Η επίδραση του Αλόνσο: Η αδιανόητη σύγκριση με την περσινή χρονιά και το μοντέλο που ελκύει

Η επίδραση του Αλόνσο: Η αδιανόητη σύγκριση με την περσινή χρονιά και το μοντέλο που ελκύει

Ο Τσάμπι Αλόνσο ανέλαβε τη Μπάγερ Λεβερκούζεν τον περασμένο Οκτώβριο και τα αποτελέσματα τόσο στην εικόνα όσο και στον βαθμολογικό πίνακα, είναι «τρομακτική» αν υπολογίσουμε τα περσινά νούμερα.

Αν το καλοκαίρι έβλεπε κανείς την κατάσταση στον πίνακα της νέας Bundesliga δεν θα περίμενε πως η Μπάγερ Λεβερκούζεν θα είναι στη φόρμα που την βρίσκουμε αυτόν τον καιρό. Και αυτό φέρνει «φαρδιά πλατιά» την υπογραφή του Τσάμπι Αλόνσο.

Όλο αυτό αν υπολογίσουμε πως στην 8η αγωνιστική της Bundesliga, η ομάδα που φιγουράρει στην κορυφή και μάλιστα έχοντας 7 νίκες και 1 ισοπαλία (και αυτή με την Μπάγερν Μονάχου στην Alianz Arena), είναι η Μπάγερ Λεβρκούζεν με 22 βαθμούς!

Η ομάδα του Αλόνσο έχει υποτάξει στον αγωνιστικό χώρο την Λειψία, την Γκλάντμπαχ, την Ντάρμσταντ, την Χάιντενχαϊμ, την Μάιντς, την Κολωνία και τελευταίο της θύμα ήταν χθες η Βόλφσμπουργκ, την οποία και κέρδισε με 1-2.

Η εικόνα με Αλόσνο και η ανεπανάληπτη διαφορά με πέρσι

Το ότι η Λεβερκούζεν είναι πρώτη με 7 νίκες είναι κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς, όμως το εντυπωσιακό και ταυτόχρονα σημαντικό για την γερμανική ομάδα, είναι και η εικόνα που δείχνει σε αυτές τις αναμετρήσεις.

Σε τέσσερα ματς έχει βάλει 3 γκολ, σε ένα έχει βάλει 4 και σε ένα έχει βάλει 5, όλα με εμφάνιση που προκαλεί… τρόμο.

Η σύγκριση με την περασμένη περίοδο στις ίδιες αγωνιστικές είναι κάτι παραπάνω από απερίγραπτη, αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Πέρσι, μετά από 8 αγωνιστικές βρισκόταν στην προτελευταία θέση με 5 βαθμούς και 5 ήττες, ενώ φέτος, πάλι μετά από 8 αγωνιστικές, βρίσκεται στην πρώτη θέση με 22 βαθμούς!

Στο ίδιο διάστημα τη σεζόν 2023-2024 είχε πετύχει 9 γκολ και είχε δεχτεί 16, ενώ αν συγκρίνει κανείς με το τώρα θα… τρίβει τα μάτια του. Φέτος η Μπάγερ έχει ενεργητικό 25 γκολ και παθητικό μόλις 7!

Η Ευρώπη και το Champions League

Ταυτόχρονα με την πορεία της στη Bundesliga, η Μπάγερ Λεβερκούζεν πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και στο UEFA Europa League, εκεί όπου στον όμιλο με Καραμπάγκ, Μόλντε και Χάκεν έχει κάνει το 2/2 και συγκατοικεί στην κορυφή με την ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν.

Η προοπτική της καλής πορείας στην διοργάνωση είναι κάτι το οποίο υπάρχει στο πίσω μυαλό του Αλόνσο και της γερμανικής ομάδας, ενώ ο βασικός στόχος παραμένει… ένας.

Η Μπάγερ στοχεύει στην καλύτερη δυνατή πορεία στο γερμανικό πρωτάθλημα. Μπορεί να βρίσκεται στην κορυφή, όμως ο βασικός στόχος παραμένει η τετράδα και η έξοδος στο Champions League.

Αυτό θα αποτελέσει μια μεγάλη «νίκη» για την ομάδα του Ισπανού, σε ένα πρωτάθλημα με την Μπάγερν, την Ντόρτμουντ, την Λειψία κλπ.

Ταυτόχρονα, μαζί με τον σύλλογο, μεγαλύτερος γίνεται και ο ίδιος ο Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος δείχνει για το τι είναι ικανός να κάνει και στην άκρη του πάγκου!

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ