Γιατί όλοι θα ήθελαν συμπαίκτη τους τον Φλόριαν Βιρτς (vids)

Γιατί όλοι θα ήθελαν συμπαίκτη τους τον Φλόριαν Βιρτς (vids)

Ο 20χρονος Γερμανός μεσοεπιθετικός της Μπάγερ Λεβερκούζεν με τις ασίστ του κάνει χαρούμενους τους συμπαίκτες του – 18 τελικές πάσες μέσα στο 2023!

Είναι ο ιδανικός συμπαίκτης. Αυτός που βάζει την ομάδα πάνω από το «εγώ» του και θυσιάζεται για το καλό του συνόλου. Ο παίκτης που θα ήθελαν όλοι οι προπονητές να έχουν στην ομάδα τους ή αλλιώς πολύ απλά ο Φλόριαν Βιρτς.

Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός της Μπάγερ Λεβερκούζεν είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και αναμφίβολα το καλοκαίρι θα πρωταγωνιστήσει σε πάρα πολλά μεταγραφικά σενάρια. Ηδη «ακούγεται» για την Μπάγερν Μονάχου, αλλά και για τα μεγαθήρια της Ευρώπης, όπως είναι οι Ιντερ, Μίλαν, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Ένα wonderkid με ηγετικές ικανότητες, αλλά και απίστευτη αίσθηση του χώρου, που τον βοηθάει να βλέπει τους συμπαίκτες του και να μοιράζει ασίστ. Ενας παίκτης – φαινόμενο για την ηλικία του, που έχει εκτοξεύσει την αξία του μέσα από τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί με τη φανέλα της γερμανικής ομάδας σε Bundesliga και Ευρώπη και πλέον η «μετοχή» του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αγγίζει τα 85 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Βιρτς ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την ακαδημία της Μπράουνβεϊλερ και στη συνέχεια μεταπήδηση στην αντίστοιχη της Κολωνίας. Τον Ιανουάριο του 2020 μετακόμισε στην Κ19 της Λεβερκούζεν και το καλοκαίρι του ίδιου έτους ανέβηκε στην ανδρική ομάδα.

Εντυπωσιακά στατιστικά

Από τότε μέχρι τώρα έχει αγωνιστεί σε 120 αναμετρήσεις με τις Ασπιρίνες, έχοντας 29 γκολ και 40 ασίστ. Φέτος, έχει 17 παιχνίδια σε Bundesliga, Κύπελλο και Europa League, με 6 γκολ και 10 ασίστ στο ενεργητικό του. Στο πρωτάθλημα έχει 3 γκολ, 5 ασίστ. Στην Ευρώπη 2 γκολ και 4 ασίστ και στο BFB Pokal 1  γκολ και 1 ασίστ. Μια εξαιρετική χρονιά από τον 20χρονο.

Αυτό, όμως, που είναι το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι ότι από την αρχή του χρόνου (σ.σ 1/1/2023) μέχρι τώρα έχει 18 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Κανένας άλλος παίκτης που αγωνίζεται στην Bundesliga δεν έχει τόσες πολλές. Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Γερεμί Φριμπόνγκ, ο οποίος επίσης αγωνίζεται στην Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Νούμερα που τον έχουν κάνει περιζήτητο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Οποια ομάδα, όμως, προσπαθήσει να τον αποκτήσει το καλοκαίρι θα πρέπει να βγάλει από τα ταμεία της ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσό, προκειμένου να δελεάσει την Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Ο Φλόριαν Βιρτς έχει συμβόλαιο με τη γερμανική ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2027, με τον νεαρό άσο να έχει «εκτοξευθεί» από τότε που ανέλαβε τις Ασπιρίνες ο Τσάμπι Αλόνσο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ