Όταν η Τζόουνς παραδέχτηκε ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών

Όταν η Τζόουνς παραδέχτηκε ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών

Σαν σήμερα πριν από 11 χρόνια η σπουδαία τότε Μάριον Τζόουνς, παραδέχεται μέσα στη δικαστική αίθουσα του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Τα παιδικά χρόνια της Μάριον Τζόουνς δεν ήταν αυτά που ονειρεύεται κάθε νέος να ζήσει, αλλά σίγουρα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη λίγο αργότερα στην αθλητική της καριέρα και να αποφύγει τα λάθη που την στιγμάτισαν στην μετέπειτα ζωή της. Στις 5 Οκτωβρίου 2007 η Αμερικανίδα αθλήτρια με καταγωγή από το Μπελίζ, παραδέχεται μέσα στη δικαστική αίθουσα του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών. Ήταν η αποκαθήλωση της διάσημης αθλήτριας και το βίαιο γκρέμισμα από το βάθρο, βυθίζοντας στη θλίψη τους θαυμαστές της, τη στιγμή που τα δάκρυα έτρεχαν στο πρόσωπό της.

Μετά την παραδοχή της στις 5 Οκτωβρίου 2007 στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, ότι είπε ψέματα στους ανακριτές για τη χρήση αναβολικών τη διετία 1999 – 2001, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τους στίβους. Προέβη επίσης στην αποκάλυψη ότι χρησιμοποιούσε την απαγορευμένη ουσία τετραϋδρογεστρινόνη (ΤΗG), από τον Σεπτέμβριο του 2000 μέχρι τον Ιούλιο του 2001, αν και υποστήριξε πως τότε δεν γνώριζε ότι πρόκειται για αναβολικό, αλλά για ένα απλό θρεπτικό συμπλήρωμα. Η ΤΗG ήταν μη ανιχνεύσιμη μέχρι το 2003.

Οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές και στην υπόθεσή της είχαν στραφεί οι προβολείς του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Έτσι, τρεις ημέρες αργότερα, στις 8 Οκτωβρίου του 2007, η Τζόουνς παρέδωσε τα πέντε μετάλλια (3 χρυσά, 2 χάλκινα) από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, χωρίς να περιμένει τις αποφάσεις της ΔΟΕ και της IAAF.

Στις 12 Δεκεμβρίου του 2007 η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αφαίρεσε και επίσημα τα 5 ολυμπιακά μετάλλια της Τζόουνς, βάζοντας οριστικά τέλος στη λαμπρή καριέρα της, ενώ η περιπέτειά της δεν τελείωσε εκεί, αφού στις 11 Ιανουαρίου 2008 της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών για ψευδείς καταθέσεις στις αρχές. Η Τζόουνς ξέσπασε σε κλάματα ακούγοντας την απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο παράλληλα την υποχρέωσε να προσφέρει κοινωνική εργασία 800 ωρών και τέθηκε σε διετή επιτήρηση. «Ελπίζω πραγματικά, να μάθουν κάποιοι άλλοι από τα δικά μου λάθη. Σέβομαι την απόφαση του δικαστηρίου», δήλωσε η Τζόουνς μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Πάνω σε όλα αυτά ήρθε και η απόφαση της IAAF με την οποία ακύρωσε όλα τα αποτελέσματά της από την 1η Σεπτεμβρίου 2000 και μετά. Η 32χρονη τότε αθλήτρια, εξέτισε την ποινή φυλάκισης στο Ομοσπονδιακό σωφρονιστικό ίδρυμα του Σαν Αντόνιο. Στις 10 Μαρτίου 2010 θέλησε να επανέλθει στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στο επαγγελματικό μπάσκετ υπογράφοντας συμβόλαιο με την ομάδα Τούλσα Σοκ, αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ