Ο «Γολγοθάς» του Παναθηναϊκού και οι μεγάλες επιστροφές Άρη, ΟΦΗ

Ο «Γολγοθάς» του Παναθηναϊκού και οι μεγάλες επιστροφές Άρη, ΟΦΗ

Στην πιο δύσκολη χρονιά της ιστορίας του ο Παναθηναϊκός που ξεκινά με -6 και «πειραματικό» ρόστερ, άλλη αίγλη στο πρωτάθλημα δίνουν οι επιστροφές Άρη και ΟΦΗ

Αν για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος ξέρουμε εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τους «μνηστήρες», δύσκολα μπορεί κανείς να προβλέψει λίγο πριν την πρώτη σέντρα του πρωταθλήματος την πορεία του φετινού Παναθηναϊκού αλλά και συνάμα πως θα εμφανιστούν στην μεγάλη τους επιστροφή στα «σαλόνια», οι παραδοσιακές δυνάμεις του ποδοσφαίρου μας, Άρης και ΟΦΗ που τόσο πολύ έλειψαν τα προηγούμενα χρόνια.

Και αν για τον Παναθηναϊκό που βιώνει την πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας του το ερωτηματικό είναι μεγάλο (και θα απαντηθεί κατά την διάρκεια της) το σίγουρο είναι πως για Άρη και ΟΦΗ η παρουσία εκεί που ανήκουν αποτελεί μια πρόκληση για να βρεθούν στις θέσεις που τους αρμόζει.

Οι πράσινοι του Γιώργου Δώνη καλούνται να ανέβουν έναν αγωνιστικό «Γολγοθά». Με πειραματικό ρόστερ, νέα και άπειρα παιδιά και όσους έμπειρους έμειναν από τον περσινό Παναθηναϊκό μπαίνουν στο πρωτάθλημα με την ελπίδα να μπορέσουν να ξεπεράσουν τον βραχνά από το -6 με το οποίο ξεκινούν λόγω τιμωρίας και να πλασαριστούν σε θέση που θα μπορέσει να τους «σβήσει» την ευρωπαϊκή τιμωρία. Δύσκολες καταστάσεις για τον Παναθηναϊκό που προφανώς και το ρόστερ του αλλά και η έκτακτη κατάσταση την οποία βιώνει πλέον δεν συνάδει με την ιστορία του και την πραγματική υπόσταση του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Άκρως διαφορετικό το κλίμα στον Άρη. Μετά από την τεράστια ταλαιπωρία των τεσσάρων χρόνων σε τρίτη και δεύτερη κατηγορία, ο «Θεός του πολέμου» επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια με υψηλούς στόχους. Έχοντας αλλάξει μαζικά το ρόστερ του διαμορφώνοντας το στα δεδομένα της Σούπερ Λιγκ και με έμπειρο προπονητή ο Άρης θα επιδιώξει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κορυφαία κατηγορία με το καλημέρα.

Με ενθουσιασμό και ελπίδα πως η φετινή χρονιά θα τον εδραιώσει στην μεγάλη κατηγορία μπαίνει στο πρωτάθλημα το καμάρι της Κρήτης. Ο ΟΦΗ επιστρέφει στην φυσική του θέση έχοντας ως βασική δύναμη του το «Γεντί Κουλέ» με πρώτο και βασικό στόχο να κερδίσει γρήγορα την παραμονή και από εκεί και πέρα να πλασαριστεί σε μια καλή θέση. Με αλλαγές και ο ΟΦΗ στο ρόστερ του, λογικά διαμορφωμένο στις απαιτήσεις της μεγάλης κατηγορίας και τον Νίκο Παπαδόπουλο να πιστεύει πως το νέο σύνολο που δημιούργησε θα «δέσει» γρήγορα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΠΗΡΕ: Καμπετσής, Βέργος, Παντελάκης, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Σιφναίος
ΕΦΥΓΑΝ: Λουντ, Μολίνς, Ευαγγέλου, Νέβες, Βλαχοδήμος, Μυστακίδης
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Γιώργος Δώνης


ΟΦΗ

ΠΗΡΕ: Αραβίδης, Παπάζογλου, Σάσι, Μεγιάδο, Πλατέλλας, Κυριακίδης, Δεληγιαννίδης, Κοροβέσης, Σωτηρίου, Μιχόγιεβιτς
ΕΦΥΓΑΝ: Φαζός, Μαχαίρας, Κοντογιάννης, Βρεττός, Γιαγκόζης, Παπατόλιος, Πουρτουλίδης, Μάνος, Περογαμβράκης, Μονιάκης, Λεάλ, Κιάσσος, Βαφέας
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Νίκος Παπαδόπουλος

ΑΡΗΣ

ΠΗΡΕ: Ντιγκινί, Γκάμα, Γιουνές, Γκαρσία, Σταμπουλίδης, Βέλεθ, Μπάσα, Κωνσταντινίδης, Μενέντεθ, Κουέστα, Ματίγια, Κολάσο, Ναζλίδης, Καψάλης.
ΕΦΥΓΑΝ: Μουμίν, Ντούνης, Μαραγκός, Νίκιτς, Πασάς, Τσουμάνης, Μπούρμπος, Χαντί, Μπαστακός, Πλατέλλας, Πίντο, Κάσσος.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Πάκο Ερέρα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ