Σαν σήμερα το ντεμπούτο του Χατζηπαναγή με τον Ηρακλή (vid)

Σαν σήμερα το ντεμπούτο του Χατζηπαναγή με τον Ηρακλή (vid)

Σαν σήμερα (07/12), 43 χρόνια πριν, ο Βασίλης Χατζηπαναγής πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ηρακλή, σ' ένα ματς με αντίπαλο τον Ατρόμητο.

Σαν σήμερα, 43 χρόνια πριν και συγκεκριμένα στις 7 Δεκεμβρίου του 1975, ο Βασίλης Χατζηπαναγής συστήθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κάνοντας ντεμπούτο με τη φανέλα του Ηρακλή.

Ήταν ένα παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο, το οποίο είχε λήξει ισόπαλο (1-1). Ο Έλληνας εξτρέμ δεν σκόραρε, αλλά έδειξε, ως προπομπό του τι θα ακολουθούσε, ορισμένα από τα στοιχεία που στην πορεία της καριέρας του έμελλαν να τον κάνουν έναν από τους κορυφαίους Έλληνες ποδοσφαιριστές στην ιστορία.

Το 1975 ο πλέον 64χρονος άφησε τη Σοβιετική Ένωση και την Παχτακόρ της Τασκένδης για να επιστρέψει στην πατρίδα των γονιών του, την Ελλάδα.

Αγωνίστηκε για 15 χρόνια στους Κυανόλευκους, μεταξύ αυτών τρεις φορές σε τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, κατακτώντας τον τίτλο το 1976, ενώ το 1985 έβαλε στη συλλογή του και το Βαλκανικό Κύπελλο.

Την τελευταία εμφάνισή του με τον Ηρακλή, την έκανε στις 26 Οκτωβρίου 1990, την ημέρα των 36ων γενεθλίων του, στον αγώνα για το Κύπελλο UEFA με τη Βαλένθια, που ήταν και η μοναδική συμμετοχή του σε αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ηρακλής: Φανάρας, Δεληγιάννης (58′ Κακαρινέλης), Ζαφειρίδης, Νικολούδης (70′ Ματσουκατίδης), Χριστοφορίδης, Σεντελίδης, Πανταζής, κουσουλάκης, Γκέσιος, Χατζηπαναγής, Τουμπόγλου.

Ατρόμητος: Κωνσταντινίδης (73′ Κόκκινος), Μισαηλίδης Ι, Κώτσος, Ράπτης, Καψιμάλης, Ταπρατζής, Μισαηλίδης ΙΙ, Κότσαλος, Μπεργελές, Ράμφος, Εσπινόζα.

Δείτε βίντεο με στιγμιότυπα από την καριέρα του:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ