Ολυμπιακός: Ο Μαρινάκης και τα αστέρια του Θρύλου

Ολυμπιακός: Ο Μαρινάκης και τα αστέρια του Θρύλου

Ο Μαρινάκης άλλαξε 100% τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι, έψαξε, βρήκε, πλήρωσε και έφερε στην Ελλάδα παίκτες με ποιότητα, ταλέντο και δίψα να τον επαναφέρουν στην κορυφή. Μια διαδικασία παραγωγής αστέρων και super deals, που μόνο ο ίδιος γνωρίζει και που πάντα βγάζει νικητή τον Ολυμπιακό.

Το «σκηνικό» στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού την φετινή σεζόν ήταν όντως εντυπωσιακό. Εικόνες που παραπέμπουν στο μέλλον, με γεμάτο Καραϊσκάκη και μια ομάδα ν’ αποδίδει θεαματικό ποδόσφαιρο.

Μια ομάδα να «κρύβει» την μπάλα και τον κόσμο ν’ απολαμβάνει το επιθετικό στυλ παιχνιδιού των ερυθρόλευκων. Μια ομάδα που βγάζει υγεία και βασίζεται σε γερά θεμέλια, αποτέλεσμα της προσπάθειας διοίκησης, προπονητή και παικτών.

Ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει ένα νέο πρότζεκτ και είναι πανέτοιμος για την επιστροφή στην κορυφή, είναι πανέτοιμος για κατακτήσεις κι άλλων τίτλων από τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Ο διοικητικός ηγέτης των ερυθρόλευκων, Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε εντολή για επανεκκίνηση το περασμένο καλοκαίρι μ’ έναν και μοναδικό στόχο. Να επιστρέψουν οι πειραιώτες στην κορυφή. Μια διαδικασία την οποία γνωρίζει καλά ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του λιμανιού, όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές με μεγάλες επιτυχίες των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός προχωρά ατενίζοντας το μέλλον με μπροστάρη τον ηγέτη του, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος συμπληρώνει εννιά χρόνια στο «τιμόνι» της ομάδας του λιμανιού.

Εννιά χρόνια τεράστιας προσφοράς σ’ ένα πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον για την χώρα, καθώς κανείς δεν πρέπει να ξεχνά τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τον Ολυμπιακό σε δύσκολες εποχές και τον οδήγησε σε πολύ μεγάλες επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Σε κατακτήσεις τίτλων και σε σημαντικές ευρωπαϊκές παρουσίες αλλά το κυριότερο έχει να κάνει με την ασφάλεια που νιώθουν οι φίλοι του Ολυμπιακού για την ομάδα τους. Την ασφάλεια πως δεν πρόκειται να υπάρξουν προβλήματα στο διάβα των χρόνων γιατί ο Βαγγέλης Μαρινάκης εγγυάται το μέλλον του Ολυμπιακού.

Όλοι γνωρίζουν την πολύ δύσκολη θέση στην οποία έχουν βρεθεί άλλες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν είναι… μυστικό. Ο Ολυμπιακός όμως συνεχίζει την πορεία του στο μέλλον έχοντας την ασφάλεια που προαναφέραμε κι αυτό είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τα χρόνια που θ’ ακολουθήσουν.

Εννιά χρόνια παρουσίας στο τιμόνι του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου, του μεγαλύτερου αθλητικού οργανισμού της χώρας. Εννιά χρόνια προσφοράς στον Ολυμπιακό από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, με στόχο την διαρκή εξέλιξη της ομάδας του Πειραιά σε όλα τα επίπεδα.

Εννιά χρόνια ακατάπαυστης δουλειάς ώστε ο Ολυμπιακός να είναι ένα μεγάλο σύγχρονο ευρωπαϊκό club. Έχει λοιπόν ενδιαφέρον να δούμε ορισμένα βασικά στοιχεία που αφορούν κινήσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη από το καλοκαίρι του 2010 μέχρι σήμερα.

Μεταγραφές σπουδαίων παικτών, συνεργασίες με κορυφαίους Ευρωπαίους προπονητές και όχι μόνο. Επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ για βελτιωτικά έργα στο Καραϊσκάκη αλλά και για το προπονητικό κέντρο των πειραιωτών στο Ρέντη. Ανασυγκρότηση των ακαδημιών του συλλόγου. Ένα μωσαϊκό αστείρευτης  προσφοράς για τον πιο δυνατό αθλητικό οργανισμό στην χώρα. Τον Ολυμπιακό.

Το καλοκαίρι του 2010 με Ριέρα, Ιμπαγάσα και φυσικά Βαλβέρδε

Καλοκαίρι του 2010 λοιπόν και ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποκτά το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ερυθρόλευκης ΠΑΕ. Η οικονομική κρίση δεν πτοεί τον ισχυρό άνδρα των πειραιωτών και ο στόχος είναι ένας. Μοναδικός. Η επιστροφή του Ολυμπιακού στην κορυφή.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ξεκινά το πλάνο της ριζικής ανασυγκρότησης προκειμένου οι ερυθρόλευκοι να δημιουργήσουν την ομάδα που θα κατακτούσε ξανά το πρωτάθλημα.

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού θα καλύψει τα χρέη που υπήρχαν στην ΠΑΕ και παράλληλα θα βάλει πολλά εκατ. ευρώ για την απόκτηση παικτών που θα μπορούσαν να κάνουν την διαφορά. Οι ερυθρόλευκοι θα κάνουν το μεγάλο «μπαμ» με την απόκτηση ενός σπουδαίου παίκτη από την Λίβερπουλ.

 

Ο Άλμπερτ Ριέρα θα φορέσει τα ερυθρόλευκα με τον Ολυμπιακό να δίνει στους κόκκινους 5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Ισπανού εξτρέμ. Ο ενθουσιασμός των φιλάθλων της ομάδας του Πειραιά είναι στα ύψη και όχι άδικα. Έβλεπαν πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν πανέτοιμος για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό ξανά στην κορυφή και αυτό έγινε.

Δεν ήταν όμως μόνο η μεταγραφή του Ισπανού που δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες στις τάξεις των φιλάθλων της πειραϊκής ομάδας. Την ερυθρόλευκη φανέλα θα φορέσει ο Αριέλ Ιμπαγάσα, ένας μαέστρος με εξαιρετική καριέρα στην πριμέρα ντιβιζιόν.

Ένας σπουδαίος μέσος με παραστάσεις από Ατλέτικο, Μαδρίτης, Βιγιαρεάλ και Μαγιόρκα, ο οποίος βοήθησε σημαντικά τον Ολυμπιακό. Ακολούθησαν οι μεταγραφές του Πάντελιτς, ενώ κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει παίκτες όπως ο Νταβίντ Φουστέρ, ο Χοσέ Χολέμπας και ο Φρανσουά Μοντέστο, ο οποίος προσφέρει σήμερα τις υπηρεσίες του στους πειραιώτες από άλλο πόστο.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν προχωρήσει επίσης σε μια σπουδαία μεταγραφή αποκτώντας τον Ντένις Ρόμενταλ, Δανό διεθνή εξτρέμ με σπουδαία καριέρα σε Αϊντχόφεν και Άγιαξ και βεβαίως στην Εθνική ομάδα της χώρας του.

Την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου έγιναν δύο ακόμα σημαντικές κινήσεις στο μεταγραφικό πεδίο, με την ομάδα του λιμανιού ν΄αποκτά τον Τζιμπούρ και τον Μανιάτη από τον Πανιώνιο.

Ωστόσο θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στην κίνηση που αποδείχθηκε καθοριστική για την επιστροφή του Ολυμπιακού στις κατακτήσεις τίτλων.

Ο λόγος για την πρόσληψη του Ερνέστο Βαλβέρδε στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού το καλοκαίρι του 2010. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε μεγάλη προσπάθεια για να πείσει τον Ισπανό να γυρίσει στην χώρα μας και να δουλέψει ξανά στους πειραιώτες.

Ο Βαλβέρδε γύρισε, ο Ολυμπιακός έπαιξε εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και στο φινάλε της σεζόν πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η συνέχεια ήταν ερυθρόλευκη με συνεχόμενες κατακτήσεις πρωταθλημάτων.

Ορμπάιθ, Μαρκάνο, Μακούν και Φέισα

Ο Ολυμπιακός πορεύτηκε και την σεζόν 2011-2012 με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στην τεχνική του ηγεσία και οι ερυθρόλευκοι φρόντισαν να κάνουν κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ τους. Πρώτα απ’ όλα ενεργοποίησαν την οψιόν για την απόκτηση των δικαιωμάτων του Κέβιν Μιραλάς και η συνέχεια είναι εξαιρετική.

Ο Πάμπλο Ορμπάιθ ήρθε στην Ελλάδα μετά από μια σπουδαία καριέρα στην Μπιλμπαό βοήθησε σημαντικά τους πειραιώτες και έδειξε ότι δεν αγωνίστηκε τυχαία στην Εθνική ομάδα της Ισπανίας. Μιαν ακόμα σπουδαία μεταγραφή ήταν ο Ιβάν Μαρκάνο, με τον Ισπανό αμυντικό να είναι εισήγηση του Ερνέστο Βαλβέρδε και όλοι γνωρίζουν την καριέρα που έχει κάνει ο πρώην άσος του Ολυμπιακού.

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν κι άλλες σημαντικές μεταγραφές όπως για παράδειγμα ο Ζαν Μακούν, ο οποίος είχε σπουδαία καριέρα στο γαλλικό πρωτάθλημα ενώ κανείς δεν πρέπει να ξεχνά τον Λιούμπομιρ Φέισα.

Ο Σέρβος μέσος ήταν μια εξαιρετική επιλογή και κάνει μια πολύ καριέρα φορώντας εδώ και αρκετά χρόνια την φανέλα της Μπενφίκα. Σημαντική μεταγραφή για τους πειραιώτες ήταν επίσης και ο Τζαμέλ Αμπντούν από την Καβάλα, καθώς ο Αλγερινός εξτρέμ βοήθησε σε μεγάλο βαθμό τους ερυθρόλευκους.

Οι πειραιώτες απέκτησαν επίσης τον Ρόι Κάρολ, έναν τερματοφύλακα που είχε φορέσει την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο οποίος βοήθησε τους πειραιώτες, ενώ στο μεγάλο λιμάνι πήγε κι ένας παίκτης με σπουδαία ποιότητα και εξαιρετικό «βιογραφικό», ο Φραν Γέστε.

Η πρόσληψη Ζαρντίμ και η μεταγραφή του Μανωλά

Το καλοκαίρι του 2012 ο Ολυμπιακός προχώρησε στην πρόσληψη του Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ένας πολύ καλός προπονητής ο οποίος έχει κάνει σημαντική καριέρα στην Γαλλία με την Μονακό και το όνομα του έχει ακουστεί για μεγάλα ευρωπαϊκά club, δείγμα και αυτό των ικανοτήτων του Πορτογάλου.

Η μεγάλη μεταγραφική κίνηση του Ολυμπιακού το καλοκαίρι του 2012 είχε να κάνει φυσικά με την απόκτηση του Κώστα Μανωλά. Η συγκεκριμένη μεταγραφή ήταν προσωπική επιλογή του ισχυρού άνδρα των ερυθρόλευκων, Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος ήθελε τον Μανωλά στον Ολυμπιακό κι έτσι έγινε.

Ο Μανωλάς έφυγε από την ΑΕΚ, έπαιξε στους ερυθρόλευκους και την συνέχεια την γνωρίζουν όλοι. Κάνει σπουδαία καριέρα στην Ρόμα και είναι περιζήτητος απ’ όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Ο ίδιος ο Μανωλάς έχει άλλωστε τονίσει πολλές φορές πόσο τον βοήθησε στην καριέρα του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Οι πειραιώτες είχαν επίσης αποκτήσει εκείνο το καλοκαίρι τον Δημήτρη Σιόβα από τον Πανιώνιο και δεν χωρά αμφιβολία για την σωστή επιλογή που είχαν κάνει οι ερυθρόλευκοι. Επίσης ο Ολυμπιακός πήρε τον Πορτογάλο μέσο, Πάουλο Μασάδο από την Τουλούζ αλλά και τον Λεάντρο Γκρέκο ο οποίος ανήκε στην Ρόμα.

Η συμφωνία με τον Μίτσελ και μεγάλες μεταγραφές

Ο Ολυμπιακός προχώρησε στην πρόσληψη του Μίτσελ στην τεχνική του ηγεσία τον Φεβρουάριο του 2013 και με τον Ισπανό στην τεχνική του ηγεσία κατέκτησε τίτλους και είχε μεγάλες ευρωπαϊκές επιτυχίες, όπως οι νίκες κόντρα σε Γιουβέντους, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπενφίκα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το καλοκαίρι του 2013 ο Ολυμπιακός έκανε τεράστιες μεταγραφές, όπως ο Ρομπέρτο με τον Ισπανό τερματοφύλακα να κάνει την διαφορά. Ο Ρομπέρτο φόρεσε τα ερυθρόλευκα έχοντας αγωνιστεί στην Μπενφίκα και την Ατλέτικο Μαδρίτης ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως οι πειραιώτες είχαν αποκτήσει και Χαβιέρ Σαβιόλα με την τεράστια καριέρα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και στις Μπενφίκα, Μονακό, Ρίβερ Πλέιτ και Μάλαγα.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Αλεχάντρο Ντομίνγκες, ο οποίος αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από σημαντικός για την ομάδα του λιμανιού, την τετραετία που φόρεσε τα ερυθρόλευκα. Ένας σπουδαίος παίκτης με ηγετικά χαρακτηριστικά που έκανε την διαφορά για τους πειραιώτες.

Οι ερυθρόλευκοι αποκτούν το ίδιο καλοκαίρι τον Τζόελ Κάμπελ με την μορφή δανεισμού από την Άρσεναλ και ο Κοσταρικανός εξτρέμ κάνει μια εντυπωσιακή σεζόν με την ομάδα του Πειραιά.

Ήταν μια χρονιά που ανέβασε πολύ τις «μετοχές» του Κάμπελ στο ευρωπαϊκό στερέωμα και «ανάγκασε» τον Αρσέν Βενγκέρ να προσέξει τον Κοσταρικανό άσο.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει τον Ντελβίν Εντινγκά, μέσο με πολύ καλή καριέρα στην Γαλλία (Οσέρ και Μονακό) όπως και τον Σαμπού Γιαταμπαρέ δίνοντας 2,2 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του παίκτη.

Ο Ολυμπιακός είχε εντάξει στο δυναμικό του και τον Μιγκέλ Τόρες που είχε επίσης αγωνιστεί στην Ρεάλ Μαδρίτης. Πολύ μεγάλη μεταγραφή για τον Ολυμπιακό ήταν ο Βλάντιμιρ Βάις, καθώς ο Σλοβάκος ακραίος επιθετικός είχε εξαιρετικό ταλέντο, ενώ κανείς δεν πρέπει να ξεχνά την απόκτηση του Ανδρέα Σάμαρη από τον Πανιώνιο, με τον ταλαντούχο Έλληνα μέσο να κάνει σπουδαία καριέρα στην Μπενφίκα.

Οι ερυθρόλευκοι προχώρησαν επίσης στην απόκτηση του Λεάντρο Σαλίνο από την Μπράγκα, με τον λατινοαμερικάνο δεξιό μπακ να πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Θυμίζουμε πως οι ερυθρόλευκοι είχαν αποκτήσει στην διάρκεια εκείνης της σεζόν και δύο πολύ καλούς διεθνείς Παραγουανούς, τον Νέλσον Βαλντέζ και τον Ερνάν Πέρεζ.

Η μεταγραφή του Μιλιβόγεβιτς και οι Αμπιντάλ, Αφελάι και Μαζουάκου

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να επενδύει με την υλοποίηση σπουδαίων μεταγραφικών κινήσεων και το καλοκαίρι του 2014 οι πειραιώτες θα εντάξουν στο δυναμικό τους τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς.

Ο Σέρβος μέσος έπιασε λιμάνι και εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή για την ομάδα του Πειραιά, «εκτοξεύοντας» τις μετοχές του. Τώρα αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ με την φανέλα της Κρίσταλ Πάλας και είναι ο ηγέτης των λονδρέζων.

Την φανέλα του Ολυμπιακού φόρεσαν την σεζόν 2014-2015 δύο τεράστια ονόματα με πρώτο φυσικά τομ Ερίκ Αμπιντάλ με την τεράστια καριέρα σε Μπαρτσελόνα και Εθνική Γαλλίας αλλά και ο Ιμπραΐμ Αφελάι που είχε αγωνιστεί στους μπλαουγκράνα.

Πρέπει επίσης να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στην μεταγραφή του Ομάρ Ελαμπντελαουί το καλοκαίρι του 2014, με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει «διάνα» εντάσσοντας στο δυναμικό του τον Νορβηγό αμυντικό.

Κανείς επίσης δεν πρέπει να ξεχνά την πολύ καλή μεταγραφή που έκαναν οι πειραιώτες αποκτώντας τον Αρτούρ Μαζουάκου, οποίος αγωνίζεται πλέον στην Πρέμιερ Λιγκ με την φανέλα της Γουέστ Χαμ.

Και δεν ήταν μόνο αυτοί. Ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει από την Φούλαμ τον Παϊτίμ Κασάμι, ο οποίος βοήθησε σημαντικά τους ερυθρόλευκους, όπως επίσης και ο Τζίμι Ντουρμάζ, διεθνής με την Εθνική ομάδα της Σουηδίας.

Τέλος οι ερυθρόλευκοι είχαν αποκτήσει το καλοκαίρι του 2014 και τον Αλμπέρτο Μποτία, όπως επίσης τον Μάικλ Ολαϊτάν και τον Μάρκο Σέποβιτς.

Η επένδυση με την απόκτηση του Φορτούνη

Αφήσαμε σε ξεχωριστό κεφάλαιο την μεταγραφή του Κώστα Φορτούνη το καλοκαίρι του 2014, γιατί όπως αποδείχθηκε η συγκεκριμένη κίνηση ήταν κάτι παραπάνω από σημαντική. Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης επέμεινε για την απόκτηση του Έλληνα μέσου και στην πορεία αποδείχθηκε ότι πολύ καλά έκανε.

Ο Φορτούνης εξελίχθηκε σε ηγετική φυσιογνωμία των πειραιωτών και ο Ολυμπιακός φρόντισε πριν από πέντε χρόνια να εντάξει στο δυναμικό του έναν εξαιρετικά ταλαντούχο μέσο.

Ο Καμπιάσο, ο Ιντέγε, Μάριν και Καρντόσο

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει σημαντικές μεταγραφές Ελλήνων και ξένων παικτών και τα τελευταία χρόνια την φανέλα των πειραιωτών έχουν φορέσει πολύ μεγάλα ονόματα. Ο Εστέμπακ Καμπιάσο έπιασε λιμάνι και βοήθησε σημαντικά τους πειραιώτες με την εμπειρία και το πάθος του. Ένα πολύ μεγάλο όνομα με σπουδαία καριέρα σε Ρεάλ Μαδρίτης, Ίντερ και Εθνική Αργεντινής.

Ο Μπράουν Ιντέγε ήταν μιαν ακόμα μεγάλη επένδυση των ερυθρόλευκων καθώς ο Ολυμπιακός είχε δαπανήσει έξι εκατ. ευρώ για την απόκτηση του από την Γουέστ Μπρόμιτς.

Ο Μάρκο Μάριν φόρεσε τα ερυθρόλευκα έχοντας να επιδείξει μια σημαντική καριέρα και με συμμετοχής στην Εθνική ομάδα της Γερμανίας, ενώ σπουδαίο όνομα ήταν και ο Όσκαρ Καρντόσο, τον οποίο απέκτησαν οι ερυθρόλευκοι προσφέροντας του ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο.

 

Ο Σίλβιο Προτό επίσης, ένας πολύ έμπειρος τερματοφύλακας με σπουδαία καριέρα στην Άντερλεχτ, φόρεσε την φανέλα της ομάδας του λιμανιού.

Θα πρέπει να σταθεί κάποιος και σ’ έναν παίκτη που δέθηκε με τον κόσμο του Ολυμπιακού, τον Αλεξί Ρομαό, καθώς ο Τογκολέζος έδινε το 100% σε κάθε παιχνίδι του Ολυμπιακού

Κι όσο για τους στόπερ; Διεθνείς παίκτες όπως ο Ντα Κόστα και ο Ένγκελς έχουν φορέσει την φανέλα της ομάδας του Πειραιά, αλλά πάνω απ’ όλους αυτή την στιγμή υπάρχει ο Πάπε Σισέ.

Ο Σενεγαλέζος έπαιξε φέτος για δεύτερη χρονιά στην ομάδα του λιμανιού και το όνομα του βρίσκεται στις μεταγραφικές λίστες πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων.

Υπάρχουν φυσικά και άλλοι παίκτες που αποκτήθηκαν από τους πειραιώτες έχοντας πολύ καλό «βιογραφικό», όπως για παράδειγμα ο Ταρίκ Ελιονούσι και ο Αλμπέρτο Ντε Λα Μπέγια.

Ο δεύτερος προέρχονταν μάλιστα από το ισπανικό πρωτάθλημα ενώ κανείς επίσης δεν πρέπει να ξεχνά τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, με τον Ιρανό να παίρνει μεταγραφή στον Ολυμπιακό από τον Πανιώνιο.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να σταθεί κάποιος στην προσπάθεια του Βαγγέλη Μαρινάκη για να ξαναφορέσει τα ερυθρόλευκα ο Κέβιν Μιραλάς, με τον διοικητικό ηγέτη του Ολυμπιακού να δαπανά ένα πολύ μεγάλο ποσό για τον δανεισμό του Βέλγου από την Έβερτον.

Ο Ολυμπιακός έδωσε επίσης ένα μεγάλο ποσό το καλοκαίρι του 2017 για να αποκτήσει τον Οφόε, όπως και τον Ούρος Τζούρτζεβιτς από την Παρτίζαν.

Η καριέρα των προπονητών

Αναφερθήκαμε στον Ερνέστο Βαλβέρδε, τον Λεονάρντο Ζαρντίμ και τον Μίτσελ και το πόσο βοήθησε ο Ολυμπιακός την εξέλιξη της καριέρας των συγκεκριμένων προπονητών, αλλά οι πειραιώτες συνεργάστηκαν και με άλλους τεχνικούς τα εννιά χρόνια της ηγεσίας Βαγγέλη Μαρινάκη στον Ολυμπιακό.

Ο Βίτορ Περέιρα εργάστηκε στους πειραιώτες έχοντας πρώτα δουλέψει στην Πόρτο ενώ πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στον Μάρκο Σίλβα, τον οποίο εμπιστεύτηκαν οι ερυθρόλευκοι και τώρα ο Πορτογάλος είναι στον πάγκο της Έβερτον. Κι όσο για τον Βαλβέρδε, Μπαρτσελόνα. Αυτό τα λέει όλα.

Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Καμαρά                 

Ο Ολυμπιακός έκανε και το περασμένο καλοκαίρι μεγάλες μεταγραφικές κινήσεις. Παίκτες όπως ο Γκιγιέρμε, ο Ποντένσε, ο Καμαρά, ενθουσιάζουν με τις εμφανίσεις τους ενώ κανείς δεν πρέπει να ξεχνά την επιστροφή του Γιάγια Τουρέ στους πειραιώτες.

Οι ερυθρόλευκοι έχτισαν από την αρχή μια νέα ομάδα το καλοκαίρι του 2018 δίνοντας στον Πέδρο Μαρτίνς την ευκαιρία να δημιουργήσει τον νέο Ολυμπιακό και ο Πορτογάλος προπονητής έκανε καλή δουλειά. Και ο νέος Ολυμπιακός πείθει πως είναι πανέτοιμος για τομ come back, καθώς κανείς δεν αμφισβητεί πως είναι η ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Και για να γίνει αυτό, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε το περασμένο καλοκαίρι περισσότερες από είκοσι μεταγραφές, δαπανώντας πολλά εκατ. ευρώ για να ξεκινήσει το «χτίσιμο» της νέας ομάδας.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως Έλληνες παίκτες όπως ο Βασίλης Τοροσίδης και ο Κώστας Μήτρογλου πήραν μεταγραφή στο εξωτερικό μέσα από τις εμφανίσεις τους στον Ολυμπιακό και δεν χωρά αμφιβολία πως οι ερυθρόλευκοι έχουν κι ένα μοναδικό ρεκόρ.

Το ρεκόρ του Ολυμπιακού με την πώληση του Ρέτσου

Το ρεκόρ αυτό αφορά τον Παναγιώτη Ρέτσο και την πώληση του νεαρού κεντρικού αμυντικού στην Λεβερκούζεν. Οι ερυθρόλευκοι παραχώρησαν τον διεθνή στόπερ στην γερμανική ομάδα έναντι 22 εκατ. ευρώ και δεν υπάρχει πιο ακριβή μεταγραφή για Έλληνα ή ξένο παίκτη στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Ρέτσος εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα του Πειραιά και η Μπάγερ έβγαλε από τα ταμεία της το ποσό – ρεκόρ που προαναφέραμε, για να εντάξει στο δυναμικό της τον νεαρό στόπερ.

Επενδύσεις 60 εκατ. ευρώ σε Καραϊσκάκη και Ρέντη

Αναφερθήκαμε με λεπτομέρειες στις μεγάλες μεταγραφές που έχει κάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης τα εννιά χρόνια παρουσίας του στην ηγεσία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Κάναμε ιδιαίτερη αναφορά στις συνεργασίες των πειραιωτών με κορυφαίους προπονητές όπως ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο Μίτσελ και ο Μάρκο Σίλβα.

Θα πρέπει όμως να αναφερθεί κάποιος με ιδιαίτερη προσοχή, σε μια τεράστια προσφορά του διοικητικού ηγέτη των πειραιωτών, που αφορά το γήπεδο Καραϊσκάκη και το προπονητικό κέντρο της ομάδας του λιμανιού.

Επί ηγεσίας Βαγγέλη Μαρινάκη το προπονητικό κέντρο της ομάδας του λιμανιού στο Ρέντη έχει διπλασιαστεί σε έκταση και οι εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Το παραδέχονται οι ιθύνοντες ξένων ομάδων που επισκέπτονται την χώρα μας και μένουν άφωνοι με το επίπεδο του προπονητικού κέντρου των ερυθρόλευκων.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει δαπανήσει ένα πολύ μεγάλο ποσό για να έχει ο Ολυμπιακός αυτό το προπονητικό κέντρο, για να έχουν οι παίκτες της ομάδας του Πειραιά, όλες τις ανέσεις.

Υπολογίζοντας λοιπόν κάποιος το κόστος της επέκτασης και των έργων στο προπονητικό κέντρο της ομάδας του λιμανιού, αλλά και των βελτιώσεων στο Καραϊσκάκη, υπολογίζει πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει δώσει 60 εκατ. ευρώ αυτά τα εννιά χρόνια μόνο για τις εγκαταστάσεις στο Ρέντη και τα βελτιωτικά έργα στην έδρα των πειραιωτών.

Αυτό όμως που πρέπει να τονιστεί είναι πως το προπονητικό κέντρο στο Ρέντη ανήκουν στον Ολυμπιακό. Είναι περιουσία του Ολυμπιακού με ενέργειες που έκανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης κι αυτή είναι η μεγαλύτερη «μεταγραφή» απ’ όλες.

Η ακαδημία του συλλόγου

Χρήζει επίσης ιδιαίτερης μνείας η σημασία που δίνει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην σωστή λειτουργία των ακαδημιών του συλλόγου. Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη είναι μεγάλη υπόθεση να παίζουν στην πρώτη ομάδα του συλλόγου παιδιά που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής των πειραιωτών.

Ο ισχυρός άνδρας των ερυθρόλευκων έδωσε από την πρώτη στιγμή μεγάλη σημασία στην αναδιάρθρωση των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού. Η ακαδημία των ερυθρόλευκων δουλεύει σε ευρωπαϊκά πρότυπα και για να γίνει φυσικά αυτό χρειάζεται μια σημαντική επένδυση που ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να σταθεί κάποιος και στην συγκεκριμένη κίνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς οι ερυθρόλευκοι ποντάρουν πολλά και στην δουλειά που κάνουν στα τμήματα υποδομής.

Είπαμε, το ρεκόρ ανήκει στον Ολυμπιακό με την πώληση παίκτη από τις ακαδημίες του συλλόγου, τον Παναγιώτη Ρέτσο κι αυτό λέει πολλά.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ