Οι πιο… ακριβοί πιτσιρικάδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Οι πιο… ακριβοί πιτσιρικάδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Η Γιουβέντους απέκτησε τον Ντε Λιχτ έναντι 75 εκατομμυρίων ευρώ, με αφορμή αυτό to10.gr σας παρουσιάζει τους 11 πιο ακριβούς πιτσιρικάδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Η Γιουβέντους αποφάσισε να βγάλει από τα ταμεία της το ποσό των 75 εκατομμυρίων ευρώ για να αποκτήσει τον Ματάις Ντε Λιχτ από τον Άγιαξ και να θωρακίσει την άμυνα της για πολλά χρόνια με έναν παίκτη που έχει πάρα πολύ μέλλον μπροστά του αφού είναι μόλις 19 ετών.

Οι «μπιανκονέρι» όμως δεν ήταν η πρώτη ομάδα που έδωσε τόσα πολλά χρήματα για πάρει έναν παίκτη νεαρής ηλικίας, με τεράστιο ταλέντο, στον σύλλογο. Έτσι με αφορμή την απόκτηση του Ντε Λιχτ από την «Μεγάλη Κυρία» to10.gr σας παρουσιάζει την πιο ακριβή 11αδα πιτσιρικάδων στην ιστορία του αθλήματος.

1. Νταβίντ Ντε Χέα (από Ατλέτικο Μαδρίτης σε Μαν. Γιουνάιτεντ, 25 εκατ.)

Ο Νταβίντ Ντε Χέα αποκτήθηκε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2011 και έγινε η ακριβότερη μεταγραφή νεαρού τερματοφύλακα στην ιστορία. Οκτώ χρόνια μετά βρίσκεται ακόμα στο Μάντσεστερ έχοντας κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, ενώ έχει βγει και τέσσερις χρονιές ο παίκτης της σεζόν για τους «κόκκινους διαβόλους».

2. Ντιόγκο Νταλότ (από Πόρτο σε Μαν. Γιουνάιτεντ, 22 εκατ.)

Ο Πορτογάλος δεξιός μπακ πήρε μεταγραφή από την Πόρτο στους «κόκκινους διαβόλους» πέρυσι το καλοκαίρι ως ένα μεγάλο ταλέντο που θα λύσει το πρόβλημα της Γιουνάιτεντ στο δεξί άκρο της άμυνας.

Τη φετινή σεζόν πραγματοποίησε μια αξιοπρεπείς σεζόν στο «Όλντ Τράφορντ» ωστόσο πρέπει να κάνει πολλά για να κερδίσει τους οπαδούς της ομάδας.

3. Ματάις Ντε Λιχτ (από Άγιαξ σε Γιουβέντους, 75 εκατ.) 

Τον Ντε Λιχτ λίγο-πολύ πλέον όλοι τον γνωρίζουν, καθώς εμφανίστηκε από το πουθενά τη φετινή σεζόν και έγινε ο ηγέτης της αμυντικής γραμμής του «Αίαντα» παρά τα μόλις 19 του χρόνια. Ο νέος παίκτης της Γιουβέντους έχει δείξει ηγετικά χαρακτηριστικά και έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η «Μεγάλη Κυρία» κατέβαλε ένα τόσο μεγάλο ποσό για να τον κάνει δικό της και να λύσει το αμυντικό της πρόβλημα για τα επόμενα χρόνια.

4. Μαρκίνιος (από Ρόμα σε Παρί Σεν Ζερμέν, 31,4 εκατ.)

Η Παρί είναι γνωστή για τα πολλά χρήματα που σκορπάει σε παίκτες με σκοπό να φτιάξει ένα σύνολο που να μπορεί να χτυπήσει το Champions League. Το 2014 έδωσε το ποσό των 31,4 εκατομμυρίων για να πάρει από την Ρόμα τον 20χρονο τότε Μαρκίνιος.

Πλέον ο Βραζιλιάνος αμυντικός θεωρείται από τους καλύτερους του κόσμου, αφού είναι γρήγορος, ικανός στα τάκλιν, καλός στο ψηλό παιχνίδι και μπορεί να εξελιχθεί σε έναν ηγέτη της άμυνας.

5. Λουκ Σο (από Σαουθάμπτον σε Μαν. Γιουνάιτεντ, 37,5 εκατ.)

Αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό που είχε αφήσει ο Πατρίς Εβρά, όμως ένας πολύ άσχημος τραυματισμός στο πόδι τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης για σχεδόν έναν χρόνο και πολλοί φοβήθηκαν πως μπορεί να είναι το τέλος ενός μεγάλου ταλέντου.

Ο Σο τους διέψευσε όλους και επέστρεψε παίζοντας και πάλι σε υψηλό επίπεδο, ωστόσο έχει δυνατότητες να ανεβάσει κι άλλο την απόδοση του όσο περνούν τα χρόνια.

6. Άντερσον (από Πόρτο σε Μαν. Γιουνάιτεντ, 31,5 εκατ.)

Όταν κατέφθασε από την Πόρτο στην Γιουνάιτεντ το 2007 όλοι μιλούσαν για το νέο μεγάλο διαμάντι που είχε ανακαλύψει ο… δαιμόνιος Σερ Άλεξ Φέργκιουσόν. Άδικο δε είχαν καθώς ο Άντερσον από μικρός είχε δείξει το πλούσιο ταλέντο του.

Ως «κόκκινος διάβολος» δεν μπόρεσε ποτέ να φτάσει εκεί που ο Φέργκιουσον περίμενε, κάποιοι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο και έτσι περιορίστηκε σε έναν πιο δεύτερο ρόλο στο ρόστερ.

7. Ρενάτο Σάντσες (από Μπενφίκα σε Μπάγερν Μονάχου, 35 εκατ.)

Ακόμη ένα από τα ταλέντα που είχε βρει η Μπενφίκα και τα είχε φέρει σε μικρή ηλικία στην ομάδα. Ο Σάντσες έκανε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα ως «αετός» και αυτό συνεχίστηκε μια ολόκληρη σεζόν, «αναγκάζοντας» την Μπάγερν να τον αποκτήσει έναντι 35 εκατομμυρίων το 2016.

Δεν μπόρεσε ποτέ να πείσει τους Βαυαρούς και έτσι δόθηκε δανεικός στην Σουόνσι για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Premier League και να πάρει χρόνο συμμετοχής. Ούτε εκεί τα πήγε καλά με αποτέλεσμα να γυρίσει στην Μπάγερν και να προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή.

8. Κρίστιαν Πούλισιτς (από Μπορούσια Ντόρτμουντ σε Τσέλσι, 64 εκατ.)

«Έβγαλε μάτια» με τις εμφανίσεις του στην Ντόρτμουντ, ενώ και με την Εθνική των ΗΠΑ αποδείχθηκε καθοριστικός σε κάποια παιχνίδια. Αυτό τράβηξε την προσοχή των ανθρώπων της Τσέλσι η οποία το περασμένο Ιανουάριο κατέβαλε 64 εκατομμύρια στους Βεστφαλούς για να τον κάνει δικό της.

Πλέον με την φυγή του Αζάρ θα βρει περισσότερο χρόνο και ευκαιρίες για να δείξει το ταλέντο του και σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου, ώστε μια μέρα να γίνει ο ηγέτης των «μπλε» του Λονδίνου.

9. Ζοάο Φέλιξ (από Μπενφίκα σε Ατλέτικο Μαδρίτης, 126 εκατ.)

Άλλη μια μεταγραφή της φετινής χρονιάς. Ο Φέλιξ έκανε τρομερά πράγματα με την φανέλα της Μπενφίκα και πολλοί έφτασαν να τον συγκρίνουν με τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε νεαρή ηλικία.

Η Ατλέτικο τον εμπιστεύθηκε και πραγματοποίησε την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της ελπίζοντας να βρει τον νέο της ηγέτη για τα επόμενα χρόνια, μετά την φυγή του Αντουάν Γκριεζμάν.

10. Ουσμάν Ντεμπελέ (από Μπορούσια Ντόρμουντ σε Μπαρτσελόνα, 125 εκατ.)

Από τις εμφανίσεις του στην Γαλλία για λογαριασμό της Ρεν, γινόταν εύκολα αντιληπτό πως πρόκειται για έναν παίκτη με μεγάλο ταλέντο που μπορεί να φτάσει αρκετά ψηλά με τις ικανότητες του. Η Ντόρτμουντ τον απέκτησε και αμέσως ξεκίνησε την απόσβεση των χρημάτων που ξοδεύτηκαν για το πρόσωπο του.

Μετά την πώληση του Νεϊμάρ η Μπαρτσελόνα έψαχνε τον αντικαταστάτη του και αποφάσισε να πάρει εκείνον για να τον αντικαταστήσει. Ο Γάλλος αντιμετώπισε κάποιους τραυματισμούς, ενώ και η εξωγηπεδική του συμπεριφορά δεν ήταν η καλύτερη, με αποτέλεσμα να μην έχει την εξέλιξη που περίμεναν οι «μπλαουγκράνα».

11. Κιλιάν Εμπαπέ (από Μονακό σε Παρί Σεν Ζερμέν, 135 εκατ.)

Τη σεζόν 2016-17 η Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ «τρέλανε» όλη την Ευρώπη φτάνοντας έως του «4» του Champions League με παίκτες που είχαν κοστίσει ελάχιστα χρήματα στην ομάδα του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ.

Ένα από τα μεγάλα αστέρια του συλλόγου ήταν ένας 17χρονος ονόματι Κιλιάν Εμπαπέ. Πολλές ομάδες ενδιαφέρθηκαν για εκείνον το καλοκαίρι, με την Παρί να κερδίζει την υπογραφή του έναντι του ποσού των 135 εκατομμυρίων ευρώ συν τα μπόνους που μπορούσαν να φτάσουν και τα 180.

Ο Εμπαπέ από τότε εξελίσσεται συνεχώς όντας πλέον ένας από τους καλύτερους παίκτες αυτήν τη στιγμή στον κόσμο, με το μέλλον να ανήκει σε εκείνον που μπορεί να αφήσει ιστορία στο ποδόσφαιρο με τα επιτεύγματα του.

Δείτε ολοκληρωμένη την 11αδα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ