Από… συμπορευτές, ορκισμένοι εχθροί

Από… συμπορευτές, ορκισμένοι εχθροί

Το χρονικό του ρήγματος μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ή Μελισσανίδη και Σαββίδη, που όχι μόνο δεν έχει κλείσει, αλλά δείχνει να βρίσκεται στην κορύφωσή του. Τι καταλογίζει η «κιτρινόμαυρη» πλευρά στον... εχθρό του Βορρά.

Πριν μερικά χρόνια, το παιχνίδι μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στην Τούμπα θα φάνταζε ως ένα από τα δυνατά ματς της σεζόν, μεταξύ δύο ομάδων που σε διοικητικό επίπεδο, έδειχναν να έχουν σημεία επαφής. Δημήτρης Μελισσανίδης και Ιβάν Σαββίδης πρωτοστάτησαν για να αλλάξει η διαμορφωθείσα κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να έρθει η επιστροφή στην κανονικότητα, με τους δυο τους να έχουν εξαιρετικές σχέσεις.

Συναντήσεις, πολλές απευθείας επαφές, συζητήσεις για την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ωστόσο, όλα τα παραπάνω μοιάζουν τώρα μακρινό παρελθόν. Η κόντρα των δύο ομάδων που ξεκίνησε για αγωνιστικούς λόγους και επεκτάθηκε, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο πικ της.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν έχουν τη δεδομένη στιγμή τίποτα κοινό, παρά μόνο την… παραλλαγή στο σήμα του Δικεφάλου από την ομάδα της Θεσσαλονίκης και τις-σε έναν βαθμό- κοινές καταβολές. Μιας και σε όλα τα επίπεδα, βρίσκονται πλέον απέναντι.

Ο τελικός του Βόλου και η ανοικτή επίθεση της ΑΕΚ

Η στιγμή που φάνηκε να ραγίζει το γυαλί στη σχέση που είχαν αναπτύξει σε διοικητικό επίπεδο ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ήταν ο περίφημος τελικός του Βόλου. Το παιχνίδι του Πανθεσσαλικού με τις εικόνες ντροπής και τα μεγάλης έκτασης επεισόδια, έφερε τις δύο ομάδες απέναντι, σε όλα πλέον τα επίπεδα. Αφορμή στάθηκε η αντίδραση της ΑΕΚ, που εκφράστηκε από επίσημα χείλη, για το περιβόητο γκολ του Ενρίκε. Ένα τέρμα που δεν έπρεπε να μετρήσει ποτέ και έδωσε στον ΠΑΟΚ το τρόπαιο, μετά την μη υπόδειξη του οφσάιντ από τον επόπτη Καλφόγλου.

Η Ένωση έκανε λόγο για στημένο κύπελλο, επιτέθηκε ανοικτά στον ΠΑΟΚ και η ομάδα της Θεσσαλονίκης απάντησε στο ίδιο μήκος κύματος. Ήταν σαφές πως οι σχέσεις του παρελθόντος είχαν διαταραχθεί οριστικά μεταξύ των δύο ομάδων, που πλέον είχαν πολλά περισσότερα να τις χωρίζουν, από όσα μπορεί να τις ένωναν. Που όπως αποδείχθηκε δεν ήταν και πολλά.

Το όπλο του Ιβάν

Από εκείνο το παιχνίδι και έπειτα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ άρχισαν να απομακρύνονται όλο και περισσότερο. Αποκορύφωμα του παραπάνω ήταν βεβαίως η περυσινή σεζόν. Από τα μισά του πρωταθλήματος και μετά φάνηκε πως οι δυο τους, θα κυνηγούσαν μέχρι τέλους τον τίτλο. Ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να ακολουθήσει και έτσι το ντέρμπι της Τούμπας, τον Μάρτιο, θα έκρινε εν πολλοίς και τον πρωταθλητή.

Η ΑΕΚ που βολευόταν με δύο αποτελέσματα κρατούσε μέχρι και λίγα λεπτά πριν το φινάλε το 0-0, ωστόσο κάπου εκεί ήρθε το γκολ του Μάτος και μετά το… χάος. Ο Κομίνης έπειτα από υπόδειξη και του βοηθού ακύρωσε το τέρμα ως οφσάιντ, ο Ιβάν Σαββίδης εισέβαλλε στον αγωνιστικό χώρο οπλοφορώντας και τα υπόλοιπα «επεισόδια» εκτυλίχθησαν στις δικαστικές αίθουσες, αφού το παιχνίδι διακόπηκε οριστικά.

Η ΑΕΚ πήρε τον αγώνα με σκορ 0-3, στον ΠΑΟΚ επιβλήθηκε βαρύτατη ποινή και πλέον οι δύο ομάδες, έγιναν ορκισμένοι εχθροί. Με την εν λόγω κόντρα να κρατά για τα καλά μέχρι και σήμερα, χωρίς κανείς να μπορεί να προδικάσει αν σε αυτή την ιστορία θα προκύψει απόψε και νέο επεισόδιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ