Η περιγραφή του ΑΕΚ – Σλάβια Πράγας από τον Βασίλη Γεωργίου, που θα μείνει χαραγμένη στην ιστορία (vid)

Η περιγραφή του ΑΕΚ – Σλάβια Πράγας από τον Βασίλη Γεωργίου, που θα μείνει χαραγμένη στην ιστορία (vid)

O Βασίλης Γεωργίου μπορεί να έφυγε από τη ζωή, όμως τα λόγια του θα ηχούν για πάντα στα αυτιά των Ελλήνων φιλάθλων, με την επική του περιγραφή στο ΑΕΚ - Σλάβια Πράγας να μένει στην ιστορία.

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, ο Βασίλης Γεωργίου «έφυγε» από τη ζωή, όμως η παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του δεν θα ξεχαστεί.

Συνέδεσε το όνομά του με την πρώτη τεράστια επιτυχία της ελληνικής καλαθοσφαίρισης, καθώς αυτός βρισκόταν στην περιγραφή του τελικού της ΑΕΚ με την Σλάβια Πράγας, για το πρώτο ευρωπαϊκό κύπελλο ελληνικής ομάδας, το 1968.

Διαβάστε επίσης: Θυμάστε τον Γιώργο Πάντζα; Δείτε πως είναι σήμερα στα 86 του ο δημοφιλής ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου

Σε εκείνον τον αξέχαστο τελικό στο κατάμεστο «Καλλιμάρμαρο», η «Βασίλισσα», όπως την ονόμασε ο ίδιος ο δημοσιογράφος, επικράτησε με 89-82 των Τσέχων, για την πρώτη ελληνική «κούπα» εκτός συνόρων.

Ο Γεωργίου ήταν δίπλα σε όλο το ταξίδι της ΑΕΚ, προς το τρόπαιο και κατάφερε να κάνει όλη την Ελλάδα να κλαίει με δάκρυα χαράς, με τις συγκλονιστικές του μεταδόσεις, συντροφεύοντας τα κατορθώματα της «Ένωσης» του Αμερικάνου, του Τρόντζου, του Ζούπα, του Λαρεντζάκη, του Βασιλειάδη, του Τσάβα, του Χρηστέα, του Πετράκη, του Δημητριάδη, του Νεσιάδη, μέχρι την κορυφή της Ευρώπης.

Ακούστε κάποια αποσπάσματα από τη συγκλονιστική περιγραφή του Βασίλη Γεωργίου στον τελικό της 4ης Απριλίου 1968: 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ