Και όμως υπάρχει ελπίδα! Ο Χρήστος και ο Σταύρος δείχνουν τον δρόμο…

Και όμως υπάρχει ελπίδα! Ο Χρήστος και ο Σταύρος δείχνουν τον δρόμο…

Το μέλλον είναι εδώ με τα παιδιά της Κ17 του Ολυμπιακού να στέλνουν το μήνυμα, πρωταθλητές όχι μόνο στο χορτάρι. Ο Χρήστος Λίγδας και ο Σταύρος Πνευμονίδης μιλούν στο «10» για την επιτυχία αλλά και την δουλειά που γίνεται στην «ερυθρόλευκη» Ακαδημία.

Ποιος είναι ο πρωταρχικός στόχος της Ακαδημίας; Το είπε τόσο εύστοχα και τόσο απλά ο προπονητής του Ολυμπιακού της Κ17, Δημήτρης Μαυρογενίδης μιλώντας στο MEGA. Ένας άνθρωπος που ζει από τα πρώτα χρόνια της ζωής του στο ποδόσφαιρο, μεγαλουργώντας με την φανέλα του Ολυμπιακού ως ένα από τα βασικότατα μέλη της «χρυσής» γενιάς των Πειραιωτών.

«Η προτεραιότητα είναι το παιδί. Η εξέλιξη, η βελτίωση, η προετοιμασία του για το επόμενο βήμα. Η αλήθεια είναι πως μέσα από μια εκπαιδευτική διαδικασία αυτά τα παιχνίδια, οι τελικοί πρωταθλήματος δημιουργούν μια νοοτροπία, και όταν μπορείς και ανταποκρίνεσαι, και είσαι νικητής σε αυτά τα παιχνίδια τότε αυτό είναι πολύ καλό» ήταν τα ακριβή λόγια του κόουτς Μαυρογενίδη που είδε τα παιδιά του στον Βόλο να κατακτούν το πρωτάθλημα μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό απέναντι στην εξαιρετική ομάδα του ΠΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης: «Πλησιάζει στη Λιντς ο Κούντε»

Τα 16χρονα του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ απέδειξαν γιατί οι ομάδες μας οφείλουν να επενδύουν όσο περισσότερο γίνεται στα νιάτα τους, στα δικά τους παιδιά. Με σωστή οργάνωση από τα πρώτα τους χρόνια με την μπάλα στα πόδια, όπου ο στόχος δεν είναι απλά να γίνουν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές αλλά και σωστοί επαγγελματίες σε όλο το γενικό πλαίσιο. Σωστοί άνθρωποι που θα μπορούν να προσφέρουν μέσα από την δουλειά τους.

Παιδιά που μεγαλώνουν με ιδανικά που σε κάνουν να είσαι περήφανος, όπως τα δύο παιδιά του Ολυμπιακού που μίλησαν στο «10», ο Χρήστος Λίγδας και ο Σταύρος Πνευμονίδης. Δύο από τα βασικά στελέχη της ομάδας του Ολυμπιακού που κατέκτησε το πρωτάθλημα, δύο σπουδαία ταλέντα αλλά και συνάμα παιδιά με ήθος και την… μπάλα κάτω.

Οι δύο… τίτλοι του Χρήστου

Ο Χρήστος άλλωστε πήρε τον πρώτο του… τίτλο από τον ημιτελικό με τον Άρη. Όταν στο 36ο λεπτό αποφάσισε να πετάξει την μπάλα έξω, πάρα να βγει σε πλεονεκτική θέση για γκολ, βλέποντας τον αντίπαλο αμυντικό να πέφτει κάτω τραυματίας. Ένα fair play που σε κάνει να νοιώθεις πως υπάρχει ελπίδα, πως το μέλλον θα είναι πολύ καλύτερο με αυτά τα παιδιά όπως ο Χρήστος, όπως ο Σταύρος αλλά και τα υπόλοιπα που έδωσαν την «μάχη» στον Βόλο και από τις τέσσερις ομάδες.

Ο Χρήστος που ξέχωρα από το ήθος του αναδείχθηκε και μεγάλος πρωταγωνιστής στο χορτάρι. Η παρουσία του στην επανάληψη ήταν κομβική για να γυρίσει το ματς ο Ολυμπιακός με δύο γκολ που πέτυχε στον τελικό ολοκληρώνοντας έτσι και για τον ίδιο μια ιδανική χρονιά.

«Ήμασταν 0-0 εκείνη την στιγμή, με το που έχασε την μπάλα μέσα από τα πόδια του ο παίκτης κατάλαβα κατευθείαν πως κάτι έχει συμβεί και επέλεξα να την πετάξω έξω την μπάλα γιατί θεώρησα πως αυτή είναι μια σωστή κίνηση και έτσι έπρεπε να πράξω. Έχω πάρει πολλά μπράβο από πολύ κόσμο, θεωρώ πως τα περισσότερα μπράβο είναι για το fair play και όχι για την αγωνιστική μου εικόνα στον τελικό» θα πει αρχικά ο Χρήστος και θα συνεχίσει: «Είναι η καλύτερή μου χρονιά στον Ολυμπιακό πραγματικά, δεν το έκανα μόνος μου, το οφείλω στην ομάδα μου όλο αυτό. Τα συναισθήματα είναι απίστευτα, είμαι πολύ γεμάτος. Δουλειά και συνέχεια δουλειά, δεν υπάρχει κάτι άλλο. Τελείωσε η χρονιά, η επόμενη μέρα είναι κάτι καινούργιο.

Είναι πολύ καλές οι συνθήκες, μας παρέχονται όλα από τον σύλλογο, τα παιδιά είναι όλα με ανοικτή καρδιά, είμαι πολύ χαρούμενος που αποτελώ μέλος του συλλόγου και θα κάνω τα πάντα για να συνεχίσω να είμαι».

Από την Καστοριά με αγάπη…

Δίπλα στον Χρήστο και ο Σταύρος. Πρωταγωνιστής και αυτός στο χορτάρι, από τα βασικά «όπλα» του Μαυρογενίδη. Ένα παιδί, φωτεινό παράδειγμα της επιτυχίας που έχει το σύστημα της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, χρόνια τώρα. Από τότε που ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναλαμβάνοντας τις τύχες του Πειραϊκού συλλόγου ξεκαθάρισε πως η Ακαδημία θα είναι στην «πρώτη γραμμή» για να μπορούν να αγωνίζονται τα παιδιά του στην πρώτη ομάδα. Και ο Ολυμπιακός χρόνια τώρα «σαρώνει» την ελληνική επικράτεια για να παίρνει από μικρά τα ταλέντα, όπως ο Σταύρος Πνευμονίδης που εδώ και τρία χρόνια έχει έρθει στην Αθήνα και μένει στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που έχει ο σύλλογος στο Ρέντη. Από την Καστοριά στην Αθήνα για μια νέα ζωή για τον πιτσιρικά που είναι μαχητής παντού!

«Είναι κάτι διαφορετικό, αλλά γενικά η ακαδημία και όλα τα στελέχη μας παρέχουν τα πάντα, οι συνθήκες είναι πάρα πολύ καλές από την πρώτη μέρα ήταν όλα ιδανικά, βοήθησαν πολύ για την προσαρμογή που φαίνεται δύσκολη αλλά έτσι όπως είναι εδώ τα πράγματα βοηθάει πάρα πολύ. Οπότε όλα είναι ωραία, πλέον είμαι τρίτο χρόνο στην Αθήνα» μας λέει ο Σταύρος ενώ για τον τελικό τονίζει: «Υπήρχε εναλλαγή συναισθημάτων, αλλά πάντα όλη η ομάδα πίστευε συνεχώς, δεν έπαψε να υπάρχει η σπίθα για το τι θα γίνει και τελικά το αποτέλεσμα ήταν αυτό που θέλαμε». Όσο για το που αφιερώνει την φετινή επιτυχία; Που αλλού; «Στην οικογένεια μου και στους ανθρώπους που με έχουν βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια θα ήθελα να το αφιερώσω.
Σίγουρα υπάρχουν όνειρα, δεν θα τα πετύχουμε χωρίς δουλειά, όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα και με δουλειά όλα μπορούν να επιτευχθούν».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ