Φρανσίσκο Ορτέγκα: Ένας φουλ μπακ που αναβαθμίζει την αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού (vids)

Φρανσίσκο Ορτέγκα: Ένας φουλ μπακ που αναβαθμίζει την αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού (vids)

Ο Φρανσίσκο Ορτέγκα ήρθε στον Ολυμπιακό για να γίνει ο βασικός αριστερός μπακ των Πειραιωτών. Ας δούμε τα στοιχεία που ξεχώρισαν οι Μαρτίνεθ και Κορδόν και τον έντυσαν στα ερυθρόλευκα.

Ο Ολυμπιακός έκανε μια σοβαρή επένδυση στο πρόσωπο του Φρανσίσκο Ορτέγκα, ο οποίος προορίζεται για να καλύψει την… πολύπαθη αριστερή πλευρά της άμυνας του. Στα 24 του και με γεμάτες σεζόν στην Αργεντινή, θωρείται ως ένα από τα καλύτερα αριστερά μπακ του εγχώριου πρωταθλήματος. Και όχι άδικα όπως θα δούμε παρακάτω.

Γέννημα θρέμμα της Βελέζ, από τα τμήματα υποδομής της οποίας ξεκίνησε, προωθήθηκε στην ανδρική ομάδα τον Ιανουάριο του 2018. Σταδιακά άρχισε να παίρνει όλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ενώ από τη σεζόν 2020-2021 είναι αναντικατάστατος.

Διαβάστε επίσης: ΑΕΚ και Παναθηναϊκός κάνουν πρεμιέρα στο πρωτάθλημα

Συνολικά στην καριέρα του μετράει 154 συμμετοχές με τη Βελέζ (3 γκολ και 14 ασίστ), ενώ έπιασε Λιμάνι ερχόμενος από γεμάτη σεζόν ως ώρας, έχοντας παίξει ήδη 11 ματς μέσα στο καλοκαίρι, γεγονός που σημαίνει πως δεν θα χρειαστεί χρόνο για να έρθει σε κατάλληλη φυσική κατάσταση.

Παρατηρώντας τα πιο πρόσφατα στατιστικά του, διαπιστώνει κανείς πως πρόκειται για ένα αριστερό μπακ που έχει ισορροπία σε άμυνα όπου επιχειρεί 2.3 τάκλιν καθαρίζει σχεδόν 2 φάσεις (1.8) και δέχεται λιγότερο από 1 ντρίπλα (0.9) ανά ματς, όσο και στην επίθεση όπου έχει το εντυπωσιακό 2.4 σε νούμερο επιτυχημένων ντριπλών, έχοντας παράλληλα το διόλου ευκαταφρόνητο 70% σε πάσες που αφορούν το επιθετικό μισό του γηπέδου.

Σύμφωνα με το heat map του, χωρίς να είναι παίκτης που πατάει στην αντίπαλη περιοχή στις προωθήσεις του, πρόκειται για έναν παίκτη που παίζει σωστά τη θέση, ανεβοκατεβαίνοντας αξιοπρεπώς όλη την αριστερή πλευρά, από το ένα σημαιάκι του κόρνερ ως το άλλο.

Στον Ολυμπιακό τον πιστεύουν πολύ και υπάρχει η ελπίδα ότι θα αποδειχθεί ένας «Ροντινέι» από τα αριστερά. Επίσης σε συνδυασμό με την παρουσία του Ομάρ Ρίτσαρντς, οι ερυθρόλευκοι αποκτούν μετά από πολλά χρόνια μια πολύ δυνατή αριστερή πλευρά στην άμυνά τους με δύο παίκτες που μπορούν να θεωρηθούν αμφότεροι βασικοί, οπότε ο μεταξύ τους ανταγωνισμός μόνο ωφελημένους θα τους βγάλει, όπως άλλωστε και την ομάδα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ