Η απίστευτη ιστορία του Nikola Jokic

Η απίστευτη ιστορία του Nikola Jokic

Τι συνέβη την βραδιά του draft στο οποίο επιλέχθηκε Nikola Jokic; To10.gr καταγράφει μια ιστορία που θέλεις να διαβάσεις...

Οι Denver Nuggets αποτελούν δίχως αμφιβολία μία από τις ομάδες – έκπληξη του φετινού ΝΒΑ, καθώς διανύουν μια από τις καλύτερες σεζόν της σύγχρονης ιστορίας τους. Λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει και επίσημα η χρονιά, στρογγυλοκάθονται στην δεύτερη θέση της τρομερά ανταγωνιστικής Δυτικής περιφέρειας, έχοντας καταφέρει να ξεπεράσουν τις προσδοκίες ακόμα και των πιο φανατικών φίλων τους.

Ο βασικός λόγος της τεράστιας επιτυχίας τους, ακούει φυσικά στο όνομα Nikola Jokic. Χωρίς να επιθυμούμε να υποτιμήσουμε την προσπάθεια των υπόλοιπων αθλητών, είναι φανερό πως ο Σέρβος γίγαντας αντιπροσωπεύει το απόλυτο βαρόμετρο της αγωνιστικής παρουσίας των Σβώλων. Με αυτόν στο παρκέ, τα πράγματα απλοποιούνται σε μεγάλο βαθμό για τους υπόλοιπους.

Οι συστηματικά εξαιρετικές του εμφανίσεις, έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές του στο χρηματιστήριο της καλαθοσφαίρισης – άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί ειδικοί τον συμπεριλαμβάνουν στην κουβέντα για το βραβείο του MVP, ενώ πριν λίγο καιρό συμμετείχε και στο πρώτο All Star game της καριέρας του.

Σήμερα μοιάζει αυτονόητο σε όλους μας πως ο τύπος είναι ένας αληθινός παικταράς, όμως αν γυρίσουμε μερικά χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στη βραδιά του draft που επιλέχθηκε, θα διαπιστώσουμε ότι η αφήγηση ήταν ολότελα διαφορετική.

Το 2014 λοιπόν, το Denver ήταν μια γερασμένη ομάδα γεμάτη βετεράνους και προερχόταν από μια απογοητευτική σεζόν, με συνολικό ρεκόρ 26-46. Κατά συνέπεια η νούμερο ένα προτεραιότητα του front office αποτελούσε η εξεύρεση ορισμένων νεαρών ταλαντούχων αθλητών, ώστε να διασφαλιστεί η επόμενη ημέρα του οργανισμού. Υπό αυτό το πρίσμα και θέλοντας να αυξήσουν τις εναλλακτικές τους, παραχώρησαν την 11η επιλογή τους στους Chicago Bulls, παίρνοντας ως αντάλλαγμα δύο picks πρώτου γύρου (#16, #19). Βέβαια όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων το μεγάλο κόλπο στήθηκε στο δεύτερο γύρο, όπου αποφάσισαν να ρισκάρουν διαλέγοντας τον τότε παντελώς άγνωστο Nikola Jokic στο νούμερο #41.

Οι Αμερικάνοι δεν γνώριζαν επί της ουσίας τίποτε για τις ικανότητες του Σέρβου. Εάν έχει τύχει να παρακολουθήσετε τη διαδικασία, ίσως να θυμάστε ότι μετά από την ανακοίνωση κάθε επιλογής, τα τηλεοπτικά πλάνα επικεντρώνονται συνήθως στον παίκτη που ανεβαίνει στη σκηνή, απαθανατίζουν την συγκίνηση της οικογένειας του ή τις αντιδράσεις των φιλάθλων που βρίσκονται στο χώρο. Στην περίπτωση του Joker, το ESPN (καλύπτει παραδοσιακά το draft) έκρινε πως έπρεπε να προβάλει αυτό:

Μια διαφήμιση για φαγητό, δηλαδή με άλλα λόγια, παντελής αδιαφορία. Προφανώς δεν είχαν την παραμικρή ιδέα για το ταλέντο του Jokic. Βέβαια όπως έχουμε ξανασυζητήσει, είναι πρακτικά αδύνατο να προβλέψουμε με ακρίβεια την επαγγελματική πορεία ενός μπασκετμπολίστα. Οι παράγοντες που την επηρεάζουν είναι πολλοί και ιδιαίτερα πολύπλοκοι. Αν ήμασταν όσο καλοί νομίζουμε πως είμαστε στις προβλέψεις, τότε ο πρωταγωνιστής μας δεν θα έπεφτε ποτέ τόσο χαμηλά στις προτιμήσεις των συλλόγων.

Η αλήθεια είναι πάντως, ότι και η δική του συμπεριφορά δεν ήταν ακριβώς η ενδεδειγμένη. Αντί να παρευρίσκεται στην λαμπερή εκδήλωση, βρισκόταν στο σπίτι των γονιών του στη Σερβία και την ώρα της διαδικασίας απλώς κοιμόταν. Είναι σαφές πως δεν είχε πάρει μυρωδιά. Πάλι καλά που ο αδερφός του τον πήρε τηλέφωνο – μάλιστα τον ξύπνησε – και του μετέφερε τα ευχάριστα νέα. Ο Nikola θα έπαιζε στο ΝΒΑ –  το παιδικό του όνειρο, μόλις είχε γίνει πραγματικότητα. Την συνέχεια της ιστορίας, την παρακολουθούμε κάθε βράδυ στα παρκέ της αμερικάνικης λίγκας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ