Ο Πόνσε που σπάει το κοντέρ και το δύσκολο «στοίχημα» του καλοκαιριού

Ο Πόνσε που σπάει το κοντέρ και το δύσκολο «στοίχημα» του καλοκαιριού

Ο Αργεντινός φορ έφτασε αισίως τα 9 γκολ στο πρωτάθλημα, με τους ανθρώπους της ΑΕΚ να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, βάζοντας πιθανότατα σύντομα στο… πρόγραμμα τις πρώτες κινήσεις για την –δύσκολη - υπόθεση της απόκτησής του με κανονική μεταγραφή.

Ο Εζέκιελ Πόνσε επιβεβαίωσε στα Γιάννενα πως διαθέτει όσο λίγοι επιθετικοί στο ελληνικό πρωτάθλημα την αίσθηση του γκολ. Για την ακρίβεια, μετά και την φυγή του Πρίγιοβιτς, ενδεχομένως και όσο κανένας.

Ο Αργεντινός φορ είναι ένας… σεσημασμένος γκολτζής, που μπορεί να βάλει την μπάλα στα δίχτυα με χίλιους και δύο τρόπους. Για παράδειγμα απέναντι στον ΠΑΣ, σκόραρε με το κεφάλι και μάλιστα δις, παρότι το εν λόγω στοιχείο δεν είναι από εκείνα που χαρακτηρίζουν το ρεπορτόριό του.

Με τα δύο τέρματα που σημείωσε χθες, ο Πόνσε έφτασε τα 9 στο πρωτάθλημα, σε μόλις 14 αναμετρήσεις. Αριθμός αναμφίβολα εντυπωσιακός που είχε χρόνια να δει η ΑΕΚ από έναν επιθετικό της. Μιας και ούτε ο Σέρχιο Αραούχο ήταν τόσο αποτελεσματικός.

Είναι σαφές πως η ΑΕΚ έχει χτυπήσει φλέβα χρυσού με την περίπτωση του 21χρονου άσου. Που ακόμα δεν έχει ούτε κατά διάνοια φτάσει στο πικ της καριέρας του και εξελίσσεται συνεχώς. Βεβαίως, αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που η παραμονή του στο ρόστερ των Κιτρινόμαυρων και μετά το πέρας της φετινής σεζόν, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολη.

Η Ρόμα βλέπει τον Πόνσε ως μια σημαντική επένδυση για την επόμενη μέρα της και δεν προτίθεται να τον… χάσει έτσι εύκολα. Κάτι απολύτως λογικό, αν αναλογιστούμε πως ο Αργεντινός φορ παρουσιάζεται από τον Τύπο της χώρας του ως ένας από τους παίκτες που… έρχονται στην «Αλμπισελέστε», στην επόμενη μέρα της ομάδας που σιγά-σιγά ξεκινά.

Ενώ και ο ίδιος ο 21χρονος άσος δεν κρύβει την επιθυμία να αναζητήσει το συντομότερο μια μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του. Είτε αυτή θα αφορά την παραμονή του στη Ρόμα είτε την μεταγραφή του σε έναν σύλλογο που αγωνίζεται σε ένα πρωτάθλημα πρώτης ταχύτητας, όπως το ισπανικό ή το αγγλικό.

Η ΑΕΚ απέκτησε το καλοκαίρι τον Πόνσε με τη μορφή δανεισμού από τη Ρόμα, με το τελικό deal να περιλαμβάνει… δύο οψιόν για την αγορά του παίκτη από την Ένωση. Αν οι Κιτρινόμαυροι καταβάλουν στη Ρόμα 7 εκατομμύρια ευρώ θα αγοράσουν τον Πόνσε αφήνοντας ποσοστό μεταπώλησης 15% στους Ρωμαίους, ενώ στην περίπτωση που πληρώσουν στην ιταλική ομάδα το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ αυτό το ποσοστό θα είναι διπλάσιο (30%).

Στη συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων υπάρχει η δυνατότητα τα χρήματα αυτά να καταβληθούν σταδιακά από την ΑΕΚ, σε τέσσερις δόσεις. Με την Ένωση να κάνει δικό της δηλαδή τον Πόνσε το καλοκαίρι, καταβάλλοντας για την επόμενη σεζόν ένα ποσό κοντά στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ στη Ρόμα.

Ωστόσο, αυτό που καθιστά την υπόθεση του Πόνσε δύσκολη για την ΑΕΚ, είναι πως σε αντίθεση με τους Άλεφ και Μπογέ, που έχουν επίσης αποκτηθεί με ένα αντίστοιχο καθεστώς, ο Αργεντινός φορ δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο μεταγραφής στην Ένωση, με ισχύ από το επόμενο καλοκαίρι.

Δεν είναι δηλαδή αποκλειστικά στο χέρι του Δικεφάλου να τον κρατήσει κοντά του, καταβάλλοντας στη Ρόμα την πρώτη δόση του ποσού που απαιτείται για την αγορά του. Μιας και θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία και με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, από μια νέα βάση.

Όπως γίνεται αντιληπτό το να παραμείνει ο Πόνσε στην ΑΕΚ και μετά το τέλος της φετινής χρονιάς, δεν είναι απλή υπόθεση. Ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως ασχέτως με την κατάληξη που θα έχει η σεζόν για την Ένωση, η παραμονή του Αργεντινού άσου είναι ένα ζήτημα που ο Δικέφαλος θα… παλέψει.

Μιας και μιλάμε για την πλέον πετυχημένη μεταγραφή του καλοκαιριού για τους Κιτρινόμαυρους, με τον Πόνσε να έχει τις προδιαγραφές όχι απλά να αποτελέσει βασικό κομμάτι του νέου κορμού της ΑΕΚ, αλλά να είναι και ένας παίκτης με πρωταγωνιστικό ρόλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ