Τα 10 ακριβότερα ρόστερ ομάδων στον κόσμο

Τα 10 ακριβότερα ρόστερ ομάδων στον κόσμο

Η περίοδος των μεταγραφών έληξε, τα ρόστερ όλων των ομάδων δημιουργήθηκαν και οι έρευνες για την χρηματιστηριακή αξία του κάθε συλλόγου άρχισαν... Τo10.gr σας παρουσιάζει τα 10 ακριβότερα ρόστερ στον κόσμο και στη λίστα βρίσκονται δύο αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο C.L.

Το φετινό μεταγραφικό καλοκαίρι έφερε ξανά αρκετές προσθαφαιρέσεις στα ρόστερ των ομάδων ανά τον κόσμο. Σαφέστατα οι Ευρωπαίοι ξόδεψαν τα περισσότερα χρήματα προκειμένου να έχουν τα καλύτερα δυνατά σύνολα, ενόψει των εγχώριων διοργανώσεων και φυσικά του UEFA Champions League.

Η συνολική αξία των παικτών διαμορφώνει κάθε χρόνο με την λήξη της μεταγραφικής περιόδου, την συνολική αξία των ρόστερ. Κάθε χρόνο λοιπόν οι αρμόδιοι βγάζουν τα… κομπουτεράκια τους και κάνουν τους υπολογισμούς για κάθε σύλλογο ξεχωριστά.

Η πρώτη δεκάδα έχει ισάριθμους ευρωπαϊκούς συλλόγους, καθώς όπως προείπαμε οι ομάδας της Γηραιάς ηπείρου ξόδεψαν εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια για να φέρουν εις πέρας τις απαιτήσεις των προπονητών.

Εάν αναλογιστούμε τα ποσά που «έπεσαν» στο τραπέζι το καλοκαίρι θα προνοήσουμε για την λίστα που ακολουθεί. Ο Ζοάο Φέλιξ (19 ετών ακόμα) κόστισε 126.000.000 ευρώ στην Ατλέτικο Μαδρίτης την ώρα που η συμπολίτισσα Ρεάλ ξόδεψε 100 εκατομμύρια για τον Αζάρ και άλλα 60.000.000 για τον Γιόβιτς!

Η Μπαρτσελόνα εκταμίευσε 120.00.000 ευρώ για τον πολυπόθητο Αντουάν Γκριεζμάν. Αμφότεροι οι δύο κυρίαρχοι του ισπανικού ποδοσφαίρου ήταν έτοιμοι να δώσουν γη και ύδωρ για τον Νεϊμάρ την ώρα που η Παρί πρόσθεσε τον Ικάρντι σε ρόστερ που υπάρχουν ήδη ο Βραζιλιάνος σουπερ σταρ, ο Καβάνι, ο Ντι Μαρία και ο Εμπαμπέ!

Λίγα και συγκεκριμένα παραδείγματα προκειμένου να γίνει κατανοητό πως τα ποσά που δόθηκαν δεν αντιστοιχούν ακριβώς στην αξία του κάθε ποδοσφαιριστή. Επιπλέον αναλόγως με τις εμφανίσεις, αλλά και τις πορείες των ομάδων η χρηματιστηριακή αξία ανεβαίνει ή πέφτει κατακόρυφα.

Σαφέστατα η Μάντσεστερ Σίτι έχει την πρώτη θέση στην συγκεκριμένη λίστα, ενώ ακολουθούν Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ έμεινε στην τέταρτη θέση, ενώ η Παρί ανέβηκε λόγω της μεταγραφής του Ικάρντι. Άξιες αναφοράς οι αντίπαλες του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League.  Τότεναμ και Μπάγερν λοιπόν βρίσκονται στο #6 και #7 αντίστοιχα.

To10.gr σας παρουσιάζει την λίστα των 10 ακριβότερων ομάδων βάση της χρηματιστηριακής τους αξίας:

1. Μάντσεστερ Σίτι 1,26 δισεκατομμύρια ευρώ

Οι «Πολίτες» σάρωσαν τα πάντα στο διάβα τους στην Αγγλία και έγιναν η πρώτη ομάδα στο Νησί που κατακτά όλα τα τρόπαια σε μία σεζόν. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει δημιουργήσει μία καλοκουρδισμένη μηχανή η οποία κινείται με τις ακριβείς οδηγίες του.

Έχοντας ως αβαντάζ τα… αραβικά πετρέλαια, έχει πάντοτε τους παίκτες που θέλει ξοδεύοντας αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Αναμφίβολα δημιουργεί, βελτιώνει και ανεβάζει όσους παίκτες έχει στο ρόστερ του, όμως το Financial Fair Play απειλεί να του «χτυπήσει» την πόρτα, με κάθε σεβασμό προς το πρόσωπό του.

Έχοντας βρει την υγειά του στο Μάντσεστερ, αλλά και την ευκαιρία να αγοράζει ότι θέλει δεν αποτελεί είδηση πως η ομάδα του κοστίσει 1,26 δισεκατομμύρια ευρώ! Όταν ο ακριβότερός σου παίκτης κοστίζει 140 εκατομμύρια τότε κάνεις πολύ καλή δουλειά. Ο Στέρλινγκ λοιπόν είναι ο ακριβότερος παίκτης της Σίτι με βάση την χρηματιστηριακή του αξία, ενώ ακολουθεί ο Ντε Μπρόινε με 130.000.000.

Το «κράμα» που έχει δημιουργηθεί στους «Citizens» τους καθιστά πρώτο φαβορί για όλα τα τρόπαια στην Αγγλία, όμως η συνταγή δεν έχει πετύχει για την ευρωπαϊκή λύτρωση…

2. Ρεάλ Μαδριτής 1,19 δισεκατομμύρια ευρώ

Αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο ρόστερ σε χρηματιστηριακή αξία. Με παίκτες όπως οι Μόντριτς (20εκ.), Βαράν (70εκ.), Μπενζεμά (40εκ.), Κασεμίρο, Κρόος και Μπέιλ (όλοι 60 εκ.) .

Ήδη η αξία έχει ανέβει στα ύψη και ο Εντέν Αζάρ έρχεται για να ταράξει τα νερά. Ο Βέλγος σούπερ σταρ αξίζει 150.000.00 ευρώ και ενσωματώθηκε στο ρόστερ της «Βασίλισσας της Ευρώπης» για να το εκτοξεύσει στα 1,19 δισεκατομμύρια.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν στην δεύτερη θητεία του στον πάγκο της Ρεάλ αποφάσισε να κάνει κι άλλες προσθήκες, δίνοντας… τόπο στα νιάτα προκειμένου να αντικαταστήσουν σιγά σιγά τις «παλιοσειρές».

Ο Γιόβιτς (22 ετών) αξίζει 60 εκατομμύρια, ο Μεντί 30 (24 ετών), ο Έντερ Μιλιτάο (21 ετών) 70, ο Ροντρίγκο (18 ετών) 40 και ο Βινίσιους Τζούνιορ (19 ετών) που ήρθε πέρυσι 70. Δεν είναι και λίγα για τους Μαδριλένους…

3. Μπαρτσελόνα 1,15 δισεκατομμύρια ευρώ

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε ήδη ένα υπάρχον πανάκριβο ρόστερ, όμως οι δύο αποτυχίες στην Ευρώπη έκαναν την καρέκλα του να «τρίζει» και επέβαλαν κάτι το παραπάνω στο μεταγραφικό παζάρι.

Ο Λιονέλ Μέσι φυσικά αποτελεί τον πιο ακριβό παίκτη των Μπλαουγκράνα καθώς αξίζει 150 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο ο νέος σταρ της «Barca» Αντουάν Γκριεζμάν, ήρθε για να κάνει αισθητή την παρουσία του, μπαίνοντας στην δεύτερη θέση της λίστας με 130.000.000 ευρώ.

Οι τερματοφύλακες Τερ Στέγκεν και Νέτο, φτάνουν τα 180 εκατομμύρια, ενώ η βασική άμυνα με τους Πικέ, Λενγκλέ, Ουμτιτί, Άλμπα και Σεμέντο φτάνει τα 230 εκατομμύρια ευρώ.

Ας συνεχίσουμε με κάθε «ζώνη» των Καταλανών. Ο χώρος του κέντρου αξίζει τα 225.000.000 ευρώ ενώ ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» Φράνκι Ντε Γιονγκ ήρθε με χρηματιστηριακή αξία 85 εκατομμυρίων.

Να πούμε και για την επίθεση «φωτιά» ; Ας πόυμε… Μόνο 430 εκατομμύρια αξίζουν μαζί οι Μέσι, Σουάρες, «Γκρίζι» και Ουσμάν Ντεμπελέ…

4. Λίβερπουλ 1,07 δισεκατομμύρια

Οι πρωταθλητές Ευρώπης και κάτοχοι του UEFA Super Cup παραμένουν μέσα στην πρώτη πεντάδα της λίστας. Μπορεί να ξόδεψαν ψίχουλα φέρνοντας μόνο τον Αντριάν (3,5 εκ.) για αντικαταστάτη του Άλισον Μπέκερ, όμως η περσινή κατάκτηση του Champions League και η τρελή πορεία στην Premier League με την Σίτι, εκτίναξε την αξία των παικτών στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Όπως προείπαμε παίζει σημαντικό ρόλο η πορεία της ομάδας, αλλά και του κάθε παίκτη ξεχωριστά και ο Γιούργκεν Κλοπ κρατώντας τον ίδιο  κορμό και στυλ παιχνιδιού, τους οδηγεί σε επιτυχίες.

Η επιθετική τριπλέτα Σαλάχ (150 εκ.), Μανέ, Φιρμίνο αγγίζουν τα 350 εκατομμύρια, ενώ ο Άλισον εκτόξευσε την αξία του στα 80.000.000 ευρώ.

5. Παρί Σεν Ζερμέν 1,06 δισεκατομμύρια ευρώ

Με τελευταία μεταγραφή , έστω και με δανεισμό, του Μάουρο Ικάρντι η Παρί κλείνει την πρώτη πεντάδα της λίστας μας.

Ο Τόμας Τούχελ «απολαμβάνει» και αυτός τα λεφτά των Αράβων και ξοδεύει ανυπολόγιστα, κρατώντας το μοτίβο που θέλει τους πρωταθλητές Γαλλίας να φέρνουν τεράστια ονόματα για να διακριθούν.

Οι εγχώριοι τίτλοι γράφουν ΠΣΖ ήδη από την αρχή της σεζόν με ελάχιστες εξαιρέσεις, όμως η πορεία στο Champions League δεν ισοδυναμεί με τα δισεκατομμύρια που έχουν ξοδέψει οι ιδιοκτήτες της.

Αν αναλογιστούμε πως στην επίθεση τα πολυβόλα Νεϊμάρ, Καβάνι, Εμπαμπέ, Ντι Μαρία και πλέον ο Ικάρντι αξίζουν μαζί  540.000.000 ευρώ τότε δεν είναι δύσκολο να «χωνέψουμε» τα 1,06 δισεκατομμύρια που αξίζει ολόκληρο το ρόστερ των Παριζιάνων.

6. Τότεναμ 979,50 εκατομμύρια  ευρώ

Ένα εκ των φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του 2ου ομίλου του Champions League. Συνεπώς είναι γνωστό πως ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τα 979,50 εκατομμύρια ευρώ της Τότεναμ, δηλαδή την αξία όλων των παικτών της.

Καθόλου λοιπόν εύκολο το έργω απέναντι στους φιναλίστ της περσινής κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο αρχηγός και ηγέτης των «πετεινών» Χάρι Κέιν αξίζει μόνος του 150 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο «εγκέφαλος» Κρίστιαν Έρικσεν 100.000.000…

7. Μπάγερν Μονάχου 866,65 εκατομμύρια ευρώ

Το δεύτερο μεγαθήριο στον δρόμο των «ερυθρολεύκων» στους ομίλους του Champions League ακούει στο όνομα Μπάγερν Μονάχου. Μόνιμη πρωταθλήτρια Γερμανίας και φυσικά πάντοτε στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Συνολική χρηματιστηριακή αξία ρόστερ 866,65 εκατομμύρια ευρώ με τελευταία μεταγραφή τον Φελίπε Κουτίνιο, ο οποίος αξίζει 90 εκατομμύρια.

Ο Λούκας Ερναντέθ (70εκ.) και ο Νίκλας Σούλε (60εκ.) εκτοξεύουν την αξία της άμυνας, ενώ οι Ρόμπερντ Λεβαντόφσκι (65εκ.), Τιάγκο Αλκάνταρα (70εκ.) και Σερτζ Γκνάμπρι (60εκ.) κάνουν αισθητή την ποιότητα της μεσο επιθετικής γραμμής των Βαυαρών.

8. Γιουβέντους 864 εκατομμύρια ευρώ 

Χωρίς καμία αμφιβολία ο Κριστιάνο Ρονάλντο αξίζει τα περισσότερα λεφτά από το ρόστερ της Γιουβέντους.  Ο Πορτογάλος αξίζει 90 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο Ντιμπάλα κοστίζει 85.000.000.

Ο Πιάνιτς εκτός από άρχοντας του κέντρου αγωνιστικά είναι και πρώτος στο market value, καθώς ο Βόσνιος κοστολογείται στα 70 εκατομμύρια ευρώ. Από την άλλη πλευρά ο Ματάις Ντε Λιχτ αν και ο νεότερος της άμυνας είναι και ο ακριβότερος το έτερο παιδί-θαύμα του ολλανδικού ποδοσφαίρου αξίζει 75.000.000 ευρώ.

9. Ατλέτικο Μαδρίτης 819,40 εκατομμύρια ευρώ

Προχώρησε στην πιο ακριβή μεταγραφή του καλοκαιριού, αφού δαπάνησε 126 εκατομμύρια για το «next big thing» του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, όμως ο Ζοάο Φέλιξ αξίζει μόλις 70!

Ο Σιμεόνε έχει στο ρόστερ του τον Σαούλ Νίγκες, ο οποίος αγγίζει τα 90 εκατομμύρια, ενώ ο Γιαν Όμπλακ αποτελεί τον ακριβότερο σε αξία τερματοφύλακα στον κόσμο, με βάση την χρηματιστηριακή του αξία να φτάνει τα 100.000.000 ευρώ.

Με αυτά και με αυτά η συνολική αξία των «ροχιμπλάνκος» είναι λίγο μικρότερη από τα 820 εκατομμύρια ευρώ, διόλου άσχημα.

10. Τσέλσι 775 εκατομμύρια ευρώ 

Η κάτοχος του Europa League Τσέλσι κλείνει την δεκάδα της λίστας μας για τις πιο ακριβές ομάδες στον κόσμο σύμφωνα με το market value.

Οι «Μπλε» του Λονδίνου έχουν ένα εξαιρετικό ρόστερ το οποίο καλείται να διαχειριστεί ο πρώην ηγέτης τους Φρανκ Λάμπαρντ.

Η σύνθεση της ομάδας αξίζει 775 εκατομμύρια ευρώ με τον «αθόρυβο» Ενγκολό Καντέ να είναι στην πρώτη θέση με 100.000.000.

Ακολουθεί ο Κρίστιαν Πούλισιτς με 60 εκατομμύρια ενώ ο Κέπα συμπληρώνει την τριάδα της Τσέλσι αξιολογούμενος στα 60 εκατομμύρια και αυτός.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ