Άρης : Οι τρεις «βιονικοί»

Άρης : Οι τρεις «βιονικοί»

Οι Κουέστα, Γιουνές και Δεληζήσης έχουν το απόλυτο των αγωνιστικών λεπτών στις έξι πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος

Ο Άρης βρίσκεται στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος μετά την ολοκλήρωση και της έκτης αγωνιστικής έχοντας συγκεντρώσει δώδεκα βαθμούς. Η ομάδα του Πάκο Ερέρα σαφώς και θα μπορούσε να βρίσκεται σε ψηλότερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα, όμως δυο «χαμένα» ημίχρονα (απέναντι σε ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιο) και δυο ισάριθμες διαιτητικές αποφάσεις εις βάρος του (δεν του δόθηκαν δυο πέναλτι), του στέρησαν την δυνατότητα.

Ολοκληρώνοντας, πάντως, ένα πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος και έχοντας ένα ικανοποιητικό δείγμα, μπορούμε να διαμορφώσουμε μια πρώτη άποψη σε ότι αφορά τις επιλογές του Πάκο Ερέρα.

Για την ακρίβεια τρεις είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί και στα 540 αγωνιστικά λεπτά. Οι Χουλιάν Κουέστα, Γιώργος Δεληζήσης και Χαμζά Γιουνές. Ο Ισπανός τερματοφύλακας έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με την μέχρι τώρα παρουσία του στο Κλεάνθης Βικελίδης. Έχοντας δεχθεί μόλις δυο γκολ, χωρίς, να φέρει σε κανέναν την ευθύνη, καθώς απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν το αυτογκόλ του Δεληζήση, ενώ στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο εκτέθηκε από την άμυνα του. Πολύ καλός στην μεταβίβαση της μπάλας , ενώ εμπνέει σιγουριά στους συμπαίκτες του.

Ο Γιουνές είναι ακόμα ένας παίκτης που μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί σε έξι 90λεπτα, απολαμβάνοντας της εμπιστοσύνης του Πάκο Ερέρα. Ο Τυνήσιος επιθετικός έχει σκοράρει μέχρι στιγμής τρία γκολ και έχει ισάριθμα δοκάρια. Αν για τους δυο προναφερθέντες δεν αποτελεί έκπληξη η παρουσία τους στην ενδεκάδα, δεν ισχύει το ίδιο και με τον Γιώργο Δεληζήση.

Η αλήθεια είναι ότι ο έμπειρος αμυντικός δεν αποτελούσε την πρώτη επιλογή, πριν από την έναρξη της προετοιμασίας. Κατάφερε, όμως, με το πείσμα του και την προσπάθεια που κατέβαλε στον αγωνιστικό χώρο να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του και μια θέση στο βασικό σχήμα.

Εκτός από τους Γιουνές, Κουέστα και Δεληζήση, υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές που έχουν «γράψει» αρκετά αγωνιστικά λεπτά στο κοντέρ τους, στις πρώτες έξι αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Χαρακτηριστικά τα παραδείγματα των Ματέο Γκαρσία με 530 λεπτά , του Μανώλη Τζανακάκη με 506, του Μίτζεν Μπάσα με 485 και του Χαβιέ Ματίγια με 475 αγωνιστικά λεπτά.

Παίκτες /Αγωνιστικά λεπτά

Κουέστα /540
Γιουνές /540
Δεληζήσης /540
Γκαρσία /530
Τζανακάκης /506
Μπάσα /485
Ματίγια /475
Βέλεθ /450
Γκάμα /418
Ντιγκινί /386
Μενέντεθ /279
Κολάσο /192
Βαλεριάνος /180
Σιώπης /122
Μάβραϊ /90
Ναζλίδης /76
Σόουζα /45
Μαρτίνες /40
Κωνσταντινίδης /34
Ιντζόγλου /6
Παυλίδης /6

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ