Σούπερ Λιγκ: Οι… Καθηγητές των Big-5

Σούπερ Λιγκ: Οι… Καθηγητές των Big-5

Οι προπονητές Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και Άρη μπαίνουν στη «μάχη» του πρωταθλήματος από διαφορετική αφετηρία. Το… 1.25 του Καρντόσο και ο αμετακίνητος!

Μαρτίνς, Φερέιρα, Καρντόσο, Δώνης και Παντελίδης. Οι προπονητές του Big-5 στη δική τους «μάχη» για να μπορέσουν να οδηγήσουν τις ομάδες τους στους στόχους τους. Για τον Μαρτίνς και τον Φερέιρα ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Το πρωτάθλημα. Οι συνθήκες που μπαίνουν στο πρωτάθλημα και οι πέντε προπονητές του Big-5 διαφορετικές. Από διαφορετική αφετηρία.
Πέδρο Μαρτίνς και Γιώργος Δώνης συνεχίζουν αυτό που ξεκίνησαν το περσινό καλοκαίρι. Ο Σάββας Παντελίδης μπαίνει για δεύτερη σεζόν στον πάγκο του Άρη. Ο Άμπελ Φερέιρα μπήκε κατευθείαν στα βαθιά στον ΠΑΟΚ ενώ ο Μιγκέλ Καρντόσο πριν καν «ζεστάνει» τον κιτρινόμαυρο πάγκο «κινδυνεύει».
Που θα βρει τον κάθε ένα η πρώτη διακοπή, η… παρέλαση ή το 2020 είναι άγνωστο. Ποια είναι τα δεδομένα αυτή την στιγμή;
Ας τα δούμε για τον κάθε ένα ξεχωριστά λίγη ώρα πριν την πρώτη σέντρα όπου Δώνης, Παντελίδης και Μαρτίνς θα μπουν πρώτοι στον «χορό».

ΠΕΔΡΟ ΜΑΡΤΙΝΣ

Είναι ο πιο ισχυρός και από τους πέντε. Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού κατάφερε να κερδίσει από την περσινή σεζόν την εμπιστοσύνη της ερυθρόλευκης οικογένειας και να μπορέσει για δεύτερη σεζόν να κοουτσάρει τους Πειραιώτες. Προνόμιο σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα πόσο δε μάλιστα όταν η πρώτη χρονιά δεν συνοδεύτηκε από κάποιον τίτλο. Η ποδοσφαιρική λογική όμως που διέπει την ερυθρόλευκη διοίκηση οδήγησε πολύ σωστά στην στήριξη και την ενίσχυση του πλάνου με τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο El Professor του Θρύλου αποτελεί εγγύηση για την ομάδα που δείχνει έτοιμοι για την επιστροφή στον θρόνο της. Αγωνιστικά ο Μαρτίνς έχει δημιουργήσει έναν πανίσχυρο Ολυμπιακό σε όλους πλέον τους τομείς. Παρότι προέκυψε η σοβαρή απώλεια του Φορτούνη ο Μαρτίνς βρήκε άμεσα τον τρόπο και παρουσιάζει έναν άκρως ελκυστικό και αποτελεσματικό Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος είναι πανίσχυρος στη θέση του οδηγώντας τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι χαρακτηριστικό πως και οι book τον παρουσιάζουν ως τον τελευταίο από τους προπονητές που θα έχουν πρόβλημα με την θέση τους. Με 25 πληρώνει η πιθανότητα να είναι ο πρώτος προπονητής από το Big-5 που θα αποχωρήσει, με 1.05 το ενδεχόμενο να είναι και στις αρχές του 2020 στον ερυθρόλευκο πάγκο.

ΑΜΠΕΛ ΦΕΡΕΙΡΑ

Ανέλαβε ένα πολύ δύσκολο έργο από την στιγμή που ο Λουτσέσκου αποφάσισε να αποχωρήσει την πρώτη μέρα της έναρξης της προετοιμασίας από τον ΠΑΟΚ. Και μόνο το γεγονός ότι έπρεπε από την μια να ετοιμάσει μια ομάδα που δεν ήξερε για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και από την άλλη να περάσει την δική του αγωνιστική φιλοσοφία εκτινάσσει τον βαθμό δυσκολίας που έχει για να πετύχει τον στόχο του. Βεβαίως ο Φερέιρα ανέλαβε μια ομάδα έτοιμη από την περσινή σεζόν που ναι μεν έχει σοβαρές απουσίες λόγω τραυματισμών όμως παραμένει δυνατή. Ο ΠΑΟΚ επένδυσε πολλά πάνω του, δαπάνησε χρήματα για να τον πάρει από τον Μπράγκα με την οποία έχει δημιουργήσει ένα πολύ καλό όνομα στην αγορά. Ο Αμπελ Φερέιρα προφανώς και χρειάζεται την στήριξη της διοίκησης και όχι μόνο στον ΠΑΟΚ για να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Στήριξη που έχει με το ανοικτό ερώτημα να έχει να κάνει με τις μεταγραφές.
Όσο για τον τρόπο που θέλει να παίξει, είναι ξεκάθαρο πως προσπαθήσει να δημιουργήσει έναν διαφορετικό ΠΑΟΚ από αυτόν του Λουτσέσκου. Θέλει χρόνο και φαίνεται πως θα τον έχει από την διοίκηση, αν και σε αυτά όπως άπαντες γνωρίζουν τα αποτελέσματα είναι ικανά να αλλάξουν τα πάντα.

ΜΙΓΚΕΛ ΚΑΡΝΤΟΣΟ

Τέλη Μαίου έκλεισε στην ΑΕΚ, τέλη Αυγούστου βρίσκεται ανοικτά πλέον όχι απλά σε αμφισβήτηση αλλά έτοιμος για να απολυθεί. Τα κιτρινόμαυρα ρεπορτάζ είναι ξεκάθαρα γύρω από την εξαιρετικά δύσκολη θέση που βρίσκεται ο Πορτογάλος που θα… κριθεί με Ξάνθη και Τραμπνζοσπόρ! Με μόλις 3 επίσημα ματς ο Καρντόσο κρίνεται ήδη ανεπαρκείς, χρεώνεται προβλήματα στα αποδυτήρια αλλά και την κακή όντως εικόνα που παρουσιάζει η Ένωση. Από την άλλη βεβαίως γίνεται εύκολα αντιληπτό πως είναι άκρως… αντιποδοσφαιρικό να κρίνεται ένας προπονητής από 3 επίσημα ματς. Το 1.25 που προσφέρεται από τους book για να είναι ο πρώτος προπονητής που θα αποχωρήσει από πάγκο Big-5 τα λέει όλα. 3.30 δίνει για να κάνει παρέλαση στις 28 Οκτωβρίου, 5 για να ολοκληρώσει το 2019 ως προπονητής της ΑΕΚ.
Θα μπορέσει να γυρίσει το χαρτί ο Μιγκέλ Καρντόσο; Είναι κάτι που προφανώς θα φανεί μέσα στα επόμενα 24ωρα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΩΝΗΣ

Ο Έλληνας τεχνικός κατάφερε πέρσι να παρουσιάσει έναν Παναθηναϊκό ανέλπιστα ανταγωνιστικό και αποτελεσματικό στο πρώτο μισό της σεζόν. Με τα οικονομικά προβλήματα να μην του επιτρέπουν υπερβάσεις ο Γιώργος Δώνης πέτυχε το βασικό στόχο του συλλόγου σε μια χρονιά που ξεκίνησε με -6. Βεβαίως ούτε λόγος για κανονικό Παναθηναϊκό που μάλιστα στο δεύτερο μισό της σεζόν κατέρρευσε. Η νέα σεζόν βρίσκει ξανά σε θέση ισχύος τον Δώνη. Με την ομάδα του πιο έμπειρη, με νέους ποδοσφαιριστές και την ελπίδα να παρουσιαστεί όχι απλά καλύτερος από πέρσι αλλά να πλησιάσει έστω στα κανονικά δεδομένα του Παναθηναϊκού. Πόσο μπορεί να πλησιάσει σε αυτά; Αυτά που κανονικά θέλουν τον Παναθηναϊκό διεκδικητή του τίτλου, θα φανεί στην πορεία. Όπως και να έχει ο Δώνης είναι ξεκάθαρο πως (μαζί με τον Νταμπίζα) αποτελεί το Α και το Ω του Παναθηναϊκού.

ΣΑΒΒΑΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ

Ξεπέρασε το περσινό δύσκολό του ξεκίνημα στον πάγκο του Άρη και κατάφερε να παρουσιάσει μια βελτιωμένη ομάδα που μπαίνει στην νέα σεζόν με μεγάλες προσδοκίες. Στην Ευρώπη ο Άρης έχασε πραγματικά μια μεγάλη ευκαιρία για διάκριση πληρώνοντας το κακό ματς στην Νορβηγία και τώρα απόλυτα επικεντρωμένος στο πρωτάθλημα ψάχνει την υπέρβαση. Ο Σάββας Παντελίδης χαίρει τις εκτίμησης της διοίκησης, έχει αποδείξει με την δουλειά του πως δικαιούται να έχει στα χέρια του το τιμόνι μιας μεγάλης και απαιτητικής ομάδας όπως ο Άρης και άπαντες περιμένουν από αυτόν να παρουσιάσει ένα ελκυστικό σύνολο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ