7 wonderkids που θα απολαύσουμε στο «διάλειμμα» των Εθνικών ομάδων

7 wonderkids που θα απολαύσουμε στο «διάλειμμα» των Εθνικών ομάδων

Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κάνουν διακοπή λόγω των προκριματικών του Euro 2020, με το «διάλειμμα» αυτό να αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα σπουδαιότερα wonderkids που θα πάρουν μέρος σε αυτά.

Τα προκριματικά του Euro αποτελούν πάντοτε μια ευκαιρία για αρκετούς ποδοσφαιριστές να ξεκουραστούν και να γεμίσουν τις «μπαταρίες» τους ενόψει της δύσκολης συνέχειας των διασυλλογικών διοργανώσεων. Παράλληλα όμως, είναι η ευκαιρία ορισμένων, κυρίως νεότερων, να συστηθούν στο ποδοσφαιρικό στερέωμα και να παρουσιάσουν δείγμα των ικανοτήτων τους.

Το10.gr παρουσιάζει τα 7 σπουδαιότερα ταλέντα της προκριματικής φάσης:

1. Κάι Χάβερτζ (Γερμανία)

Ο 20χρονος άσος της Μπάγερν Λεβερκούζεν είναι ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα του γερμανικού ποδοσφαίρου. Το φετινό καλοκαίρι οι γίγαντες της Μπουντεσλίγκα και ειδικά η Μπάγερν επιχείρησαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, αλλά ο νεαρός παρέμεινε στις «ασπιρίνες».

Ο Χάβερτζ κλήθηκε στην Εθνική από τον Γιόακιμ Λεβ, για τα παιχνίδια με Ολλανδία και Βόρειο Ιρλανδία, με τους φιλάθλους της ομάδας να έχουν την ευκαιρία να τον απολαύσουν και με τα χρώματα της «Νασιοναλμανσάφτ». Ο 20χρονος επιθετικός πέτυχε 17 γκολ σε 33 εμφανίσεις με τη Λεβερκούζεν την περσινή χρονιά, δείχνοντας μέρος των υψηλών ικανοτήτων του.

 

2. Τζέιντον Σάντσο (Αγγλία)

Δύο χρόνια μετά την μεταγραφή του από την Μάντσεστερ Σίτι στην Ντόρτμουντ, ο Τζέιντον Σάντσο, έχει βαλθεί να καταρρίψει τους νόμους της λογικής. Η αξία του εξρέμ των Βεστφαλών ανέρχεται πλέον στις 145 εκατ. λίρες, σύμφωνα με τις μετρήσεις της αξίας των παικτών στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Ο 19χρονος έχει σημειώσει ήδη 15 γκολ και 24 ασίστ στην Μπουντεσλίγκα με την Ντόρτμουντ, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχει ήδη στα ραντάρ της τον βιρτουόζο άσο για το επόμενο καλοκαίρι.

Ο Σάντσο κλήθηκε στην Εθνική Αγγλίας για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2018, κάνοντας το ντεμπούτο του σε ηλικία 18 ετών απέναντι στην Κροατία για το Nations League. Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ τον κάλεσε για τα παιχνίδια των προκριματικών με Βουλγαρία και Κόσοβο, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να έχει στα βασικά του πλάνα τον θαυματουργό άσο.

 

3. Τζόναθαν Ικονέ (Γαλλία)

Γεννημένος στο ίδιο προάστιο του Παρισίου με τον Κιλιάν Εμπαπέ, ο 21χρονος επιτελικός μέσος, είναι ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του γαλλικού ποδοσφαίρου. Ο ποδοσφαιριστής της Λιλ προέρχεται από την εκπληκτική φουρνιά της περσινής ομάδας, η οποία ανέδειξε παίκτες όπως ο Νικολά Πεπέ (Άρσεναλ) και ο Λεάο (Μίλαν).

Το γκολ είναι το στοιχείο που λείπει από τον 21χρονο πρώην παίκτη της Παρί Σεν Ζερμέν, ο οποίος έχει πετύχει μόλις 3 γκολ σε 40 συμμετοχές με τους «λιλουά». Παρόλα αυτά είναι ιδιαίτερα επιδραστικός στο παιχνίδι της ομάδας του, έχοντας μοιράσει σε αυτό το διάστημα και 9 ασίστ στους συμπαίκτες του. Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ έχει εντυπωσιαστεί από τις επιδόσεις του Ικονέ, γεγονός που έφερε την κλήση του στην Εθνική Γαλλίας.

Οι «τρικολόρ» αντιμετωπίζουν Αλβανία και Ανδόρα για τα προκριματικά του Euro 2020 και αυτά τα παιχνίδια θα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον 21χρονο, να δείξει τα προσόντα του.

 

4. Ντόνιελ Μαλέν (Ολλανδία)

Έχοντας περάσει από τις ακαδημίες του Άγιαξ και της Άρσεναλ, ο νεαρός επιθετικός δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αποτελεί ένα μεγάλο «πρότζεκτ» για το ολλανδικό ποδόσφαιρο.

12 χρόνια πριν ο Μαλέν προπονούνταν με τους μικρούς του Άγιαξ, έχοντας προπονητή τον Ντένις Μπέργκαμπ. Πλέον ο 20χρονος κέρδισε την πρώτη του κλήση στην Εθνική Ολλανδίας από τον Ρόναλντ Κούμαν. Την περσινή σεζόν, ο ποδοσφαιριστής της Αϊντχόφεν, αν και ξεκίνησε σε μόλις 6 από τα 31 συνολικά παιχνίδια που συμμετείχε, κατάφερε να βρει δίχτυα 10 φορές και να μοιράσει 4 ασίστ.

Ο Μαλέν παρομοιάζεται λόγω του στιλ του, αλλά και του ενστίκτου του σκόρερ με τον Τιερί Ανρί, αν και είναι νωρίς για τέτοιου είδους συγκρίσεις. Το ολλανδικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε άνοδο, βγάζει σπουδαία ταλέντα, όπως οι Ντε Γιονγκ και Ντε Λιχτ, με τον Μαλέν να είναι ένα ακόμη «διαμάντι» για τη χώρα της τουλίπας.

 

5. Φεντερίκο Κιέσα (Ιταλία)

Ο ποδοσφαιριστής της Φιορεντίνα είναι από τους πιο «έμπειρους» της λίστας όσον αφορά το επίπεδο των Εθνικών ομάδων, έχοντας ήδη συμμετάσχει σε 13 ματς με την Ιταλία. Ο 21χρονος δεν πήρε την μεταγραφή που περίμεναν αυτό το καλοκαίρι, μιας και η Γιουβέντους «έριζε» για την απόκτησή του.

Ο εξτρέμ των «βιόλα» πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις με το ιταλικό κλαμπ, είναι ένας από τα σπουδαιότερα «προϊόντα» του ιταλικού ποδοσφαίρου, ενώ στο Ευρωπαϊκό των U-21 του φετινού καλοκαιριού, εντυπωσίασε με 3 γκολ σε 3 εμφανίσεις.

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι εμπιστεύεται τον νεαρό και στην Εθνική Ιταλίας, οπότε αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής με την «σκουάντρα ατζούρα» στα παιχνίδια των προκριματικών με Αρμενία και Φινλανδία.

 

6. Μικέλ Ογιαρθάμπαλ (Ισπανία)

Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας, Ρόμπερτ Μορένο, επιχειρεί να δώσει την ευκαιρία στα προκριματικά σε αρκετούς νεαρούς παίκτες. Ένας από αυτούς είναι ο 22χρονος άσος της Ρεάλ Σοσιεδάδ, Μικέλ Ογιαρθάμπαλ.

Ο σταρ των Βάσκων έχει ήδη πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με την Εθνική πριν από τρία χρόνια, αλλά τοπ φετινό καλοκαίρι αγωνίστηκε με την U-21, στην πορεία της για το Ευρωπαϊκό. Όπως ήταν φυσικό οι εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην αποστολή των «φούριας ρόχας» για τα προκριματικά του Euro 2020.

Την περσινή σεζόν, ο Βάσκος πέτυχε 13 γκολ με την Σοσιεδάδ, ενώ στη φετινή μεταγραφική περίοδο συνδέθηκε με τις Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι. Ο Ισπανός εξελίσσεται όλο και περισσότερο χρόνο με το χρόνο, όντας ένας από τους ανερχόμενους σταρ της Εθνικής Ισπανίας.

 

7. Μάρτιν Όντεγκαρντ (Νορβηγία)

Ο Νορβηγός συστήθηκε στο παγκόσμιο στερέωμα σε ηλικία μόλις 16 ετών, όταν και πήρε μεταγραφή για την Ρεάλ Μαδρίτης, όντας το πιο «καυτό» όνομα της αγοράς εκείνη την περίοδο. Τέσσερα χρόνια μετά δεν έχει καταφέρει να δικαιώσει τις προσδοκίες, έχοντας πραγματοποιήσει μία και μοναδική επίσημη εμφάνιση με την «βασίλισσα».

Το φετινό καλοκαίρι ο Όντεργκαρντ παραχωρήθηκε δανεικός στην Ρεάλ Σοσιεδάδ, έχοντας ήδη ανοίξει λογαριασμό στη φετινή La Liga με τους Βάσκους. Ο νεαρός είναι ο πιο «έμπειρος» της λίστας, μετρώντας συνολικά 18 συμμετοχές με την Εθνική Νορβηγίας. Έπειτα από 4 χρόνια ως μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης, στα οποία ο Νορβηγός δεν κατάφερε να ξεχωρίσει, ο 20χρονος θα βάλει τα δυνατά του για να αποδείξει τι αξίζει με την Εθνική ομάδα της χώρας του.

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ