Παναθηναϊκός – Μπουζούκης: Τα δεδομένα, οι φήμες, το παρασκήνιο

Παναθηναϊκός – Μπουζούκης: Τα δεδομένα, οι φήμες, το παρασκήνιο

To10.gr αναλύει όλες τις παραμέτρους για τη διαπραγμάτευση Παναθηναϊκού - Μπουζούκη. Η θέληση του παίκτη, η διαφορά που υπάρχει, οι φήμες για κρούση ύψους 250.000 ευρώ άλλου συλλόγου προς τον 21χρονο, η ρήτρα και το εξωτερικό.

Δεν είναι μια απλή περίπτωση. Και δεν είναι μια απλή περίπτωση διότι ο Γιάννης Μπουζούκης αποτελεί αυτή τη στιγμή το «next big thing» όχι μονάχα του Παναθηναϊκού, αλλά ολόκληρου του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εκ των πραγμάτων, μια διαπραγμάτευση για το πρώτο καλό συμβόλαιο στην καριέρα του δε θα ήταν εύκολη. Το γνώριζαν καλύτερα στον Παναθηναϊκό.

Τι ισχύει τελικά με την περίπτωση του νεαρού μέσου; Πόσο κοντά είναι στην υπογραφή νέου συμβολαίου με τον Παναθηναϊκό; Τι γίνεται με το ενδιαφέρον από το εξωτερικό; To10.gr αναλύει όλα τα δεδομένα, καταγράφει το παρασκήνιο και αποκαλύπτει τη φήμη για το γερό – οικονομικό – μπάσιμο άλλου συλλόγου, που θέλει να πάρει τα… μυαλά του νεαρού ποδοσφαιριστή.

1. Ο παίκτης θέλει να παραμείνει στον Παναθηναϊκό. Παρά το γεγονός πως η πρόταση που έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του είναι μικρότερη απ’ ότι περίμενε και απ’ ότι φυσικά ζητάει, η σκέψη του παραμένει στο τριφύλλι. Το βλέπει και ως μια αναγνώριση προς τον Γιώργο Δώνη, διότι αν δεν ήταν ο Έλληνας προπονητής, πιθανότατα δε θα βρισκόταν στον Παναθηναϊκό, αλλά στον Αστέρα Τρίπολης. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται, βάσει και της πορείας που έκανε η Τρίπολη στο περσινό πρωτάθλημα.

2. Τα χρήματα δεν έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο για τον Μπουζούκη στην παρούσα φάση της καριέρας του. Γνωρίζει πως το ταλέντο του θα τον οδηγήσει σε πολύ υψηλά συμβόλαια, αρκεί να είναι υγιής και γερός. Όπως γνωρίζει πως η μεταγραφή του στο εξωτερικό θα έρθει αργά ή γρήγορα. Σαφώς και περιμένει από τον Παναθηναϊκό να ανεβάσει λίγο την προσφορά του, ώστε να τα βρουν κάπου στη… μέση από εκεί που βρίσκονται αυτή τη στιγμή. Θέλει να εξαργυρώσει την περσινή καλή του παρουσία. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αρνηθεί νέο συμβόλαιο για 20 – 30 χιλιάδες ευρώ.

3. Η απόσταση των δύο πλευρών. Δεν είναι πολύ μεγάλη, αλλά με τα δεδομένα που υπάρχουν στον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να θεωρηθεί και αμελητέα. Για μια ομάδα που μετράει και το… ευρώ, οι 40-50 χιλιάδες είναι πάρα πολύ σημαντικό ποσό. Εκεί περίπου βρίσκεται η διαφορά Μπουζούκη – Παναθηναϊκού. Ούτε αγεφύρωτο οικονομικό χάσμα υπάρχει, ούτε οδεύουμε προς ναυάγιο. Είναι μια διαπραγμάτευση που απαιτεί μπόλικη συζήτηση, αρκετή υπομονή και πιθανόν κάποιες υποχωρήσεις και από τους δύο.

4. Οι φήμες για πρόταση ύψους 250.000 ευρώ. Κυκλοφορεί πολύ έντονα στην πιάτσα ότι υπάρχει σύλλογος που προσπαθεί να… πάρει το μυαλό του Μπουζούκη. Χωρίς επιτυχία, τουλάχιστον έως τώρα. Οι πληροφορίες λένε ότι μεγάλος σύλλογος έχει πλησιάσει την πλευρά του ποδοσφαιριστή και έχει μεταφέρει τη διάθεση να του δώσουν ένα συμβόλαιο 250.000 ευρώ ετησίως προκειμένου ο παίκτης να μην υπογράψει στον Παναθηναϊκό τώρα, αλλά να περιμένει τον Γενάρη και να υπογράψει σε εκείνους, έξι μήνες πριν το τέλος της υπάρχουσας συμφωνίας με τους πράσινους. Ο Μπουζούκης, ωστόσο, έχει ξεκαθαρίσει πως στο μυαλό του δε βρίσκεται αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο να φύγει… τσάμπα από τον Παναθηναϊκό.

5. Η ρήτρα. Έχει μικρή σημασία για τον παίκτη. Είναι διατεθειμένος να δεχτεί την απαίτηση του Παναθηναϊκού για ρήτρα στο νέο του συμβόλαιο, αρκεί να ικανοποιηθεί και ο ίδιος οικονομικά. Άλλωστε, η ρήτρα πάει βάσει και των αποδοχών του εκάστοτε ποδοσφαιριστή. Δεν μπορείς σε έναν παίκτη που παίρνει 80.000 ευρώ, να βάλεις ρήτρα 5 εκατομμυρίων για παράδειγμα. Αν το συμβόλαιό του ανέβει, θα μπορεί ο Παναθηναϊκός να ζητήσει στη διαπραγμάτευση και μια καλή ρήτρα που θα του εξασφαλίζει σημαντικά έσοδα σε περίπτωση που κάποια ομάδα θελήσει να τη «σπάσει».

6. Το εξωτερικό. Τον παρακολούθησαν μέσα στη σεζόν αρκετές ομάδες. Κάποιες έκαναν και ανεπίσημες κρούσεις στον Παναθηναϊκό. Θα πρέπει να σημειώσουμε και να γνωρίζει ο κόσμος πως για έναν παίκτη με μόλις… εννιά μήνες καριέρας έως τώρα, δύσκολα θα βρεθεί ομάδα να ανοίξει τα ταμεία της, όσο μεγάλο ταλέντο κι αν είναι. Παίζει ρόλο και το πρωτάθλημα. Στην Ελλάδα το πρωτάθλημα δεν είναι ανταγωνιστικό και οι ξένοι σύλλογοι θέλουν να δουν σε βάθος χρόνου τους ποδοσφαιριστές. Οπότε ας μη θεωρεί ο κόσμος πως κάνουν… ουρά για ό,τι καλό βγάζουμε.

Και ο ίδιος ο Μπουζούκης όμως θεωρεί πως έχει ακόμα πολλά να πάρει σε εμπειρίες και παραστάσεις. Για να φύγει για ένα προηγμένο πρωτάθλημα περισσότερο έτοιμος και να μπορέσει να ανταγωνιστεί και να διεκδικήσει μια θέση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ