Τσιμίκας: Η δικαίωση ενός ταλέντου που δούλεψε και πέτυχε!

Τσιμίκας: Η δικαίωση ενός ταλέντου που δούλεψε και πέτυχε!

«Κουβαλώντας» το βάρος του… νέου Γεωργάτου ο Κώστας Τσιμίκας έχει όλα τα φόντα να πετύχει. Ζει το όνειρο του με την καθιέρωση στον Ολυμπιακό και το ντεμπούτο του στην Εθνική και δικαιώνει όλους όσους τον πίστεψαν. Απλά γιατί το αξίζει.

Όταν πρωτοεμφανίστηκε σε δράση με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού την σεζόν 2015-16 το ταλέντο του έκανε «μπαμ». Παιδί με σπουδαία προσόντα και εξαιρετικό αριστερό πόδι. Σέντρα «ξυράφι».

Ένα «διαμάντι» στα χέρια του Ολυμπιακού. Ακατέργαστο όμως. Δεν ήταν ο μοναδικός βεβαίως που έβγαινε από το ερυθρόλευκο «εργοστάσιο παραγωγής» ποδοσφαιριστών. Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις νεαρών ποδοσφαιριστών που ξεχωρίζουν, που έχουν το κάτι παραπάνω, το κάτι διαφορετικό στις Ακαδημίες και τα τμήματα του Ολυμπιακού έως και την Κ21.

Λίγοι, για να μην πω ελάχιστοι, είναι αυτοί όμως που μπορούν να αντέξουν, να φερθούν σαν επαγγελματίες από πιτσιρικάδες, να κρατήσουν τα πόδια τους στη γη, να μην παρασυρθούν από την δημοσιότητα και να συνεχίσουν την καλή δουλειά περιμένοντας την ευκαιρία τους.

Είναι πολλά τα ταλέντα που σε νεαρή ηλικία έχουν ξεπροβάλλει από το Ρέντη. Το ζήτημα είναι να αντέξουν και να μην χαθούν.

Εκείνη λοιπόν την σεζόν ο νεαρός Κώστας Τσιμίκας, περί ου ο λόγος, «συστηνόταν» στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό της χώρας. Έκανε 9 συμμετοχές, 6 στο Κύπελλο και 3 στην Σούπερ Λιγκ.

Η επόμενη σεζόν τον βρίσκει στο ρόστερ της πρώτης ομάδας. Θα καταγράψει άλλες 3 συμμετοχές (2 στο Κύπελλο, 1 στο πρωτάθλημα) και τον Ιανουάριο θα κάνει το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό δοκιμάζοντας την τύχη του. Κυρίως, ψάχνοντας τον χρόνο συμμετοχής που δεν έχει στον Ολυμπιακό.

Δεν είναι άλλωστε έτοιμος για τον Ολυμπιακό. Το «διαμάντι» πρέπει να «επεξεργαστεί» και αυτό απαιτεί παιχνίδια στα πόδια του.

Η Έσμπιεργκ από τον Ιανουάριο του 2017 είναι η ομάδα που παραχωρείται δανεικός από τον Ολυμπιακό. Θα κάνει 13 συμμετοχές βάζοντας και δύο γκολ και θα επιστρέψει και πάλι στο Ρέντη το καλοκαίρι.

Όχι όμως για πολύ. Και πάλι εξωτερικό, αυτή την φορά Ολλανδία. Στην Βίλεμ. Εκεί που έμελλε να κάνει το πρώτο σημαντικό «ξεπέταγμα».

Ο φόβος πως οι συνεχόμενοι δανεισμοί θα τον αφήσουν στην πορεία μακριά από τον βασικό του στόχο, να παίξει δηλαδή στον Ολυμπιακό, είναι λογικός. Λίγοι, έως ελάχιστοι, είναι αυτοί που έφυγαν από την ομάδα ως δανεικοί και επέστρεψαν μετά σε αυτή με πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στην Βίλεμ ο Τσιμίκας δεν πετυχαίνει απλά τον στόχο αλλά κάνει «κρότο» με την παρουσία του. 37 συμμετοχές και 6 γκολ από τον αριστερό μπακ που τραβάει τα βλέμματα όλων των κορυφαίων Ολλανδικών ομάδων.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αναλαμβάνοντας τον Ολυμπιακό τον περασμένο Απρίλιο, «ξεψαχνίζει» το διαθέσιμο ρόστερ.

Στη θέση για το αριστερό άκρο, στο χαρτί για τις μεταγραφές βάζει ένα μεγάλο Χ. Δεν χρειάζεται δηλαδή. Ο Ολυμπιακός έχει αριστερό μπακ. Τον Κώστα Τσιμίκα. Ο ίδιος ο Πορτογάλος άλλωστε φροντίζει νωρίς-νωρίς να ενημερώσει τον 22χρονο άσο πως δεν υπολογίζεται απλά για το ρόστερ αλλά για το βασικό σχήμα.

«Είναι έτοιμος, έρχεται και παίζει» είχε τονίσει σε όλους στο Ρέντη ο Μαρτίνς. Μετά από μια απίθανη χρονιά στην Ολλανδία ο Τσιμίκας επιστρέφει στο Ρέντη για να μείνει. Το «διαμάντι» πλέον δεν είναι ακατέργαστο…

Είναι έτοιμος σε όλους τους τομείς. Έχει βελτιώσει το παιχνίδι του και στον ανασταλτικό τομέα. Η ώρα της καθιέρωσης στον Ολυμπιακό έχει έρθει. Μέσα από αυτή θα βελτιώσει και τον μοναδικό τομέα που χρειάζεται. Εμπειρία.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Βασικός και στα 6 ματς πρωταθλήματος, και στα πέντε από τα έξι ευρωπαϊκά παιχνίδια. Η φανέλα του βασικού στο «σπίτι» του με το… μάτι να «γυαλίζει» σε κάθε ματς. Χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ φόρεσε για πρώτη φορά την φανέλα της Εθνικής Ανδρών μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις και με την Ελπίδων.

Και φρόντισε με το καλημέρα να στείλει το μήνυμα στον Σκίμπε. Ο Γερμανός έχει στα χέρια του το νέο αριστερό μπακ της χώρας. 22 χρόνων έτοιμος για μεγάλη καριέρα.

«Κουβαλώντας» το βάρος του… νέου Γεωργάτου. Το ζήτημα όμως για τον Τσιμίκα δεν είναι αν θα φτάσει ή θα ξεπεράσει έναν από τους κορυφαίους Έλληνες ποδοσφαιριστές στην ιστορία του ποδοσφαίρου μας. Το ζήτημα είναι στα επόμενα χρόνια να θέλουν οι πιτσιρικάδες να γίνουν ο… νέος Τσιμίκας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ