Ροντρίγκο Γκάλο: Θεός για 14 ημέρες…

Ροντρίγκο Γκάλο: Θεός για 14 ημέρες…

Το εντυπωσιακό του τέρμα κόντρα στον ΟΦΗ, ακολούθησε ακόμα ένα με αντίπαλο τη Λαμία. Και κάπως έτσι ο Ροντρίγκο Γκάλο από αφανής ήρωας, έγινε Θεός για 14 ημέρες!

Δεν ήταν δα τόσο δύσκολο για εκείνον. Κάποια πράγματα είναι έμφυτα. Κυλούν στις φλέβες σου. Άλλοι χρειάζονται πολύ δουλειά για να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο. Κάποιοι, πιο τυχεροί, γεννιούνται με αυτά. Ο Ροντρίγκο Γκάλο είναι Βραζιλιάνος. Γεννημένος στις 19 Σεπτεμβρίου του 1986 στο Ρίο Μπράνκο. Ελληνιστή, Λευκός Ποταμός. Πρωτεύουσα της βραζιλιάνικης πολιτείας Άκρε. Όταν, λοιπόν, χρειαστεί λίγη επίδειξη τεχνικής. Δεν θα διστάσει.

Εννέα τέρματα έχει πετύχει στην Ελλάδα (σε Παναιτωλικό και ΑΕΚ). Τα πέντε εξ’ αυτών με απευθείας φάουλ. Δεν ήταν λοιπόν εξαίρεση η εκτέλεσή του στο 87ο λεπτό του αγώνα της ΑΕΚ κόντρα στη Λαμία για το Κύπελλο Ελλάδας (2-1). Πήρε την μπάλα, την έστησε στο σημείο που του υπέδειξε ο ρέφερι, κοντά στην περιοχή, πήρε φόρα και εκτέλεσε. «Βραζιλιάνικο χτύπημα», χαρακτηρίστηκε. Και πράγματι ήταν… Η στιγμή του, ήταν πρωταγωνιστής.

Είναι αυτό που αναφέραμε πιο πάνω. Η ευλογία του τόπου γέννησης. Τα έμφυτα χαρακτηριστικά που κουβαλούν (λίγο ή πολύ, ή… πάρα πολύ) οι λατινοαμερικάνοι ποδοσφαιριστές. Το ίδιο έκανε και κάποιες ημέρες πίσω ο Γκάλο στις 29/09. Στο ματς της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος κόντρα στον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ. Από αντίστοιχη θέση για το 2-0 των Κιτρινόμαυρων κόντρα στους Κρητικούς. Εξίσου εντυπωσιακό και το τέρμα του με αντίπαλο τον Παναιτωλικό την περυσινή σεζόν. Στην ευρεία επικράτησε της ΑΕΚ στο Αγρίνιο (4-0) και πάλι με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Τα πρώτα δείγματα γραφής, τα έδωσε υπηρετώντας μια άλλη κίτρινη φανέλα. Εκείνη του Παναιτωλικού. «Πληγώνοντας» τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον ΟΦΗ. Με το ίδιο βραζιλιάνικο ταμπεραμέντο. Ο Γκάλο όμως δεν είναι παίκτης – πρωτοσέλιδο. Δεν στοχεύει σε αυτό. Δεν το επιτρέπει και η θέση του μέσα στο γήπεδο. Δεξί μπακ. «Καταραμένα» δοσμένος στα αμυντικά του καθήκοντα.  Ανήκει ωστόσο σε αυτήν την λίστα των ποδοσφαιριστών που κερδίζουν την εμπιστοσύνη με τη δουλειά τους. Την επιμονή, τη θέληση για βελτίωση. Και όποτε χρειαστεί με την… ευλογία του τόπου γέννησης.

Η πρώτη ομάδα της επαγγελματικής του καριέρας ήταν η άσημη Αβαΐ της πατρίδας του (2006/08). Στη συνέχεια έπαιξε για την πορτογαλική Ζιλ Βισέντε (2008/11) κι έπειτα για την Μπράγκα η οποία τον απέκτησε το 2011, όμως τον έδωσε δανεικό κατά σειρά στις Ζιλ Βισέντε,  Ακαδέμικα δε Κοΐμπρα και Παναιτωλικό. Μόλις ο μονοετής δανεισμός του στα Καναρίνια ολοκληρώθηκε, ενθουσιασμένος από την παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα (και παρά το ενδιαφέρον ΑΕΚ και Παναθηναϊκού) εκείνος δήλωνε:

«Δεν θέλω να πω τίποτα περί αυτού. Ανήκω στην Μπράγκα και παίζω στην Παναιτωλικό. Η δουλειά μου είναι να παίζω ποδόσφαιρο. Η επιθυμία μου είναι να μείνω Ελλάδα. Και αν γίνεται πρώτα να μείνω στον Παναιτωλικό, είναι δύσκολο με το ποσό που ζητάει η ομάδα μου, αλλά εγώ αυτό ελπίζω».

Εν τέλει, μετά το πέρασμά του από το Αγρίνιο, αποκτήθηκε από την Πάσος Φερέϊρα, μέχρι που τον Μάιο του 2015 η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτησή του (αρχικά) για τα επόμενα δύο χρόνια. Στην πρώτη του σεζόν στα Κιτρινόμαυρα είχε συνολικά 37 συμμετοχές, σκόραρε 1 τέρμα και μοίρασε 6 ασίστ. Τη δεύτερη, έκανε εξίσου μεστή χρονιά, με 36 εμφανίσεις, 1 γκολ και 3 ασίστ. Εμφανίσεις που εξαργύρωσε με πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του, στις Αρχές Γενάρη του 2017, με την ΑΕΚ να τον δεσμεύει με συμβόλαιο ως το 2019!

Στο περιθώριο εκείνης της ανανέωσης, δεσμεύτηκε στο λαό της Ένωσης, να κάνει αυτό, που έκανε ούτως ή άλλως, μέχρι εκείνη την στιγμή: «Ευχαριστώ πολύ την ομάδα μου και ελπίζω να ζήσω μαζί της την επίτευξη των υψηλών στόχων που υπάρχουν. Αυτό που υπόσχομαι στους φιλάθλους της ΑΕΚ είναι ότι, όπως το έχω κάνει μέχρι σήμερα, θα δίνω το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μου κάθε φορά που θα μπαίνω στο γήπεδο για να αγωνιστώ φορώντας τη φανέλα της».

Πέρυσι, στη χρυσή χρονιά της ομάδας, είχε 46 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Πέτυχε δύο τέρματα, μοίρασε τέσσερις ασίστ. Το βράδυ της Παρασκευής (12/10), το βραζιλιάνικο χτύπημα φάουλ που διαμόρφωσε το τελικό 2-1 της ΑΕΚ κόντρα στη Λαμία τον έκανε ξανά πρωταγωνιστή, λίγα 24ωρα μετά το εξίσου εντυπωσιακό τέρμα του κόντρα στον ΟΦΗ. Θεός για 14 ημέρες. Από αύριο, θα συνεχίσει την αθόρυβη δουλειά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ