίσιο του Τοp 16 της Euroleague. Οι Ερυθρόλευκοι δεν τα έχουν πάει καλά από το ξεκίνημα και βρίσκονται πίσω με διψήφιες διαφορές.

Η αντεπίθεση γίνεται στο τελευταίο δεκάλεπτο. Με 2″ να απομένουν στο ρολόι, ο Γιάκα Λάκοβιτς έχει κερδίσει βολές με το σκορ στο 67-66. Βάζει και τις δύο, με την ομάδα του αείμνηστου Ντούσαν Ίβκοβιτς να έχει την επαναφορά από την μπασκέτα της και όλα να μοιάζουν χαμένα. Ο Πρίντεζης αφήνει για τον Σλούκα και εκείνος με απίστευτο σουτ πίσω από το κέντρο σκοράρει για την ισοφάριση και στέλνει το ματς στην παράταση. Οι Πειραιώτες όμως δεν τα κατάφεραν εκεί και ηττήθηκαν με το τελικό 78-77.

Όταν ο Σλούκας… ξέρανε την Έφες

Πέρσι ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Αναντολού Έφες στο ΣΕΦ. To παιχνίδι ήταν αντάξιο του επιπέδου των δύο ομάδων και οδηγήθηκε στην παράταση χάρη σε ένα καλάθι του Βασίλιε Μίσιτς και το άστοχο σουτ του Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Στο έξτρα πεντάλεπτο δεν άλλαξαν πολλά, με το σκορ να είναι υπέρ των Τούρκων στο 85-84. Η τελευταία κατοχή για την ομάδα του Μπαρτζώκα με τον Σλούκα. Εκείνος κρατά για λίγο την μπάλα, τη δίνει στον ΜακΚίσικ, που του την επιστρέφει στη γωνία και μετά από μία προσποίηση «σκοτώνει» το σύνολο του Εργκίν Αταμάν σκοράροντας για τη νίκη.

Σλούκας ο… πορθητής

Η Φενέρ δεν ήταν για πρώτη φορά… θύμα του Σλούκα. Κάτι ανάλογο με το χθεσινό είχε συμβεί και πέρυσι. Απλά ήταν στο ΣΕΦ στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστική της Euroleague. Αρκετά ιδιαίτερο ματς αφού ήταν ένα από τα πρώτα που κρίθηκε στο τελευταίο σουτ και δεν ήταν στο παρκέ ο Βασίλης Σπανούλης για να το επιχειρήσει.

Ο «Kill Bill» μπορεί να μην ήταν εκεί, όμως ήταν ο Σλούκας. Ο 33χρονος γκαρντ δεν κρύφτηκε, κράτησε την μπάλα όσο χρειάστηκε (με το σκορ να είναι στο 65-65) και έκανε μια διείσδυση. Σταμάτησε απότομα και με ένα… γλυκό σουτ από μέση απόσταση σκόραρε με 2″ να μένουν το ρολόι για τη Φενέρ που εν τέλει δε μπόρεσε να κάνει κάτι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ