Φαμπρίτσιο Πισκιτέλι: Η ιστορία του δολοφονηθέντος αρχηγού των οργανωμένων της Λάτσιο

Φαμπρίτσιο Πισκιτέλι: Η ιστορία του δολοφονηθέντος αρχηγού των οργανωμένων της Λάτσιο

Ο αρχηγός των οργανωμένων οπαδών της Λάτσιο που βρέθηκε νεκρός, είχε πολλά μπλεξίματα με το νόμο και είχε φυλακιστεί για πολλές παράνομες πράξεις

Ο αρχηγός των οργανωμένων οπαδών της Λάτσιο, Φαμπρίτσιο Πισκιτέλι γνωστός και με το προσωνύμιο Diabolik, βρέθηκε νεκρός σε πάρκο της Ρώμης με μία σφαίρα στο κεφάλι.

Ο Πισκιτέλι που ήταν αρχηγός της εξέδρας των φανατικών οπαδών της ιταλικής ομάδας τα τελευταία είκοσι χρόνια, είχε βρεθεί στη φυλακή για διακίνηση ναρκωτικών το 2013, καθώς έπειτα από έρευνες ανακαλύφθηκε ότι ήταν ο αρχηγός κυκλώματος που δρούσε σε Ισπανία και Ιταλία.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά από την ιταλική αστυνομία, εισήγαγε ηρωίνη από την Τουρκία και μέσω της Γερμανίας την προωθούσε σε Ισπανία και Ιταλία.

Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί πως υπήρξε περίοδος που ο Πισκιτέλι βρέθηκε να έχει περιουσία που ξεπερνούσε τα δύο εκατ. ευρώ, με τις ιταλικές αρχές να αναφέρουν πως προήλθαν από εκβιασμούς και φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με τις έρευνες πουλούσε γκάτζετ της Λάτσιο, των οποίων τα κέρδη μοίραζε στη γυναίκα και την κόρη του αποκρύπτοντας σημαντικό μέρος των κερδώνμ ενώ είχε στην κατοχή του, το 70% των εκκαθαρίσεων της εταιρίας «Fans Edition».

Χρήζει ιδιαίτερης μνείας πως ο Πισκιτέλι εκβίαζε ακόμα και τον πρώην πρόεδρο της Λάτσιο Κλαούντιο Λοτίτο, με σκοπό να ανέβει στην ιεραρχία της ομάδας.

Είχε μάλιστα προσπαθήσει να πείσει τον Λοτίτο να πουλήσει την ομάδα σε μια ουγγρική φαρμακευτική εταιρία, στην οποία «κρυβόταν» μαζί με άλλους τρεις και τον πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας Τζόρτζιο Τσινάλια.

Ο Πισκιτέλι δήλωνε αμετανόητος φασίστας και είχε πρωταγωνιστήσει σε αρκετές φασιστικές «εκδηλώσεις» των οπαδών της Λάτσιο από το 2000 και μετά που ήταν αρχηγός της εξέδρας των οργανωμένων.

Στις 30 Ιανουαρίου 2000 και σε ένα ματς Λάτσιο – Μπάρι, οι οπαδοί της Λάτσιο θέλησαν να «τιμήσουν» τον Ζέλικο Ραζνάτοβιτς, έναν Σέρβο που είχε καταδικαστεί για εγκλήματα πολέμου. Το 2016 ο Πισκιτέλι δήλωνε ότι είναι κατά της παρουσίας γυναικών στις δέκα πρώτες σειρές στην εξέδρα των φανατικών οπαδών των λατσιάλι, ενώ είχε σηκώσει αρκετές φορές πανό υπέρ του Μουσολίνι.

«Αν θέλουν να επιστρέψουν πίσω στην τρομοκρατία της δεκαετίας του 1970 είμαστε έτοιμοι. Δεν μπορώ να περιμένω και σίγουρα δεν θα σταματήσω», δήλωνε με αφορμή τη βόμβα που εξερράγη στο σύνδεσμο των οργανωμένων της Λάτσιο στις 7 Μαϊου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ