Οι 5 κορυφαίοι… άνεργοι προπονητές

Οι 5 κορυφαίοι… άνεργοι προπονητές

Είναι μεγάλα ονόματα στο χώρο του ποδοσφαίρου και έχουν δυνατότητες, ωστόσο παραμένουν χωρίς δουλειά. Το10.gr σας παρουσιάζει του κορυφαίους... άνεργους προπονητές.

Τους έχουμε θαυμάσει για τις προπονητικές τους ικανότητες. Είναι άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά το άθλημα και σίγουρα θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλά σε οποιονδήποτε σύλλογο τους εμπιστευόταν. Έχουν κατακτήσει πλειάδα τροπαίων και έχουν αφήσει το στίγμα τους στις ομάδες που έχουν αναλάβει.

Κάποιοι έφυγαν ως αποτυχημένοι, άλλοι προτίμησαν να αποχωρήσουν όντας στην κορυφή, κάποιοι κατηγορήθηκαν για τη συμπεριφορά τους και άλλοι αποχώρησαν έπειτα από πολλά χρόνια. Πλέον παραμένουν στο… ταμείο ανεργίας και περιμένουν την επόμενη πρόκληση της καριέρας τους. Πιθανός αυτό να αργήσει ή να συμβεί το επόμενο διάστημα. Όπως και να έχει παραμένουν καλοί προπονητές και έτοιμοι να επιστρέψουν στους πάγκους.

Ιδού λοιπόν η λίστα:

Αρσέν Βενγκέρ

Ύστερα από 22 ολόκληρα χρόνια συνεχούς παρουσίας στον πάγκο της Άρσεναλ, ο Αρσέν Βενγκέρ, αποχώρησε το καλοκαίρι που μας πέρασε αφού όπως τόνισαν οι «κανονιέρηδες» δεν είχε κάτι άλλο να προσφέρει. Η παρακαταθήκη που άφησε ο Αλσατός στον σύλλογο του Λονδίνου ήταν τεράστια.

Από τίτλους, όπως εκείνο το ανεπανάληπτο αήττητο πρωτάθλημα της σεζόν 2003-04 όπου κατέγραψε 26 νίκες, 12 ισοπαλίες και καμία ήττα, μέχρι παίκτες που ανακάλυψε ο ίδιος και εξελίχθηκαν σε μεγάλα αστέρια. Εδώ τα ονόματα είναι πολλά. Από που να ξεκινήσει κανείς και που να τελειώσει. Τιερί Ανρί, Πατρίκ Βιεϊρά, Ρομπέρτ Πιρές, Άσλεϊ Κόουλ, Σεσκ Φάμπρεγκας και πολλοί ακόμα.

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει την πολλή καλή διαχείριση που είχε κάνει στα οικονομικά της ομάδας, τα οποία είχαν επιβαρυνθεί μετά την δημιουργία του νέου γηπέδου. Ο Γάλλος προπονητής κράτησε την Άρσεναλ σε υψηλό επίπεδο και την έβγαζε κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ, περνώντας μάλιστα συνεχώς και στους «16» της διοργάνωσης.

Πλέον παραμένει χωρίς δουλειά για περισσότερο από έξι μήνες ψάχνοντας τον επόμενο σταθμό της καριέρα του. Τον Ιανουάριο υπήρχαν κάποια σενάρια που ήθελαν την Παρί Σεν Ζερμέν να θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό της όχι όμως ως προπονητή, αλλά σαν τεχνικό διευθυντή, με την συγκεκριμένη φήμη να μην προχωρά.

Πιθανός η επόμενη δουλειά του να είναι σε κάποιο όχι και τόσο μεγάλο πρωτάθλημα, όπως αυτό της Ιαπωνίας. Το σίγουρο είναι πως ο Βενγκέρ δεν πρέπει να μείνει στο περιθώριο και καλό θα ήταν να επιστρέψει πίσω στους πάγκους.

Ζινεντίν Ζιντάν

Ο άνθρωπος που ανέλαβε ουσιαστικά από το… πουθενά τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2016 και την οδήγησε σε κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί στην σύγχρονη ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Κατέκτησε δηλαδή τρεις συνεχόμενες φορές το βαρύτιμο τρόπαιο.

Διαδέχθηκε τον Ράφα Μπενίτεθ και κανονικά θα έμενε στην ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν. Ωστόσο η κατάκτηση του πρώτου Τσάμπιονς Λιγκ από τα τρία άλλαξε τα σχέδια του Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος τον κράτησε, με τον Γαλλοαλγερινό να δικαιώνει απόλυτα τον πρόεδρο της Ρεάλ για την επιλογή του.

Η συνέχεια λίγο-πολύ γνωστή, άλλες δύο φορές κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης, με την ομάδα να αποδίδει κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο. Ο Ζιντάν έφυγε από τη «βασίλισσα» ως απόλυτα επιτυχημένος αφού όπως είχε πει και ο ίδιος δεν είχε κάτι άλλο να προσφέρει στον σύλλογο, έπειτα από τόσες επιτυχίες.

Πλέον απολαμβάνει χρόνο με την οικογένεια του και πιθανός να ψάχνει την επόμενη πρόκληση της καριέρας του. Πριν λίγο καιρό, συγκεκριμένα μετά την απόλυση του Ζοσέ Μουρίνιο, το όνομα του Ζιντάν ακούστηκε έντονα για τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χωρίς τελικά να συμβεί κάτι παραπάνω αφού ανέλαβε τους Άγγλους ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Αντόνιο Κόντε

Μετά την άκρως επιτυχημένη πορεία του με την Γιουβέντους, ο Αντόνιο Κόντε ανέλαβε την Τσέλσι με στόχο να φέρει τις επιτυχίες που είχε και με τη «μεγάλη κυρία».

Με τους «μπλε» κατέκτησε ένα πρωτάθλημα (2016-17) και το FA Cup την επόμενη σεζόν. Οι πρώτοι τριγμοί ήρθαν όταν ο Ιταλός τεχνικός άρχισε να ζητά μεταγραφική ενίσχυση από τον σύλλογο του Λονδίνου, πράγμα που δεν γινόταν όπως ήθελε ο Κόντε, ενώ προέκυψαν και κάποιες αποχωρήσεις όπως του Μάτιτς που έκανα τα πράγματα χειρότερα.

Το μεγάλο όπλο του Ιταλού που ήταν η άμυνα, άρχισε να μην λειτουργεί καλά με συνέπεια να έρχονται και τα αρνητικά αποτελέσματα. Επίσης κάτι ακόμη ήταν και το ότι ο Κόντε δεν ήθελε να αλλάξει το αγαπημένο του 3-4-3 που είχε γίνει προβλέψιμο. Φυσικά και η αντικατάσταση του Ντιέγκο Κόστα με τον Άλβαρο Μοράτα δεν λειτούργησε όπως θα περίμεναν στην Τσέλσι. Έτσι τα προβλήματα συσσωρεύτηκαν και το ποτήρι ξεχείλισε για τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς που απέλυσε τελικά τον Κόντε το Καλοκαίρι και στην θέση του έφερε τον Μαουρίτσιο Σάρι.

Ο Ιταλός τεχνικός είναι χωρίς ομάδα αυτήν την στιγμή και σίγουρα πολλές ομάδες δεν θα έλεγαν όχι στο να τις προπονήσει.

Ζουλέν Λοπετέγκι

Έφυγε από την Ρεάλ Μαδρίτης ως αποτυχημένος, έπειτα από τη βαριά ήττα των «μερένχες» με σκορ 5-1 από την Μπαρτσελόνα. Αν και ξεκίνησε καλά στις πρώτες αγωνιστικές η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Από τις αρχές Οκτωβρίου η ομάδα άρχισε να κάνει μια «κοιλιά» και έτσι η Ρεάλ έμεινε αρκετά μακριά από την κορυφή της βαθμολογίας. Τελικά ο Λοπετέγκι δεν κατάφερε να παραμείνει για πολύ ακόμα στον πάγκο της «βασίλισσας» και ο Φλορεντίνο Πέρεθ τον αντικατέστησε με τον Σαντιάγκο Σολάρι. Σε πρόσφατες δηλώσεις του στο BBC ο Ισπανός ανέφερε πως δεν είχε τον χρόνο που θα ήθελε στον πάγκο της Ρεάλ, κλατι που ήταν και μεγάλο παράπονο του.

Τώρα ο Λοπετέγκι παραμένει χωρίς ομάδα, με την Ισπανική αγορά να μοιάζει πιο πιθανή ώστε να συνεχίσει τη καριέρα του, έπειτα από το πέρασμα του φυσικά από την Εθνική ομάδα των Ιβήρων και την επεισοδιακή λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών λίγο πριν το Μουντιάλ της Ρωσίας.

Ζοσέ Μουρίνιο

Αποχώρησε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχοντας χάσει τα αποδυτήρια εδώ και καιρό, ενώ οι φήμες για τσακωμούς με πάρα πολλούς παίκτες έδιναν και έπαιρναν. Παίκτες όπως ο Πολ Πογκμπά δεν είχαν να πουν και τα καλύτερα λόγια για τον Πορτογάλο, με τον Γάλλο μέσο να έχει εμφανώς πολλή άσχημη απόδοση σε σχέση με τώρα, που έχει αναλάβει ο Σόλσκιερ..

O Μουρίνιο βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας, με κάποιες φήμες να θέλουν τον 56χρονο τεχνικό να έχει συναντηθεί με την διοίκηση της Ίντερ, με σκοπό να αναλάβει το σύλλογο. Βέβαια αυτό ίσως να μην σημαίνει και τίποτα, το μόνο βέβαιο είναι πως ο Πορτογάλος παραμένει ένας από περιζήτητους προπονητές αυτή τη στιγμή και πιθανός δεν θα δυσκολευτεί να βρει ομάδα.

Το ζήτημα στο συγκεκριμένο θέμα είναι με την συμπεριφορά που θα έχει ο Μουρίνιο, καθώς αν αυτή δεν αλλάξει (πράγμα δύσκολο) τότε πολύ πιθανό είναι να έχει την ίδια κατάληξη με όπως και στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ