Η La Liga ακυρώνει μεταγραφή λόγω… χαμηλού συμβολαίου και σκιών για «μαύρο χρήμα»!

Η La Liga ακυρώνει μεταγραφή λόγω… χαμηλού συμβολαίου και σκιών για «μαύρο χρήμα»!

To10.gr γράφει για την απίστευτη περιπέτεια που βιώνει ο Ισαάκ Κουένκα, ο οποίος υπέγραψε στη Ρέους για 77.500 €, ανακοινώθηκε, αλλά δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής!

Μια απίστευτη ιστορία έχει προκαλέσει σάλο εδώ και λίγες ημέρες στην Ισπανία. Πρόκειται για τη μεταγραφή του Ισαάκ Κουένκα, στην ομάδα Ρέους, της Σεγούντα Ντιβιζιόν. Μια μεταγραφή που έγινε, ανακοινώθηκε από την ισπανική ομάδα, αλλά… ακυρώθηκε από την επιτροπή μεταγραφών της Λίγκας και πλέον βρίσκεται υπό εξέταση και από τους αρμόδιους οικονομικούς και… αστυνομικούς φορείς της χώρας, προκαλώντας τεράστια αναταραχή στο ποδόσφαιρο της Ισπανίας και πιθανή… απεργία.

Ο λόγος; Ο Κουένκα, πρώην ποδοσφαιριστής μεταξύ άλλων των Μπαρτσελόνα, Αγιαξ, Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, Γρανάδα, υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με το μίνιμουμ των 77.500 €. Πού είναι το πρόβλημα; Οι ιθύνοντες της La Liga έκριναν ότι δεν μπορεί ένας τόσο σημαντικός ποδοσφαιριστής, στα 27 του χρόνια, να δέχθηκε να υπογράψει ένα τόσο μικρό συμβόλαιο. Με αποτέλεσμα να ανοίξει έρευνα για τυχόν άλλους… δρόμους και τρόπους καταβολής της αμοιβής του!

Υποτίθεται ότι την Πέμπτη (06/09) η La Liga θα έδινε την έγκρισή της για να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη μεταγραφή και ο Κουένκα να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στη νέα του ομάδα, αλλά αυτό δεν συνέβη. Με τον πρόεδρο της Λίγκας, Χαβιέ Τέμπας, να κατηγορεί δημόσια τη Ρέους για ό,τι έχει συμβεί, αναφέροντας ότι έχει καταπατήσει τους κανονισμούς για την αύξηση του μπάτζετ, αλλά δίχως να αφήσει κανένα υπονοούμενο για «πλάγια» πληρωμή του παίκτη, μετά τις απειλές για αγωγές και μηνύσεις από τους εμπλεκόμενους. Επιπλέον, ανέφερε ότι δεν είναι μόνο ο Κουένκα, αλλά στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και οι Βίτορ, Τίτο και Γιόντα!

Το πρωτοφανές περιστατικό με την (κατ’ αρχάς) μη επικύρωση της μεταγραφής του Κουένκα προκαλεί τεράστιες αντιδράσεις από τον σύνδεσμο επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της Ισπανίας. Μάλιστα οι Ισπανοί ποδοσφαιριστές ενημέρωσαν τους αρμοδίους ότι εάν δεν δώσουν μια άμεση λύση στο πρόβλημα του Κουένκα και δεν πάρουν πίσω τις έμμεσες κατηγορίες περί «μαύρου χρήματος», θα κατέβουν σε απεργία το διήμερο 29-30 Σεπτεμβρίου, αναβάλλοντας την 7η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν, που περιλαμβάνει το ντέρμπι της Μαδρίτης, Ρεάλ-Ατλέτικο.

Η επιτροπή μεταγραφών άλλαξε μεσοβδόμαδα τη ρητορική της, αναφέροντας ως λόγο για την ακύρωσης της μεταγραφής «παρατυπίες» που είχαν να κάνουν με τη Ρέους. Αλλά το μόνο που έκανε ήταν να εκτεθεί ακόμη περισσότερο.

Ο Κουένκα, αφού δημοσιοποίησε ο ίδιος το θέμα, μίλησε χθες στα ισπανικά ΜΜΕ και έκανε λόγο για εφιάλτη. Αναλυτικά, είπε: «Δεν το καταλαβαίνω, αισθάνομαι ότι δέχομαι επίθεση. Δέχθηκε αυτό το συμβόλαιο για να είμαι σπίτι μου. Εδώ μεγάλωσα και εδώ είναι η οικογένειά μου. Επρεπε να μερωτήσουν. Το πιστεύουν ή όχι αυτό είναι το συμβόλαιο. Αυτό που συμβαίνει είναι σουρεαλιστικό. Ζω έναν εφιάλτη. Κάποιες φορές δεν μπορώ να το πιστέψω. «Είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό;» λέω στον εαυτό μου, όταν σκέφτομαι ό,τι έχει συμβεί. Αισθάνομαι ως καταδικασμένος, χωρίς δίκη. Είναι σαν να κατηγορείς κάποιον για κλέφτη όταν δεν έχει κλέψει ποτέ. Δεν βγάζει νόημα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ