ΑΕΚ – Σάκοτα: «Δεν υπάρχουν αντίο στο δρόμο μας…» (vids)

ΑΕΚ – Σάκοτα: «Δεν υπάρχουν αντίο στο δρόμο μας…» (vids)

… μόνο κάποιες στιγμές χωρισμού. Όπως εκείνη το 2003 όταν ως πρωταθλητής με το εφηβικό της ΑΕΚ έφυγε για τον Παναθηναϊκό. Όπως τώρα που ως ο αρχηγός που σήκωσε τα πρώτα τρόπαια της νέας εποχής για την «Βασίλισσα», φεύγει και πάλι. Μα θα γυρίσει γιατί «η ΑΕΚ είναι η ίδια η καρδιά μου».

Η ΑΕΚ επέστρεψε στα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ το 2014 ύστερα από περιπλάνηση τριών ετών στα… αλώνια της Α2 και της Β’ Εθνικής. Τα δύσκολα όμως όχι μόνο δεν είχαν τελειώσει αλλά ήταν μπροστά της. Η ομάδα έπρεπε να δηλώσει συμμετοχή στην Basket League αλλά λεφτά δεν υπήρχαν για την εξασφάλιση της άδειας σε σημείο που ζητήθηκε η βοήθεια του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Έτσι η Ένωση κατάφερε τελικά να δηλωθεί στο νέο πρωτάθλημα και λίγο καιρό αργότερα ο Μάκης Αγγελόπουλος ανέλαβε τα ηνία της ΚΑΕ εξασφαλίζοντας την σταθερότητα αλλά και το μέλλον της.

Η επιστροφή

Στο μεσοδιάστημα όμως ένας από τους πρώτους που βγήκαν μπροστά και έβαλαν πλάτη στα δύσκολα, δεν ήταν άλλος από τον Ντούσαν Σάκοτα.

Ο ιστορικός πλέον (πρώην) αρχηγός της ΑΕΚ επέστρεψε τον Σεπτέμβρη του 2014 στην «Βασίλισσα», που τότε αγωνιζόταν στο κλειστό της Γλυφάδας, για να βοηθήσει όσο μπορούσε μια ομάδα που κατά βάσει την αποτελούσαν οι παίκτες που την ανέβασαν από την Α2.

Ήταν και η πρώτη φορά που υπέγραφε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΑΕΚ. 11 χρόνια πριν, είχε κατακτήσει το εφηβικό πρωτάθλημα με τον Δικέφαλο στο στήθος και αποχωρούσε για τον Παναθηναϊκό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Μια από τις πρώτες κινήσεις του Αγγελόπουλου όταν ανέλαβε την ομάδα ήταν να «δέσει» τον Σάκοτα στα «κιτρινόμαυρα» κάτι που έγινε τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους με τον Ντούσαν να υπογράφει συμβόλαιο μέχρι το 2017. Έκτοτε ακολούθησαν ακόμη δύο ανανεώσεις, το καλοκαίρι του 2017 για τρία χρόνια αλλά και τον αμέσως επόμενο χρόνο όταν η ΑΕΚ ανταμείβοντας τον για την μαγική χρονιά με τα δύο τρόπαια (Κύπελλο Ελλάδος και BCL) του επέκτεινε το συμβόλαιο μέχρι το 2021.

Highlights αλλά και η απόγνωση

Σε αυτά τα πέντε χρόνια υπήρξαν μεγάλες στιγμές τόσο σε προσωπικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο για τον Σάκοτα (τρία τρόπαια σε 365 μέρες) υπήρξαν όμως και κάποιες άσχημες με αποκορύφωμα εκείνη που λίγο έλειψε να τον αναγκάσει να αφήσει την ομάδα λόγω της σφοδρής κριτικής (κυρίως) στον πατέρα του, Ντράγκαν.

Στις 16 Δεκεμβρίου του 2015 η ΑΕΚ νικούσε την Νεπτούνας στο ΟΑΚΑ αλλά έμενε εκτός συνέχειας από το Eurocup με τον Ντράγκαν Σάκοτα που ήταν τότε στο «τιμόνι» των «κιτρινόμαυρων» να αποδοκιμάζεται κάτι παραπάνω από έντονα.

Ο Ντούσαν δεν άντεξε την κατάσταση και ζήτησε να αποχωρήσει από την ομάδα κάτι που τελικά δεν συνέβη με τους ανθρώπους της ΑΕΚ να καταφέρνουν να τον μεταπείσουν.

Σε όλη αυτή τη διαδρομή όμως, τα ευχάριστα ήταν περισσότερα και κυρίως περισσότερο αξιομνημόνευτα, με κάποια εξ αυτών να μένουν αξέχαστα. Εκτός από τα τρία τρόπαια που σήκωσε ως αρχηγός της αγαπημένης του ομάδας και στα οποία είχε καθοριστικό ρόλο, υπήρξαν στιγμές που… έγραψαν.

Όπως το τρίποντο κόντρα στην Μπαιρόιτ με το οποίο έδωσε τη νίκη με απίστευτη ανατροπή στην ΑΕΚ η οποία σε συνδυασμό και με τη νίκη της Βενέτσια προκρίθηκε στα νοκ άουτ του BCL της σεζόν 2017-18 με την κατάληξη στην διοργάνωση να είναι γνωστή.

Όπως τα τέσσερα απίθανα τρίποντα που έβαλε την ίδια χρονιά κόντρα στην Στρασμπούργκ για το ματς των ομίλων του BCL αλλά και το τρίποντο με… πάσα, πάλι κόντρα στην ίδια ομάδα, για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Όπως το εκπληκτικό αλλά χωρίς αντίκρισμα τελικά τρίποντο κόντρα στον Προμηθέα φέτος για τα ημιτελικά του Basket League σε μια από τις τελευταίες του παραστάσεις με τα «κιτρινόμαυρα».

Δείτε στο 3:05 του βίντεο:

Όπως τέλος, η στιγμή που πήρε το μικρόφωνο και έδωσε το σύνθημα για πανηγυρισμούς, με τρεμάμενη φωνή, μετά τη λήξη του τελικού του Final 4 με την Μονακό, στο κατάμεστο ΟΑΚΑ.

Δείτε στο 1:15:10 του βίντεο:

Για όλα αυτά αλλά και για πολλά ακόμη που δεν γίνεται να καταγραφούν, «η αγάπη ενώνει τον πόνο μας όταν είσαι και είμαι αλλού»…

Και το σίγουρο είναι, πως δεν θα είναι για πολύ καιρό αλλού. Εξάλλου, το είπε κι ο ίδιος στην αποχαιρετιστήρια δήλωσή του.

«Η ΑΕΚ είναι η ίδια η καρδιά μου. Εις το επανιδείν».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ