Ο μικρός… μεγάλωσε και δείχνει έτοιμος για την «εκτόξευση»

Ο μικρός… μεγάλωσε και δείχνει έτοιμος για την «εκτόξευση»

Ο Κώστας Γαλανόπουλος επιβεβαίωσε στο ματς με την Μπάγερν πως αποτελεί ένα από τα πλέον ελπιδοφόρα «projects» τόσο για την ΑΕΚ, όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Η ΑΕΚ μπορεί να μην κατάφερε να πάρει βαθμό ή βαθμούς απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, ωστόσο υπάρχουν ζητήματα που προέκυψαν στο ματς και μπορούν να της δώσουν πράγματα. Ένα από αυτά είναι ο τρόπος που προσέγγισε το ματς. Η Ένωση επέλεξε να παραταχθεί με ένα επιθετικό σχήμα, δείχνοντας πως τουλάχιστον στη θεωρία, είχε στόχο να διεκδικήσει πράγματα από το παιχνίδι.

Ακόμα κι αν αυτό δεν κατέστη δυνατό στο φινάλε, ο τρόπος που διαχειρίστηκαν το παιχνίδι οι Κιτρινόμαυροι δείχνει πως τουλάχιστον δεν το φοβήθηκαν. Η νοοτροπία της ΑΕΚ στο γήπεδο ικανοποίησε και τον Μαρίνο Ουζουνίδη, που συνεχάρη μετά το ματς τους παίκτες του για την προσπάθειά τους.

Βεβαίως για την ΑΕΚ, υπάρχει ένας ακόμα λόγος να χαμογελά από το παιχνίδι με την Μπάγερν, πέραν των παραπάνω. Αυτός δεν είναι άλλος από την παρουσία του Κώστα Γαλανόπουλου. Ο νεαρός μέσος βρέθηκε μπροστά σε μια πολύ μεγάλη πρόκληση.

Δεν είναι άλλωστε απλό πράγμα να αντιμετωπίζεις παίκτες όπως ο Μαρτίνεζ, ο Χάμες και ο Τιάγκο. Ωστόσο ο Γαλανόπουλος τα πήγε εξαιρετικά, κάνοντας συνολικά ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ο 20χρονος χαφ έβγαλε τσαμπουκά στο γήπεδο και έδωσε πολλές μάχες στον χώρο του κέντρο. Κερδίζοντας μάλιστα πολλές εξ αυτών.

Ο νεαρός χαφ του Δικεφάλου άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του. Ο Ουζουνίδης πιστεύει πολύ στον Γαλανόπουλο και το έχει δείξει αυτό από το ξεκίνημα της χρονιάς. Μιας και του έδωσε φανέλα βασικού από το καλοκαίρι.

Αυτό το στοιχείο έχει βοηθήσει τον Γαλανόπουλο να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Να πάρει τα πάνω του και να μπαίνει στο γήπεδο με την νοοτροπία που είδαμε και απέναντι στην Μπάγερν. Όπου αγωνιζόταν ως ένας πολύπειρος ποδοσφαιριστής και όχι ως ένας παίκτης που τώρα κάνει τα πρώτα του ουσιαστικά βήματα στον χώρο. Με πιο χαρακτηριστική στιγμή του την κούρσα στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, που κατέληξε στην ασίστ που δεν εκμεταλλεύτηκε ο Μπακασέτας.

Το ενδιαφέρον της Άιντραχτ που κρατά από πέρυσι

Η εικόνα του Κώστα Γαλανόπουλο στο ματς με την Μπάγερν Μονάχου, φαίνεται πως έκανε «γκελ» και εκτός ΑΕΚ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο ΟΑΚΑ βρέθηκαν άνθρωποι της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, που είχαν στραμμένα τα μάτια τους στον άσο της Ένωσης. Και τα όσα είδαν τους άφησαν κάτι παραπάνω από ικανοποιημένους.

Οι σκάουτερ της Άιντραχτ παρακολουθούν τον Γαλανόπουλο από πέρυσι. Οι εμφανίσεις του με τη φανέλα της ΑΕΚ τους έφεραν μάλιστα και στη χώρα μας, ώστε να τον δουν από κοντά.

Αν τώρα τα παραπάνω τα μεταφραστούν και σε επίσημη πρόταση, αυτό είναι κάτι που προς το παρόν δεν μπορεί να εκτιμηθεί. Ωστόσο, το γεγονός πως η Άιντραχτ αποφάσισε να ταξιδέψει στην Ελλάδα για να δει τον Γαλανόπουλο από κοντά, δείχνει κάτι για την όλη υπόθεση.

Θυμίζουμε πάντως πως ο Γαλανόπουλος δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ΑΕΚ και για να αποχωρήσει από την ομάδα θα πρέπει η Ένωση να δώσει τη συγκατάθεσή της. Πάντως οι πληροφορίες που βγαίνουν από το στρατόπεδο του Δικεφάλου αναφέρουν πως οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν έχουν την πρόθεση να πουλήσουν… φτηνά τον Γαλανόπουλο. Που φέρεται να κοστολογείται με ένα ποσό κοντά στα πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ