Έτσι άφησε «άστεγη» την Εθνική ο Ιβάν

Έτσι άφησε «άστεγη» την Εθνική ο Ιβάν

Η κατάντια της Εθνικής ομάδας και η τραγική κατάσταση με την έδρα που δεν υπάρχει με εξαίρεση το ΟΑΚΑ, που δεν το θέλει κανείς, οφείλεται αποκλειστικά σε έναν άνθρωπο. Τον Ιβάν Σαββίδη.

Ήταν δική του απαίτηση. Δική του απόφαση και υλοποιήθηκε από τον «δικό μας» άνθρωπο. Ήταν μια απόφαση που δεν είχε να κάνει προφανώς με το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά με την γενικότερη προσπάθεια του «συστήματος» να «πληγεί» ο κορυφαίος σύλλογος της χωράς.

Να «χτυπήσουν» σε ένα ακόμη επίπεδο τον Ολυμπιακό στο γενικότερο πλάνο της «εξυγίανσης» που δημιουργήθηκε για να μπορέσει να βγει από την άκρη ο κυρίαρχος του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο. Απαίτηση του Ιβάν Σαββίδη ήταν να φύγει η Εθνική ομάδα από το Καραϊσκάκη γιατί απλά το γήπεδο αυτό ήταν του Ολυμπιακού. Και η απόφαση αυτή του Ιβάν Σαββίδη δεν έγινε με κανένα ποδοσφαιρικό κριτήριο με κανένα απολύτως πλάνο.

Κάτι που δυστυχώς για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα – για το οποίο προφανώς ο Ιβάν δεν νοιώθει κάτι – αποδείχθηκε περίτρανα λίγους μήνες μετά.

Χωρίς έδρα έχει βρεθεί η Εθνική μας ομάδα με αποκλειστική ευθύνη του Ιβάν Σαββίδη και των «αχυράνθρωπων» του.

Η πρώτη… εξαγγελία άλλωστε του «δικού μας» κατά τον Ιβάν Σαββίδη, Βαγγέλη Γραμμένου σε εκείνο το περίφημο πρώτο Δ.Σ. της «εξυγιαντικής» ΕΠΟ στο Μακεδονία Παλάς του Ιβάν Σαββίδη ήταν η αποχώρηση της Εθνικής από το Καραϊσκάκη.

Χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο, στις επίσημες αναφορές που έγιναν από τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Με αστείες δικαιολογίες του στυλ να πάει η Εθνική μας και στην Θεσσαλονίκη και στην επαρχία. Τελικά από τότε που η Εθνική εκδιώχθηκε από τον Ιβάν από το Καραϊσκάκη παίζει μόνο στο ΟΑΚΑ…

Που προφανώς για τον Βαγγέλη Γραμμένο αποτελεί… επαρχία. Και όλα αυτά κόντρα στους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές που δεν ήθελαν ούτε να ακούν για αποχώρηση από το Καραϊσκάκη, το πιο σύγχρονο γήπεδο της χώρας που αποτελεί πραγματική έδρα.

Όμως η ανικανότητα των… Γραμμένων αλλά και όσων από άλλο… μετερίζι συνέβαλαν στην δημιουργία fake news και στημένων γεγονότων για να παρουσιαστεί το Καραϊσκάκη (λόγω Ολυμπιακού) ως ακατάλληλη έδρα για την Εθνική δεν σταμάτησε εκεί.

Η Εθνική μας ομάδα έφτασε πλέον να μην έχει έδρα γιατί απλά έτσι ήθελε ο Ιβάν και οι «δουλικοί» του.
Θυμίζουμε πως το πρώτο ματς της Εθνικής στη μετά-Καραϊσκάκη εποχή είχε προγραμματιστεί να γίνει στην Τούμπα, ένα φιλικό με την Ελβετία.

Το οποίο θα γινόταν λίγες μέρες μετά το επεισοδιακό ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός που δεν έγινε επειδή η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε αφήσει έναν σεσημασμένο, σε θέματα βίας στα γήπεδα, οπαδό της να βρίσκεται στα επίσημα σημαδεύοντας και χτυπώντας με χαρτί ταμειακής μηχανής τον Όσκαρ Γκαρσία.

Ο Γραμμένος προφανώς με υπόδειξη του Ιβάν Σαββίδη φοβήθηκε να γίνει το ματς στην Τούμπα λόγω της τεταμένης ατμόσφαιρας και την έφερε στο ΟΑΚΑ. Υποτίθεται για ένα μόνο ματς.

Λίγο αργότερα ακολούθησε η ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ που ανέφερε πως η Εθνική ομάδα είναι ανεπιθύμητη στην Τούμπα και πως δεν θα επιτρέψουν να παίξει εκεί.

Και ο Βαγγέλης Γραμμένος τότε «κρύφτηκε ξανά στην ντουλάπα» όπως είχε κάνει μετά το ντου του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με το όπλο στη θήκη του, στο ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Η Τούμπα σβήστηκε από τη λίστα και μαζί οι κωμικές εξαγγελίες του «αχυράνθρωπου» του Ιβάν Σαββίδη για την εθνική που πρέπει να παίζει στην Θεσσαλονίκη και την επαρχία.

Η Εθνική συνέχισε να παίζει στο ΟΑΚΑ ακόμη και όταν ο Άγγελος Αναστασιάδης ανέλαβε και ζήτησε άμεσα να αλλάξει αυτό.

Και πώς να μην το ζητήσει όταν στο πιο αντι-ποδοσφαιρικό γήπεδο της χώρας η Εθνική μας έπαιζε μπροστά σε ελάχιστους οπαδούς, ούτε καν πάνω από χίλιους! Στο αχανές ΟΑΚΑ που μόνο έδρα δεν το λες.

Και αυτό γιατί απλά ο Ιβάν Σαββίδης δεν θέλησε να υποδείξει στους οπαδούς της ομάδας του τι πρέπει να γίνει. Να τους ζητήσει να στηρίξουν τον «δικό του» Βαγγέλη Γραμμένο και την εξυγιαντική ΕΠΟ. Αλλά είπαμε, ούτε που τον νοιάζει η Εθνική τον Ιβάν για αυτό και με δική του αποκλειστική ευθύνη την άφησε «άστεγη», έβγαλε στην σέντρα τον Γραμμένο και έκανε το χατίρι των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Στο θέμα της Μακεδονίας άλλωστε ο Ιβάν είχε επιβάλλει την γραμμή του, δεν υπήρχε λόγος για την Εθνική να έχει κόντρες με τους οπαδούς του.

Η ξεφτίλα όμως των… εξυγιαντών για το «έγκλημα» που έκαναν (και) με την Εθνική ομάδα δεν σταμάτησε εκεί. Η ΕΠΟ του Γραμμένου, προφανώς συνηθισμένοι να… πληρώνουν άλλοι για αυτή (αλήθεια τι έχει γίνει με τις καταγγελίες για τα 6 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στις εκλογές της ΕΠΟ;) θεώρησε πως θα πληρώσει μόνο ο Δήμος Ηρακλείου για να φτιαχτεί το Παγκρήτιο και να μπορέσει να παίξει εκεί η Εθνική μας.

Το Παγκρήτιο άλλωστε ήταν το μοναδικό γήπεδο που είχε απομείνει στον Γραμμένο. Αλλά ούτε αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα αφού χρειάζονται να γίνουν έργα. Που για άλλη μια φορά η τσαπατσουλιά της διοίκησης Γραμμένου δεν είχε υπολογίσει.

Όπως δεν είχε καν υπολογίσει που θα πάει την Εθνική όταν με στόμφο από το ξενοδοχείο του Ιβάν Σαββίδη και με αυλικούς του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ στο πάνελ να χειροκροτούν είχε ανακοίνωση πως βγάζει την Εθνική από το Καραϊσκάκη.

Την Εθνική που έπαιζε δωρεάν στο γήπεδο του Ολυμπιακού και τώρα χρειάζεται να δαπανηθούν πολλά χρήματα για να μπορέσει να βρει έδρα.

Αν βρει έδρα στο Παγκρήτιο γιατί πρόσφατη είναι η ανακοίνωση των οπαδών του ΟΦΗ πως και στο Παγκρήτιο η Εθνική του Γραμμένου είναι ανεπιθύμητη.

Αντί επιλόγου, θυμίζουμε το απύθμενο θράσος των Γραμμένων της ΕΠΟ να ζητήσουν από την Καραϊσκάκης Α.Ε. την χρησιμοποίηση του Φαληρικού γηπέδου για τα δύο πρώτα εντός έδρας ματς της Εθνικής μας.

Και αυτοί οι άνθρωποι συνεχίζουν να διαχειρίζονται τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου και των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων! Αλλά γιατί να μην το κάνουν όταν έχουν παχυλούς μισθούς όπως έχει αποκαλυφθεί στο μισθολόγιο των «παχιών αγελάδων» της… εξυγιαντικής ΕΠΟ;

Μήπως πιστεύει κανείς άλλωστε πως ενδιαφέρει τον Βαγγέλη Γραμμένο και την ΕΠΟ η Εθνική μας ομάδα; Για άλλο λόγο βγήκε ο «δικός μας» κατά τον Ιβάν Σαββίδη, Βαγγέλης Γραμμένος στην προεδρία της ΕΠΟ. Και σε αυτό τον στόχο έχει πετύχει.

Τα υπόλοιπα δεν απασχολούν τον Ιβάν, όπως και η κατάντια που προξένησε ο ίδιος, στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Στην Εθνική Ελλάδας που επειδή έτσι θέλει ο Ιβάν έχοντας τις πλάτες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μένει «άστεγη» και αναγκασμένη να πάει σε ένα γήπεδο που δεν θέλει κανείς να παίζει και όχι στο πιο σύγχρονο και ποδοσφαιρικό γήπεδο της χώρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ