Σούπερ Λιγκ : Τι μας «δίδαξαν» οι δύο πρώτες αγωνιστικές

Σούπερ Λιγκ : Τι μας «δίδαξαν» οι δύο πρώτες αγωνιστικές

Ποιες ομάδες ξεχώρισαν, ποιες επιβεβαίωσαν την καλή εικόνα του καλοκαιριού, ποια ήταν η έκπληξη και πως τις περιμένουμε στην επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Είδαμε πολλά σε μικρό διάστημα. Δυστυχώς αρκετά από αυτά δεν είχαν να κάνουν «καθαρά» με το ποδοσφαιρικό κομμάτι αλλά με το εξωαγωνιστικό. Διαιτητές με το… καλημέρα καρατομήθηκαν ή μπήκαν στον… πάγο, η «μάχη» ΠΑΟΚ-ΑΕΚ «φούντωσε» για τα καλά, η φωτοβολίδα ευθείας βολής στη Νέα Σμύρνη μας θύμισε πως δυστυχώς όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν. Τουλάχιστον η αντιμετώπιση από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ απέχει παρασάγγας από τις περσινές τοποθετήσεις της σε παρόμοιες καταστάσεις. Κάτι είναι και αυτό.

Ξέχωρα όμως από τα εξωαγωνιστικά και την «μητέρα όλων των μαχών» για την… εξυγίανση, είδαμε και ποδόσφαιρο στις δύο πρώτες αγωνιστικές της Σούπερ Λιγκ. Και σε αρκετές περιπτώσεις καλό ποδόσφαιρο. Δεν πετάμε και την «σκούφια» μας, όμως υπήρξαν αρκετές ευχάριστες εκπλήξεις, υπήρξαν ομάδες που ξεχώρισαν, εκπλήξεις αλλά και ομάδες που είχαν δείξει το καλοκαίρι καλύτερη εικόνα από αυτή που έδειξαν στο ξεκίνημα της Σούπερ Λιγκ.

Επικεντρώνοντας λοιπόν την προσοχή μας στο αγωνιστικό κομμάτι πάμε να δούμε τι κρατάμε από αυτές τις δύο πρώτες αγωνιστικές, γνωρίζοντας βεβαίως πως είμαστε απλά στην αρχή.

Οι δύο εκπλήξεις και η επιβεβαίωση

Μακράν η Νο1 έκπληξη των δύο πρώτων αγωνιστικών «ακούει» στο όνομα Παναθηναϊκός. Τα «τρελά μωρά» του Γιώργου Δώνη εξέπληξαν ακόμη και τους ίδιους τους, τους οπαδούς με την παρουσία τους. Δεν είναι απλά το 2Χ2 που «έσβησε» με το… καλημέρα το -6 με το οποίο ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα. Είναι κυρίως η εξαιρετική εικόνα των πρασίνων τόσο στο διπλό στην Ξάνθη όσο και στη νίκη επί της Λαμίας. Σε αντίθεση με τα καλοκαιρινά φιλικά ο Παναθηναϊκός μοιάζει έτοιμος.

Από κοντά και ο Άρης. Δεν το λες έκπληξη στο 100% καθώς από το καλοκαίρι είχε δείξει καλή εικόνα, όμως μια νέα ομάδα που επέστρεψε στη φυσική της θέση αποδίδει τόσα καλά λες και ήταν έτοιμη από χρόνια. 2Χ2 και για τον Άρη (Λαμία, Λάρισα) που έχει όλα τα φόντα να τρέξει ένα εντυπωσιακό σερί στο πρωτάθλημα βάση προγράμματος.

Νέα ομάδα αλλά πάντα οι ίδιες υψηλές απαιτήσεις και στόχοι και για τον Ολυμπιακό που στα δύο πρώτα παιχνίδια της Λίγκας απλά επιβεβαίωσε πως κάτι πολύ καλό «χτίζεται». Με την ομάδα να «γεμίζει» ποιοτικούς παίκτες με κορυφαίο βεβαίως τον Τουρέ και τον Μαρτίνς να έχει όλο και περισσότερες επιλογές για την συνέχεια οι ερυθρόλευκοι με πολύ καλό ποδόσφαιρο έκαναν εύκολα δύο νίκες και ατενίζουν με αισιοδοξία την συνέχεια. Εκεί που αναμένεται να δούμε ακόμη πιο ενισχυμένο τον Ολυμπιακό.

Ο διαφορετικός ΠΑΟΚ και η σταθερή ΑΕΚ

Στα καλοκαιρινά προκριματικά ο ΠΑΟΚ μέχρι και το ματς στη Λισαβώνα εντυπωσίασε. Στην Σούπερ Λιγκ από την άλλη, μπορεί να νίκησε και τα δύο ματς αλλά η απόδοση του δεν θύμισε αυτή των ευρωπαϊκών αγώνων. Με τον Αστέρα χρειάστηκε το πέναλτι του Πρίγιοβιτς με τον Πανιώνιο που θα μπορούσε να βρεθεί πίσω στο σκορ, ένα ωραίο γκολ του Ελ Καντουρί. Σημασία για τον ΠΑΟΚ σίγουρα έχει το 2Χ2 κόντρα σε δύσκολες ομάδες και μετά η εικόνα του.

Η ΑΕΚ από την άλλη διατήρησε μια σταθερή εικόνα από το καλοκαίρι μέχρι και τις δύο πρώτες αγωνιστικές με το 2Χ2 επίσης. Με τον ΠΑΣ ήταν πολύ καλή, με τον Αστέρα καλύτερη από την ομάδα της Τρίπολης κερδίζοντας χάρις στο πέναλτι του Μάνταλου. Το ζητούμενο βεβαίως για την ομάδα του Ουζουνίδη είναι πως θα λειτουργήσει έχοντας δύο «καρπούζια» στην «ίδια μασχάλη» με τις υψηλότατες απαιτήσεις του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ικανοποιημένοι από το ξεκίνημα

Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Λεβαδειακός, Λάρισα και ΟΦΗ ανήκουν στην κατηγορία των ομάδων που βλέπουν με θετικό πρόσημο τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Οι Περιστεριώτες έκαναν διπλό στο Αγρίνιο και έμειναν στο μηδέν με την Ξάνθη, ο Παναιτωλικός πήρε ένα στα δύο «τρίποντα» στην έδρα του (αυτό κόντρα στον ΟΦΗ), ο Λεβαδειακός το ματς που έπρεπε και μπορούσε (με Απόλλων στην έδρα του) και η Λάρισα έβγαλε δύο σερί εκτός έδρας με τρεις βαθμούς (Ριζούπολη) την ώρα που ο ΟΦΗ «τσίμπησε» βαθμό στη Νέα Σμύρνη σε ένα δύσκολο ξεκίνημα με δύο εκτός έδρας ματς.

Στα ζόρικα από νωρίς

«Γλυκόπικρη» γεύση για Πανιώνιο και Ξάνθη οι δύο πρώτες αγωνιστικές με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να μένει στο Χ με τον ΟΦΗ (σε ένα από τα καλύτερα ματς του πρωταθλήματος) και να «λυγίζει» κόντρα στον ΠΑΟΚ. Η Ξάνθη από την άλλη μετά την ήττα από τον ΠΑΟ, «γλύκανε» κάπως την κατάσταση με τον βαθμό στο Περιστέρι. Από την άλλη, στα ζόρικα από νωρίς βρίσκονται οι Λαμία, ΠΑΣ, Απόλλων και Αστέρας με τον τελευταίο όμως να έχει το ελαφρυντικό πως αντιμετώπισε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχοντας γνωρίσει ισάριθμες ήττες που υπό διαφορετικές συνθήκες ίσως να μπορούσε να αποφύγει.

Ο Απόλλων βρίσκεται με το… καλημέρα στα σκοινιά με τις δύο ήττες αλλά και τα εσωτερικά θέματα που αντιμετωπίζει, η Λαμία που θέλησε να αλλάξει προς το καλύτερο το ρόστερ της γνώρισε εύκολες ήττες από Άρη και ΠΑΟ και ο ΠΑΣ σε ΟΑΚΑ και Καραϊσκάκη δεν μπόρεσε να φανεί έστω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ