Στο τέλος η αγάπη κερδίζει τα πάντα

Στο τέλος η αγάπη κερδίζει τα πάντα

Η ευεργετική σχέση του Ben Simmons με την Kendal Jenner και τα Hand offs που κρύβουν την αδυναμία του Αυστραλού στο μακρινό σουτ.

Έχουμε αναφερθεί ξανά στο παρελθόν, στην περίφημη «κατάρα» της οικογένειας Kardashian. Σύμφωνα με την συγκεκριμένη δημοφιλή θεωρία οποιοσδήποτε αθλητής συνάψει «σχέσεις» με κάποια μέλος της, τιμωρείται από τους θεούς του μπάσκετ με τραυματισμούς, δυστυχία και μειωμένη απόδοση. Ο κατάλογος των θυμάτων είναι αρκετά μακρύς, με ποιο χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνο του Lamar Odom ο οποίος παραλίγο να χάσει τη ζωή του. Όπως αντιλαμβάνεστε ως οπαδός των Sixers θορυβήθηκα ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι ο Ben Simmons «βγαίνει» πλέον σταθερά, με το νεότερο μέλος της οικογένειας, την γνωστή και μη εξαιρετέα Kendal Jenner. Ευτυχισμένα να είναι τα παιδιά και τους ευχόμαστε ότι καλύτερο, όμως η βασική προτεραιότητα παραμένει το μπάσκετ.

Η πραγματικότητα βέβαια, φρόντισε να διαψεύσει τους φόβους μου – η αγάπη φαίνεται ότι θα κερδίσει και αυτή την άνιση μάχη (όπως συμβαίνει πάντοτε άλλωστε). Το ρεκόρ της Philadelphia στα παιχνίδια που η κυρία Jenner βρίσκεται στο γήπεδο για να υποστηρίξει τον αγαπημένο της είναι 15 νίκες και μόλις τρεις ήττες.

Τα νέα είναι αναμφίβολα σπουδαία, όπως σπουδαία είναι και τα προπονητικά κόλπα που εφαρμόζει τον τελευταίο καιρό ο Brett Brown, με στόχο να εκμεταλλευτεί την αδυναμία του Αυστραλού σε οποιασδήποτε μορφής σουτ. Δείτε για παράδειγμα το παρακάτω βίντεο, που έχει επιμεληθεί ο χρήστης Sixers film room.

Η ιδέα είναι απλή. Χρησιμοποιούμε τον Simmons ως screener και τον εμπλέκουμε συνέχεια σε Hand off συνεργασίες (χέρι με χέρι) με κάποιον από τους υπόλοιπους σουτέρ (σε αυτήν την περίπτωση είναι ο JJ Redick). Καθώς ο πρωταγωνιστής μας κατεβάζει την μπάλα, ο Gordon κλείνει προς τα μέσα για να απενεργοποιήσει το drive σε κατάσταση αιφνιδιασμού. Ο «Fresh Prince» (απαράδεκτο παρατσούκλι παρεπιπτόντως) αποφασίζει να πασάρει στον Redick και στη συνέχεια να του δώσει ένα screen. Εξαιτίας των μέτρων που έχει παραχωρήσει ο Gordon, είναι πρακτικά αδύνατο να προλάβει να ανέβει στην περιφέρεια για να αμυνθεί, με τον αμερικάνο shooting guard να σηκώνεται ουσιαστικά ανενόχλητος για τρεις. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην επόμενη φάση, παρά το γεγονός ότι οι δύο παίκτες καθυστερούν να εκτελέσουν το Hand off.

Είναι τρομακτικά δύσκολο για τους αντιπάλους να αντιδράσουν εγκαίρως, εάν ο Simmons στήσει ένα δυναμικό screen και παράλληλα ο προσωπικός του αμυντικός του έχει ήδη παραχωρήσει χώρο.

Η τακτική φυσικά λειτουργεί και αντίστροφα. Μετά από καναδυό εύστοχα τρίποντα, οι άμυνες αρχίζουν και αντιδρούν υπερβολικά στις κινήσεις του Redick. Το γεγονός αυτό πολύ συχνά απελευθερώνει τους διαδρόμους προς το καλάθι, δίνοντας την ευκαιρία στον Αυστραλό να εφορμήσει στο ζωγραφιστό.

Εδώ δύο μπασκετμπολίστες προσπαθούν να απαγορεύσουν το τρίποντο, ξεχνώντας τον Πρίγκηπα που κόβει στην πλάτη της άμυνας. Η ευφυία του Simmons σε τέτοιου είδους δράσεις, αποτελεί επίσης ένα μεγάλο πλεονέκτημα στα χέρια του Brett Brown. Στο δεύτερο στιγμιότυπο εκμεταλλεύεται ότι η προσοχή της άμυνας είναι στραμμένη στον συμπάικτη του, προσποιείται το Hand off και διεισδύει προς το καλάθι. Φυσικά η εν λόγω προσέγγιση δεν είναι δυνατό να εφαρμόζεται συνέχεια. Ο αντίπαλος κάποια στιγμή θα καταλάβει το κόλπο. Παρόλα αυτά αντιπροσωπεύει μια όμορφη παραλλαγή ενός κλασικού play, το οποίο οι Sixers μπορούν να χρησιμοποιήσουν όταν φτάσει η ώρα των playoffs.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ