Το δισεκατομμύριο που άλλαξε το ποδόσφαιρο

Το δισεκατομμύριο που άλλαξε το ποδόσφαιρο

Με αφορμή το deal του Κριστιάνο Ρονάλντο με τη Γιουβέντους to10.gr σας παρουσιάζει τις 10 πιο δαπανηρές μεταγραφές στην Ιστορία του ποδοσφαίρου!

Ο θρυλικός Γιόχαν Κρόιφ στο… Ευαγγέλιο του είχε πει: «Γιατί να μην μπορείς να νικήσεις μια πιο πλούσια ομάδα; Δεν έχω δει ποτέ ένα τσουβάλι με λεφτά να βάζει γκολ». Τώρα βέβαια οι Άραβες ιδιοκτήτες της Παρί Σεν Ζερμέν που διαφεντεύουν το ευρωπαϊκό μεταγραφικό παζάρι μάλλον δεν συμφωνούν ιδιαίτερα με τη ρήση του αείμνηστου Ολλανδού. Βλέπεις, δύο από τις πιο πρόσφατες αγορές τους φιγουράρουν στην πρώτη και τη δεύτερη θέση της λίστας με τις πιο ακριβές μεταγραφές στην Ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ακολουθούν δύο προσθήκες της Μπαρτελόνα, που πλέον πρώτα τσεκάρει την αγορά κι ύστερα στρέφεται στη Μασία για τα ακατέργαστα διαμάντια της, οι Φιλίπε Κουτίνιο και Ουσμάν Ντεμπελέ. Μία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του Special One Ζοσέ Μουρίνιο που πάντοτε θέλει να δουλεύει με τους κορυφαίους κι έτσι αποφάσισε να κάνει παίκτη του τον Πολ Πογκμπά. Στην 6η θέση βρίσκει κανείς τον Κριστιάνο Ρονάλντο που ετοιμάζεται να βρει τη… νέα του βίλα στο Τορίνο καθώς πλέον θα αγωνίζεται με τη φανέλα της Γιουβέντους. Τη δεκάδα κλείνουν οι Γκάρεθ Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο (στην μετακόμισή του από την Γιουνάιτεντ στη Ρεάλ), Γκονζάλο Ιγκουαϊν, Ρομέλου Λουκάκου.

Είναι κάτι παραπάνω από φανερό πλέον, ότι για κάθε εκατομμύριο που δαπανούν οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι για να κάνουν δικό τους ένα από τα πιο hot ονόματα της αγοράς, ο πάλαι ποτέ ρομαντισμός που αγκάλιαζε το ποδόσφαιρο «πεθαίνει». Μαζί του και οι παίκτες – σημαίες, που χαράσσουν τις πορείες τους δίπλα σε μόνο μία ομάδα. Παρακάτω θα διαβάσετε για το… δισεκατομμύριο που άλλαξε το ποδόσφαιρο. Ή πιο απλά για τις…

….10 πιο δαπανηρές μεταγραφές:

1. Νεϊμάρ: Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν 222εκατ. ευρώ – 2017

Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ μετακόμισε στην Παρί από την Μπαρτσελόνα έναντι 222 εκατομμυρίων ευρώ. Απίστευτο κι όμως αληθινό. Όταν ο διεθνής άσος της Σελεσάο μετακόμισε στην πρωτεύουσα της Γαλλίας υπερδιπλασίασε το παγκόσμιο ρεκόρ μεταγραφής. Βρίσκεται άνετα στην πρώτη θέση των ακριβότερων μεταγραφών όλων των εποχών στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

2. Κιλιάν Μπαπέ: Μονακό -Παρί Σεν Ζερμέν 180 εκατ. – 2018

Ο έφηβος διεθνής Γάλλος που συνεχίζει να μαγνητίζει τα βλέμματα και στο Μουντιάλ της Ρωσίας έκανε αισθητή την παρουσία του με τη φανέλα της Μονακό και οι… Άραβες της Παρί έσπευσαν αν τον αποκτήσουν έναντι 180 εκατομμυρίων ευρώ. Ακόμα και αν είναι μόνο 19 φιγουράρει στη δεύτερη θέση των ακριβότερων μεταγραφών όλων των εποχών και δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε τι θα προκύψει στο μέλλον…

3. Φιλίπε Κουτίνιο: Λίβερπουλ – Μπαρτσελόνα 160 εκατ. – 2017

Ο Βραζιλιάνος άσος απασχόλησε τα Μέσα για πολύ καιρό πέρυσι το καλοκαίρι. Ήθελε να φύγει από τη Λίβερπουλ, ο Γιούργκεν Κλοπ επέμενε να στηρίζει ότι δεν πωλείται, με τούτα και με εκείνα αποχώρησε από τους Reds για την Βαρκελώνη και έγινε η τρίτη ακριβότερη μεταγραφή στην Ιστορία.

4. Ουσμάν Ντεμπελέ: Ντόρτμουντ – Μπαρτσελόνα 120 εκατ. ευρώ (40 μπόνους)

Ο νεαρός Γάλλος άφησε την Μπορούσια Ντόρτμουντ για την Μπαρτσελόνα, με τους Καταλανούς να δαπανούν 120.000.000 + 40.000.000 ευρώ σε μπόνους. Ο τραυματισμός του δεν του άφησε περιθώρια να πείσει τους ιθύνοντες των Καταλανών ότι καλά έκαναν και έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

5. Πολ Πόγκμπα: Γιουβέντους – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  100 εκατ.- 2016

Ο Γάλλος διεθνής μέσο όταν μετακόμισε στο Μάντσεστερ αφήνοντας την Γιουβέντους και το Τορίνο έκανε παγκόσμιο ρεκόρ μεταγραφής, αλλά δεν κράτησε για πολύ τα πρωτεία καθώς ακολούθησε η μεταγραφή του Νεϊμαρ. Φυσικά για τους Μπιανκονέρι που τον απέκτησαν για 500.000 από την Γιουνάιτεντ το 2012 δεν το λες και κακό deal.

6. Κριστιάνο Ρονάλντο: Ρεάλ Μαδρίτης – Γιουβέντους  99 εκατομμύρια – 2018

Η μεταγραφή του Πορτογάλου σούπερ σταρ από την βασίλισσα Ρεάλ στη Γιουβέντους θα κοστίσει στη Βέκια Σινιόρα 100 περίπου εκατομμύρια ευρώ. Εντάξει μονάχα ο CR7 και ενδεχομένς ο Μέσι αν ποτέ αποφασίσει να εγκαταλείψει την Μπαρτσελόνα (κομματάκι δύσκολο) θα μπορούσαν να αξιώσουν αμοιβή ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, όντας πάνω από 32 χρονών.

7. Γκάρεθ Μπέιλ: Τότεναμ – Ρεάλ Μαδρίτης – 96 εκατ. 2013 

Το ρεκόρ του Ουαλού άσου, όταν μετακόμισε από την Αγγλία στην πρωτεύουσα της Ισπανίας διήρκεσε μόλις τρία χρόνια.

8. Κριστιάνο Ρονάλντο: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ρεάλ Μαδρίτης  90 εκατ. – 2009

Ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες του κόσμου έγινε ένα τεράστιο deal για την Ρεάλ Μαδρίτης πριν από εννέα χρόνια, αλλά αν συγκρίνει κανείς την αμοιβή του τότε, με την πρόσφατη τα 80 εκατ. λίρες τα λες και λίγα.

9. Γκονζάλο Ιγκουαϊν: Νάπολι – Γιουβέντους 85 εκατ. – 2016

Η Γκονζάλο Ιγκουαϊν αν και συνδέθηκε με ουκ ολίγους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης τελικά αποφάσισε να πάει στους πρωταθλητές Ιταλίας και να «βαφτιστεί» προδότης στη Νάπολι. Βέβαια δεν γνωρίζουμε αν τον απασχόλησε ιδιαίτερα όταν υπέγραψε το deal των 75,3 εκατομμυρίων ευρώ για να ταξιδέψει από τον ιταλικό νότο στο Βορρά και να γίνει η 7η πιο ακριβή μεταγραφή στην Ιστορία του ποδοσφαίρου.

10. Ρομέλου Λουκάκου: Έβερτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 84 εκατ. (+17 μπόνους) – 2017

Ο Ζοσέ Μουρίνιο πούλησε τον θηριώδη φορ όταν ήταν στην Τσέλσι αλλά άλλαξε γνώμη όταν ανέλαβε το τιμόνι της Γιουνάιτεντ κι έτσι το περασμένο καλοκαίρι ζήτησε να φέρουν από την Έβερτον. Όπερ και εγένετο. Δύσκολα μετά και τις εμφανίσεις του στη Ρωσία θα ξανακάνει το ίδιο λάθος ο Πορτογάλος κόουτς.

* Νεϊμάρ: Σάντος – Μπαρτσελόνα – 81 εκατ.  * – 2013

Η μία δικαστική υπόθεση, διαδέχτηκε την άλλη δικαστική υπόθεση για αυτή την διαδικασία και ο Νεϊμάρ εξακολουθεί να βρίσκεται υπό δικαστική δίκη για κατηγορίες διαφθοράς. * Η Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε ότι η την αμοιβή που κατέβαλε για τον Νεϊμαρ ήταν λιγότερο από £ 50 εκατομμύρια. Μόνο ο Τζουζέπ Μπαρτομέου και ο ίδιος γνωρίζουν ακριβώς…

– Εξετάστηκαν οι μεταγραφές ομάδων της Γηραιάς Ηπείρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ