Ο άνθρωπος πίσω από τον Ζοσέ Σα…

Ο άνθρωπος πίσω από τον Ζοσέ Σα…

Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας σε υψηλές πτήσεις. Με σκληρή δουλειά και την «σφραγίδα» του Αγριογιάννη.

Όσοι την περασμένη Τρίτη το βράδυ επιχείρησαν να ακτινογραφήσουν την πρόκριση του Ολυμπιακού στα πλέι οφ του Champions League απέναντι στην Μπασακσεχίρ κατέληγαν στο κοινό συμπέρασμα ότι οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν το εισιτήριο στην επόμενη φάση παίρνοντας τη μεγαλύτερη βοήθεια από τον τερματοφύλακά τους Ζοσέ Σα.

Η συμβολή του με την απόκρουση πέναλτι στην Τουρκία και τις μεγάλες αποκρούσεις, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, στο «Καραϊσκάκης» είναι τεράστια.

Η συμβολή του Πορτογάλου τερματοφύλακα στις δύο προκρίσεις και στο μηδέν στην εστία αναμφίβολα είναι τεράστια. Ο Ζοσέ Σα που και απέναντι στην Κράσνονταρ θα αποτελέσει ένα από τα βασικά «όπλα» των ερυθρολεύκων για μια ακόμη πρόκριση. Την πιο μεγάλη.

Ο Ζοσέ Σα στον Ολυμπιακό είναι αναγεννημένος. Και η παρουσία του στην εθνική Πορτογαλίας το αποδεικνύει, σε όλα τα επίπεδα.

Πως όμως αυτός ο τερματοφύλακας που πριν έναν χρόνο έφυγε από την Πόρτο, που δεν θέλησε να του δώσει την ευκαιρία που δικαιούταν και σήμερα είναι στον Ολυμπιακό και μεσουρανεί; Πως ο Σα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση; Η απάντηση, πέρα από τη δουλειά που κάνει στις προπονήσεις, είναι και στην σημαντική συμβολή του ανθρώπου που τον κατευθύνει. Του Παναγιώτη Αγριογιάννη.

Ο προπονητής τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού έχει καταφέρει να δώσει την απαιτούμενη «ώθηση» στον Πορτογάλο γκολκίπερ φτάνοντας τον σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Η προπόνηση για τον τερματοφύλακα είναι το Α και το Ω της παρουσίας του στο χορτάρι.

Όσοι ξέρουν ή έχουν δουλέψει με τον Αγριογιάννη, γνωρίζουν την υψηλή ποιότητας προπόνηση που κάνει τόσο σε ρυθμό και ένταση όσο και στην τεχνογνωσία. H μεθοδικότητα και η προοδευτικότητα που ακολουθεί στις προπονήσεις συμβάλουν στην εξέλιξη των τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού. Ένας άνθρωπος αφοσιωμένος στη δουλειά του που φροντίζει να ανεβάζει τον προσωπικό προπονητικό του πήχη κάθε χρόνο βάζοντας καινούργια πράγματα για την έτσι κι αλλιώς δύσκολη θέση του τερματοφύλακα.

Αλλά και έξω από το γήπεδο η δουλειά δεν σταματάει. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά το ματς με την Μπασακσεχίρ τόσο ο Σα όσο και ο Αγριογιάννης γνώρισαν την αποθέωση μέσα στα αποδυτήρια για το σωστό διάβασμα που είχαν κάνει για τους επιθετικούς της τουρκικής ομάδας.

Και δεν είναι μόνο ο Σα. Το κομμάτι, τερματοφύλακες στον Ολυμπιακό, πηγαίνει περίφημα. Μην ξεχνάμε τις εμφανίσεις του Προτό, την εξέλιξη του ταλαντούχου Τζολάκη που δουλεύει με τον Αγριογιάννη από πέρυσι κερδίζοντας μια θέση στο ρόστερ της πρώτης ομάδας παρότι ακόμη δεν έχει κλείσει τα 17 του χρόνια!

Ο Ολυμπιακός που φροντίζει παραδοσιακά να στελεχώνεται με ότι καλύτερο στο τεχνικό κομμάτι έχει επενδύσει σε έναν προπονητή τερματοφυλάκων ο οποίος με τη δουλειά του αποδεικνύει ότι οι ερυθρόλευκοι μπορούν να ξέρουν ότι οι τερματοφύλακες της ομάδας θα είναι πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούν την απαιτητική ερυθρόλευκη εστία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ