Αντουάν Γκριεζμάν: Δεν υπάρχουν άγγελοι σου λέω…

Αντουάν Γκριεζμάν: Δεν υπάρχουν άγγελοι σου λέω…

Δεν είχε ανάγκη από σταρ η Ατλέτικο και δεν ανακήρυξε σημαία της ποτέ κάποιο «μεγάλο όνομα». Μέχρι πέρυσι, που ξεγελάστηκε από τον Αντουάν Γκριεζμάν...

Ένα βίντεο που πιθανότατα τραβήχτηκε σε κινητό τηλέφωνο. Ο καλύτερος παίκτης της Ατλέτικο Μαδρίτης στεκόταν εκεί μόνος του, μπροστά από έναν ψυχρό γκρίζο τοίχο, φορούσε μαύρο μπλουζάκι και ήταν σχεδόν απαθής. Έδειχνε απίστευτα σίγουρος: «Έχω αποφασίσει να φύγω».

Πέρυσι το καλοκαίρι, ο Αντουάν Γκριεζμάν συμφώνησε να συνεχίσει στην Ατλέτικο, αντί να μετακομίσει στη Βαρκελώνη, όταν η ρήτρα εξαγοράς ήταν € 100εκ. Υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τους Ροχιμπλάνκος μέχρι το 2023, με αυξημένες απολαβές, με 20 εκατ. ευρώ ετησίως. Η ανακοίνωση της απόφασής του, έγινε μέσω ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η Απόφαση». Ήταν η ζωή του. Ή όπως επέλεξε να την κινηματογραφήσει.

Ήταν η αγωνία του, οι σκέψεις και οι προβληματισμοί του. Η αλήθεια του. Ήταν μια αρκετά διαυγής παρουσίαση της εσωτερικής του διαμάχης, εκείνης που τελικά νίκησε η καρδιά. Και όμως, η συμφωνία να υποχωρήσει η ρήτρα του από 200 εκατ., σε 120 ευρώ από την 1η Ιουλίου του τρέχοντος έτους, σήμαινε ότι «Η Απόφαση» δεν ήταν οριστική. Μια πόρτα είχε μείνει ανοιχτή. Κανείς όμως δεν έδωσε σημασία τότε.

Όλοι έκαναν λόγο για δεσμούς. Δεσμούς που υφαίνονται με αφοσίωση, πίστη και αγάπη. Με «υλικά» σπάνια, ολοένα πιο δυσεύρετα, μα εξαιρετικά πολύτιμα, για την ακρίβεια μη μετρήσιμα. Βάσει αυτών των δεσμών έδειξε να επιλέγει ο Αντουάν Γκριεζμάν. Ο μικρός πρίγκιπας του ποδοσφαίρου συνήθιζε να βάζει πάντα το σύνολο πάνω από τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Έτσι φάνηκε να κάνει και πέρυσι, λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ. Έβαλε τους δεσμούς μπροστά του. Σαν τοίχος υψώθηκαν και δεν μπορούσε να δει κάτι πέρα από το «σπίτι του», στην ερυθρόλευκη πλευρά της Μαδρίτης, πέρα από την ομάδα που τον ανέδειξε, τον προπονητή που τον «έφτιαξε» τους συμπαίκτες που τον αγκάλιασαν, τον κόσμο που τον λάτρεψε. Ο Αντουάν Γκριεζμάν πέρυσι επέλεξε τον δύσκολο δρόμο.

Αψήφισε τα λεφτά της Μπαρτσελόνα, τις προσωπικές και συλλογικές διακρίσεις. Τη φήμη, τη δόξα. Οι Καταλανοί έστρωναν στα πόδια του χρυσάφι και τον παρακαλούσαν να αφήσει την Ατλέτικο και να γίνει ένας σταρ ολκής. Τους απάντησε με ένα μεγαλοπρεπές «όχι». Γιατί; Για τους οπαδούς, την ομάδα, το σπίτι του. Δικά του λόγια αυτά, τα επικοινώνησε με ένα άκρως συγκινητικό βίντεο που έπειθε και τους πιο δύσπιστους, ότι σε μια ομάδα που βασίζεται σε αντιστάρ και πολεμιστές, σε τύπους που εργάζονται σιωπηλά, δεν έχουν ανάγκη δημοσιότητα, δεν τρέφονται με φήμη, έχει θέση κι εκείνος.

Δεν πέρασαν ούτε 365 ημέρες…

«Αφού μίλησα με τον Σιμεόνε και τον Μιγκέλ Άνχελ ήθελα να μιλήσω στους οπαδούς που μου έδιναν πάντα πολλή αγάπη. Θέλω να σας πω ότι πήρα την απόφαση να φύγω για να δω άλλα πράγματα και άλλες προκλήσεις», είπε μεταξύ άλλων στο βίντεο, μέσω του οποίου εξήγησε τους λόγους για τους οποίους «δεν υπάρχουν άγγελοι» πια.

Αυτή τη φορά δεν έφτιαξε μια ταινία μικρού μήκους. Δεν χωρούσαν εντυπωσιακά πλάνα και μεγάλα λόγια όπως στο περυσινό ντοκιμαντέρ. Ίσως αν γύριζε ένα αντίστοιχο, έπεφταν μικρά γράμματα από εκείνα που εντέχνως οι διαφημιστές τοποθετούν σε μια άκρη της οθόνης για να μην τα προσέξεις. «Σας αδειάζω. Ο ρομαντισμός που βροντοφώναξα πέρυσι ότι υπάρχει ακόμα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, μου τελείωσε».

Ο Γκριεζμάν φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει με τους Καταλανούς. Αυτούς που πέρυσι απαρνήθηκε. Μέχρι πριν από λίγα 24ωρα, ακόμα κι αν τα ρεπορτάζ προμήνυαν την αποχώρηση, ο Ντιέγκο Σιμεόνε δήλωσε ότι ο Γάλλος θα σεβαστεί το πενταετές συμβόλαιο που υπέγραψε πέρυσι (αυτός με τις αυξημένες απολαβές – αυτό που οι άνθρωποι του συλλόγου… ξέχασαν να προσφέρουν στον Ντιέγκο Γοδίν). Θα μείνει για να σηκώσει τρόπαια με την Ατλέτικο, θα μείνει γιατί πιστεύει στο πρότζεκ της ομάδας, θα μείνει γιατί είναι ο μεγάλος της σταρ. Θα μείνει γιατί το οφείλει στον Τσόλο.

Πίσω στο 2014, ο Ντιέγκο Σιμεόνε ήταν αυτός που επέμεινε τόσο για την μεταγραφή του. Ήταν αυτός που δεν άφησε πολλά περιθώρια στους ισχυρούς της Ατλέτικο. Έτσι εκείνοι με συνοπτικές διαδικασίες κατέβαλαν τα 30 εκατομμύρια που ήταν η ρήτρα αποδέσμευσής του στη Ρεάλ Σοσιεδάδ και μετακόμισε στην πρωτεύουσα της Μαδρίτης. Ήταν αυτός που αντί να αναζητήσει κάποιον αιμοβόρο φορ περιοχής και να απορρίψει εκ προοιμίου έναν παίκτη που είχε ήδη πολλάκις απορριφθεί λόγω σωματοδομής, εισηγήθηκε την απόκτησή του, για να γίνει μέλος στην ομάδα την πιο ορκισμένη στο σκληρό παιχνίδι, στην πιο ζόρικη της Ευρώπης. Αυτός τον μεταμόρφωσε.

Ο Τσόλο λοιπόν δικαιούται να αισθάνεται προδομένος και οι οπαδοί επίσης. Όχι γιατί ο καλύτερος παίκτης της ομάδας αποφάσισε να φύγει. Όχι γιατί με τον τίτλο του πρωταθλητή κόσμου, ως ο επί σειρά 5 ετών πρώτος σκόρερ της αποχωρεί σε μια (όπως δείχνουν όλες οι αποχωρήσεις) κομβική για το μέλλον του συλλόγου χρονιά. Αλλά γιατί πέρυσι τους «ανάγκασε» να τον τοποθετήσουν σε εκείνη την ξεχωριστή λίστα που χωρούν παίκτες όπως ο Τόρες, ο Γκάμπι, ο Γοδίν, ο Χουανφράν.

Τους ξεγέλασε. Πίστεψαν ότι είχαν «αγκαλιά» τον τελευταίο άγγελο στην κόλαση του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Και τώρα βίαια φεύγει. Είχε ήδη αρχίσει να συνομιλεί με τους Μπλαουγκράνα μετά την…αυτοχειρία κόντρα στη Γιουβέντους. Αυτά που αναζητούσε, κατάλαβε ότι πιθανόν δεν θα τα βρει στην ερυθρόλευκη πλευρά της Μαδρίτης. Εκεί που μένουν, μόνο όσοι νοιάζονται πρωτίστως, για τη μάχη. Ίσως περίμενε η χρονιά να εξελιχθεί αλλιώς. Όπως και να έχει αποφάσισε να αναζητήσει την εξαργύρωση των ατομικών επιτευγμάτων του αλλού, γυρίζοντας σελίδα. Αποδεικνύοντας παράλληλα, ότι δεν υπάρχουν άγγελοι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ