ΑΕΚ, τα στόπερ σου

ΑΕΚ, τα στόπερ σου

Τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ έχει αλλάξει πολλά πρόσωπα στο κέντρο της άμυνας έχοντας και σημεία αναφοράς.

Από το 2013 που ο Δημήτρης Μελισσανίδης ανέλαβε την αναγέννηση της ΑΕΚ και παίρνει άριστα σε όλα τα επίπεδα, έχουν γίνει πολλές και μεγάλες αλλαγές και στο αγωνιστικό κομμάτι. Πολλοί προπονητής επί Μελισσανίδη ανέλαβαν την ευθύνη της τεχνικής ηγεσίας και όλοι έβαλαν τη δική τους πινελιά.

Έτσι και στο κέντρο της άμυνας υπήρχαν μεγάλες αλλαγές για τον Δικέφαλο, αλλά υπήρχαν και υπάρχουν σημεία αναφοράς. Παίκτες-κολόνες. Η πιο χαρακτηριστική εξ’ αυτών ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι που φορά τα κιτρινόμαυρα από το 2016.

Ας πιάσουμε όμως το νήμα για τα στόπερ από την αρχή και το 2013 μέχρι σήμερα:

2013/14

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην Γ’ εθνική με τον Τραϊανό Δέλλα προπονητή. Ο Σταθάκης ήταν η πρώτη επιλογή στις μεταγραφές με τον Τζανετόπουλο, τον Τσούπρο και τον Ντούμπερετ. Τον Αύγουστο όταν διαπιστώθηκαν κενά αποκτήθηκε ο έμπειρος Τσιρίλο, ενώ μετατοπίστηκε εκεί και ο επίσης έμπειρος Γεωργέας.

2014/15

Στη Β’ εθνική πια ξανά με Δέλλα στον πάγκο του Δικεφάλου, έγινε μια σημαντική επένδυση. Ήρθαν στόπερ από την Σούπερ Λιγκ με Λαμπρόπουλο από τον Πανιώνιο και Κολοβέτσιο από τον ΠΑΣ να δείχνουν εξ’ αρχής ότι θα είναι οι πρώτες επιλογές. Μαζί τους και ο Σαρρής από τον Εργοτέλη, αλλά και οι Τζανετόπουλος-Σβάρνας.

2015/16

Η ΑΕΚ επιστρέφει στην Α’ εθνική με Λαμπρόπουλο-Κολοβέτσιο-Τζανετόπουλο-Σβάρνα να συνεχίζουν, ενώ αποκτήθηκε και ο Ισπανός Αρθο που δεν δικαίωσε για την μεταγραφή του καθώς ήταν βαρύς και βοήθησε ελάχιστα. Οι Ελληνες τράβηξαν όλο το κουπί και η Ενωση έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλο.

2016/17

Η μεγάλη προσθήκη είναι ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Εμπειρία και ποιότητα σε… ένα. Μαζί του οι Κολοβέτσιος-Λαμπρόπουλος που αποδεικνύονται πολύτιμες λύσεις ξανά. Ο Λέσκο ήρθε καλοκαίρι και έφυγε ελάχιστους μήνες μετά αφού αποδείχθηκε μια πολύ κακή μεταγραφή με προβλήματα τραυματισμών. Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος και Μανωλάς υπάρχουν ως λύσεις, ενώ τον Ιανουάριο ήρθε ελεύθερος από την Ρωσία και ο Βράνιες για να βοηθήσει.

2017/18

Η χρονιά του πρωταθλητισμού για την ΑΕΚ και της κατάκτησης του πρωταθλήματος βρίσκει τον Δικέφαλο με στόπερ τον Τσιγκρίνσκι, τον Βράνιες και τον Λαμπρόπουλο στο προσκήνιο. Ο Τσόσις που αποκτήθηκε δεν βοήθησε και πολύ, Τζανετόπουλος-Γιαννούτσος είχαν ελάχιστες ευκαιρίες, ενώ στην τριάδα των στόπερ επί Χιμένεθ έπαιξε αρκετά και ο Μπακάκης.

2018/19

Ο Βράνιες πωλείται στην Αντερλεχτ και έρχεται ο Οικονόμου. Ο Τσιγκρίνσκι ήταν επιβαρυμένος, ο Λαμπρόπουλος βοήθησε πολύ αλλά μέχρι τον Νοέμβριο που τον τελείωσε… ο Μελισσανίδης, ο Τσόσιτς έδειχνε μια «καμένη» περίπτωση με πολλά κιλά, ενώ Σβάρνας-Γιαννούτσος απλά συμπλήρωναν το ρόστερ και ο πρώτος προς το τέλος της χρονιάς πήρε κάποιες ευκαιρίες.

2019/20

Ο Τσιγκρίνσκι είναι στη θέση του με τον Οικονόμου, ο Βράνιες επέστρεψε και αποχώρησε για την Ισπανία ο Λαμπρόπουλος, ενώ ο Τσόσιτς τελείωσε νωρίς αφού βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Ο Σβάρνας παίρνει ευκαιρίες, ο Τσιγκρίνσκι έχει προβλήματα τραυματισμών και η ανάγκη για ακόμη μια μεταγραφή στόπερ ολοένα και μεγαλώνει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ