Κόνιαρης: Μία επένδυση για το μέλλον του Ολυμπιακού

Κόνιαρης: Μία επένδυση για το μέλλον του Ολυμπιακού

Ο Χανιώτης γκαρντ αποτελεί έναν ακόμα παίκτη που θα εμπλουτίσει το ελληνικό στοιχείο στους Ερυθρόλευκους, πάγια τακτική που ακολουθούν εδώ και τόσα χρόνια.

Δεν είναι κάτι νέο το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την ελληνική αγορά και για τον κορμό των γηγενών παικτών που θέλει να ανανεώσει. Εξάλλου ανέκαθεν η πολιτική των Ερυθρόλευκων ήταν τέτοια, που το ελληνικό στοιχείο ήταν αυτό που κρατούσε τα στεγανά τη ομάδας και την έφερνε στον δρόμο των επιτυχιών..

Σε αυτό το μονοπάτι λοιπόν κινείται ακόμα η ομάδα του Πειραιά και ανεξαρτήτως με το που θα παίζει την επόμενη σεζόν, «χτίζει» το μέλλον της με παίκτες που γνωρίζουν ακριβώς τι εστί το να αγωνίζεσαι με την συγκεκριμένη φανέλα.

Μία τέτοια περίπτωση είναι ο Αντώνης Κόνιαρης, ο οποίος είναι από τα παιδιά που άρεσαν και με το παραπάνω στο τεχνικό τιμ. Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει συμφωνήσει με τον Έλληνα γκαρντ που ολοκλήρωσε την σεζόν με την φανέλα του ΠΑΟΚ και θα αποτελέσει έναν ακόμα παίκτη της περιφέρειάς του για τα επόμενα χρόνια. Ο 22χρονος γκαρντ είναι και επιλογή Μπλατ, όμως κακά τα ψέματα, έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του στο ελληνικό πρωτάθλημα και τέτοιες περιπτώσεις δύσκολα περνούν απαρατήρητες. Ειδικά τώρα που μένει ελεύθερος από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Δύσκολα αυτήν την περίοδο να δούμε κάποια ανακοίνωση, αφού η προσοχή των Ερυθρόλευκων είναι στραμμένη αλλού, καθώς εκκρεμούν οι υποθέσεις της Αδριατικής Λίγκας, των προσφυγών στο ΑΣΕΑΔ και εννοείται η κατάσταση αναφορικά με το που θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν.

ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΚΟΝΙΑΡΗΣ;

Στον Ολυμπιακό θέλουν να επενδύσουν στον Χανιώτη γκαρντ, αφού έδειξε πως παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες πέρασε ο ΠΑΟΚ, ανέβηκε επίπεδο σε αυτά τα χρόνια που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στους Θεσσαλονικείς και παρουσίασε ραγδαία εξέλιξη.

Ο Κόνιαρης λοιπόν αναμένεται αρχικά να έχει τον ρόλο του 5ου γκαρντ στο ροτέισον των Ερυθρόλευκων και στο χέρι του και μόνο είναι να ανέβει στην… ιεραρχία και να έχει ακόμα περισσότερα λεπτά συμμετοχής και να τροποποιηθεί ο χρόνος του.

Είναι από τους παίκτες που προσφέρουν πολλά στο αμυντικό κομμάτι, έχει βελτιώσει πολύ το επιθετικό του παιχνίδι και έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να… κουμαντάρει οργανωτικά την ομάδα του. Διαύγεια, βλέπει παρκέ, έχει το τρίποντο στο παιχνίδι του και το… αγροτικό στον ΠΑΟΚ του έδωσε την άνεση να αποκτάει ηγετικές πρωτοβουλίες ανάλογα την περίσταση της αναμέτρησης.

Βέβαια άλλη η βαρύτητα της παλιάς του ομάδας και άλλη εκείνης που είναι ένα βήμα πριν γίνει μέλος της. Και το λέμε αυτό, επειδή μέχρι τις τελικές ανακοινώσεις, δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρο για την ολοκλήρωση μίας μεταγραφής. Το μόνο σίγουρο είναι πως έχει όλη την πρώτη ύλη για να γίνει ένας παίκτης που θα απασχολήσει το ελληνικό μπάσκετ στη συνέχεια της καριέρας του.

ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΡΟΣΤΕΡ;

Μοιραία με την προσθήκη ενός αθλητή όπως ο Κόνιαρης, πολλοί θα ασχοληθούν με τους παίκτες που υπάρχουν ήδη στον Ολυμπιακό. Τι θα γίνει με τους υπόλοιπους; Ποιανού θέση «τρώει» ο Χανιώτης γκαρντ; Δεν υπάρχει αρχικά λόγος για βιαστικά συμπεράσματα. Οι Ερυθρόλευκοι όπως τονίσαμε παραπάνω «χτίζουν» για το μέλλον τους και θα κοιτάξουν το επόμενο διάστημα πως θα κινηθούν στο μεταγραφικό παζάρι, ανάλογα και με το που θα αγωνίζονται.

Σίγουρα ένας φερέλπις Έλληνας παίκτης είναι ικανός να στεγανοποιήσει ακόμα περισσότερο τα αποδυτήρια μίας ομάδας. Το ποιοι θα φύγουν; Είναι στην διακριτική ευχέρεια της διοίκησης αυτό, η οποία έχει πάρει ήδη τις εισηγήσεις του Ντέιβιντ Μπλατ για το υπάρχον ρόστερ και θα κληθεί να συζητήσει τα ενδεχόμενα που την ικανοποιούν απόλυτα για την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού στο ρόστερ της σεζόν 2019-20.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ