Κριστιάνο Ρονάλντο: 17 ιστορίες που θα σε κάνουν να αλλάξεις γνώμη για τον Πορτογάλο

Κριστιάνο Ρονάλντο: 17 ιστορίες που θα σε κάνουν να αλλάξεις γνώμη για τον Πορτογάλο

Ο σούπερ σταρ της Γιουβέντους και της Εθνικής Πορτογαλίας μπορεί να μοιάζει εγωκεντρικός, απρόσιτος και αλαζόνας, αλλά μερικές φορές, τα φαινόμενα απατούν.

Ήταν ένα κρύο πρωί του Φεβρουαρίου του 1985. Στο νοσοκομείο Κρουζ ντε Καρβάλιο στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας γεννιέται το παιδί ενός μέθυσου κηπουρού και μιας καθαρίστριας. Γεννιέται ο εκ των πιο αμφιλεγόμενων ποδοσφαιριστών του 21ου αιώνα. Ο κατά πολλούς κορυφαίος του κόσμου. Ο σούπερ σταρ της Εθνικής Πορτογαλίας. Γεννιέται ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο CR7 λογίζεται ως ένας από τους πιο αντιπαθείς παίκτες της εποχής μας. Και ως ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους βεβαίως – βεβαίως. Κερδίζει περίπου 500.000 λίρες την εβδομάδα από την Γιουβέντους, έχει χρυσοπληρωμένα συμβόλαια με τη Nike, την Electronic Arts και την Herbalife, έχει τη δική του σειρά ρούχων,υποδημάτων και εσωρούχων. Είναι μια περσόνα παγκόσμιας εμβέλειας και όσοι αναφέρονται σε εκείνον, αυτοπροσδιορίζονται είτε ως φίλοι, είτε ως εχθροί. Πολέμιοι και υπερασπιστές του. Δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο.  Λατρεύεται από πολλούς για όσα κάνει στο γρασίδι. Μισείται από άλλους τόσους, για την μάλλον σνομπ στάση του και την εμμονή του με την εμφάνιση…

Ο Κριστιάνο όμως δεν είναι όσα βλέπεις. Για παράδειγμα δεν πίνει. Ποτέ. Πως θα μπορούσε άλλωστε, το αλκόολ του στέρησε τον πατέρα του. Έκανε δύσκολη την ζωή του αδερφού του. Ο Ζοζέ Ντινίς Αβέιρο εργαζόταν ως κηπουρός και μόλις τελείωνε τη δουλειά του, έπινε ως αργά. Ο αδερφός του Ούγκο από νωρίς εθίστηκε με αποτέλεσμα ο Κριστιάνο να ανάλβει χρέη πατέρα για εκείνον. Αυτά τον καθόρισαν. Κι όλα όσα ακολούθησαν μέχρι την… Εδέμ του ποδοσφαίρου. Κι αν αυτό που βλέπεις σε ξενίζει, παρακάτω θα διαβάσεις 17 λόγους που τοποθετούν τον Κριστιάνο στη λίστα με τις πιο… μεγάλες καρδιές του ποδοσφαίρου!

1) Το Χρυσό Παπούτσι

Το 2011, ο Κριστιάνο Ρονάλντο κέρδισε το Χρυσό Παπούτσι, έχοντας σκοράρει 40 γκολ υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο στην Ρεάλ Μαδρίτης. Αντί να κρατήσει το βραβείο στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα τρόπαιων του, ο Ρονάλντο επέλεξε να το πουλήσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Το Golden Boot λοιπόν κυκλοφόρησε σε δημοπρασία και συγκέντρωσε 1,2 εκατομμύρια λίρες. Χρήματα που προορίζονταν για την οικοδόμηση σχολείων στην λωρίδα της Γάζας.

2) Η Χρυσή Μπάλα

Ο Κριστιάνο επανέλαβε την πρακτική της πώλησης ενός από τα τρόπαιά του τον Οκτώβριο, που έδωσε το τρόπαιο της Χρυσής Μπάλας που κατέκτησε το 2013 σε φιλανθρωπικό πλειστηριασμό στο Λονδίνο. Το εορταστικό gala, που διοργανώθηκε για την άντληση κεφαλαίων για το Ίδρυμα Make-A-Wish που πραγματοποιεί ευχές σε παιδιά με σοβαρές ασθένειες, κρίθηκε επιτυχημένο. Το Ballon d’Or του Ρονάλντο συγκέντρωσε 530.000 λίρες.

3) Πρεσβευτής

Ο Ρονάλντο συνεχίζει να χρησιμοποιεί την επιρροή του με τον πιο όμορφο σκοπό. Είναι πρεσβευτής τριών μεγάλων φιλανθρωπικών οργανώσεων, Save the Children, Unicef και World Vision και μιλά εκ μέρους πολλών ακόμα. Στην ομιλία του στο περιθώριο της Χρυσής Μπάλας του 2014, ο Ρόναλντο έκανε λόγο για μια ομάδα παιδιών με λευχαιμία που γνώρισε και για τον αγώνα που δίνουν καθημερινά.
Πέρυσι, έστειλε ένα μήνυμα στα παιδιά που πλήττονται από τον πόλεμο στη Συρία, αποκαλώντας τους «αληθινούς ήρωες» και ανέφεραι πως «Είμαι μαζί σας». Έκανε επίσης μια μυστική δωρεά, την οποία ζήτησε να μην αποκαλυφθεί.

4) Κερδίστε μπόνους

Ο Κριστιάνο ήταν επίσης πολύ γενναιόδωρος με τη διαχείριση των χρημάτων από τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στο γήπεδο. Το 2013 συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς της Uefa – κερδίζοντας ένα μπόνους € 100.000 (£ 89.000). Αλλά αντί να το προσθέσει στον τραπεζικό του λογαριασμό, έδωσε τα χρήματα στον Ερυθρό Σταυρό. Ένα χρόνο αργότερα, ο Πορτογάλος οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης στο La Decima, τη δέκατη νίκη της Τσάμπιονς Λιγκ και κέρδισε ένα μπόνους £ 450,000. Αποφάσισε τότε και πάλι να μην εξαργυρώσει τα χρήματα, αντίθετα τα μοίρασε σε τρεις φιλανθρωπικές οργανώσεις Unicef, World Vision και Save the Children.

5) Αίμα και οστά

Ο 32χρονος, σε σύγκριση με έναν τρελά αυξανόμενο αριθμό των συνομηλίκων του, δεν έχει τατουάζ. Ο λόγος; δωρίζει τακτικά αίμα και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες εκστρατείες για να ενθαρρύνει τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Τα άτομα με τατουάζ μπορούν να δώσουν αίμα, αλλά δεν είναι σε θέση να το κάνουν αμέσως μετά το τατουάζ.

«Κάθε δωρεά μπορεί να ωφελήσει μέχρι τρία άτομα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και για μακροχρόνιες ιατρικές θεραπείες … Γι ‘αυτό και είμαι ενθουσιασμένος … για τη σημασία της αιμοδοσίας και που μπορώ να ενθαρρύνω τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να γίνουν δια βίου δωρητές αίματος και να βοηθήσουν να σωθούν ζωές»

6) Ανακούφιση αξίας πολλών εκατομμυρίων λιρών

Ο Ρονάλντο έδωσε και πάλι ένα τεράστιο χρηματικό ποσό το 2015, στις προσπάθειες στήριξης των πληγέντων από τον σεισμό του Νεπάλ τον Απρίλιο του 2015. Η θανατηφόρα φυσική καταστροφή σκότωσε 9.000 ανθρώπους, τραυμάτισε 22.000 περισσότερους και προκάλεσε τεράστιες υλικές ζημιές στη χώρα.

7) Βοήθεια σε κέντρο καρκίνου

Η μητέρα του Ρονάλντο, Ντολόρες Αβέιρο, νίκησε τον καρκίνο του μαστού το 2007. Ο πρώην άσος της Γιουνάιτεντ αποφάσισε να ευχαριστήσει το κέντρο φροντίδας στην Πορτογαλία που αντιμετώπισε τη μαμά του – προσθέτοντας £ 120,000 στα ταμεία τους.

8) Πρόσκληση σε ένα ορφανό παιδάκι

Στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, τη Βηρυτό, ο Haidar είναι οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης και έχασε και τους δύο γονείς του από βομβιστή αυτοκτονίας. Ένας τοπικός δημοσιογράφος ήρθε σε επαφή με το σύλλογο της Ισπανίας και τελικά το αγόρι προσκλήθηκε στο σύλλογο. Το βίντεο με τον μικρό να χάνεται στην αγκαλιά του Ρονάλντο ξεσπώντας σε δάκρυα απερίγραπτης χαράς.

9) Βοηθώντας έναν νεαρό οπαδό

Ο Ρονάλντο ενημερώθηκε για την ιστορία του Nuhuzet Guillen, ενός μικρού εννέα ετών με καρκίνο σε τελικό στάδιο το 2009. Αφού άκουσε για την ιστορία του, αποφάσισε να στείλει έναν οδηγό για να φέρει την οικογένεια στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η αποστολή της Ρεάλ Μαδρίτης. Επιπλέον ο Πορτογάλος προσκάλεσε τον μικρπό Nuhuzet να παρακολουθήσει τον αγώνα στην ιδιωτική του σουίτα στο Bernabeu και μετά από τον αγώνα του έδωσε τη φανέλα του.

Εν συνεχεία μίλησε με τον πατέρα του μικρού, για την κατάσταση της υγείας του και τους τρόπους θεραπείας. Ο Πορτογάλος πλήρωσε για περίπου 1 χρόνο όλα τα φάρμακα του μικρού και τη θεραπεία του σε ένα ιδιωτικό ιατρικό κέντρο. Ο Nuhuzet δεν τα κατάφερε και χάθηκε δυστυχώς τον Μάρτιο του 2013.

10) Βοηθώντας έναν ακόμα μικρό οπαδό

Το 2014, η μητέρα του Erik Ortiz Cruz, μόλις 10 μηνών, ζήτησε από τον Ρονάλντο να δωρίσει μια φανέλα στον μικρούλη που είχε φλοιώδη δυσπλασία, μια ανωμαλία του εγκεφάλου που προκαλεί έως και 30 επιληπτικές κρίσεις την ημέρα. Αφού άκουσε την πλήρη ιστορία, ο Ρόναλντο πλήρωσε £ 55,000 για την αρχική χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο και δεσμεύτηκε να καλύψει το κόστος κάθε επακόλουθης θεραπείας – αν και κανένας δεν έχει χρειαστεί μέχρι τώρα!Βοήθησε επίσης να συγκεντρωθούν επιπλέον χρήματα για τον Erik, δωρίζοντας μια υπογεγραμμένη φανέλα που πουλήθηκε σε πλειστηριασμό.

11) Σπασμένος βραχίονας

Κατά τη διάρκεια ενός φιλικού προετοιμασίας στο Bournemouth, Ρονάλντο επιχείρησε ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να καταλήγει στο πλήθος στο στάδιο Vitality. Δυστυχώς για τον 11χρονο Charlie Silverwood, το σουτ βρήκε στο χέρι και του προκάλεσε κάταγμα. Ο πρόεδρος του κλαμπ κάλεσε τον Τσάρλι, ενώ ο Ρονάλντο του έδωσε μια υπογεγραμμένη φανέλα.
Κατά τη διάρκεια μιας αναμέτρησης του Τσάμπιονς Λιγκ μια προσπάθειά του χτύπησε ένα μικρό αγόρι που ξέσπασε σε κλάματα. Ο Κριστιάνο πήδηξε στην κερκίδα και έδωσε στο αγόρι την προπονητική του μπλούζα.

12) Ο καλύτερος φίλος του

Ο πασίγνωστος μάνατζέρ του Χόρχε Μέντες έχει αποκαλέσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο τον καλύτερο άνθρωπο, στο γάμο του με την Σάντρα το 2015. Και ο Ρονάλντο αποφάσισε να ανταμείψει τον πορτογάλο φίλο του με αγάπη, αγοράζοντάς του ένα ελληνικό νησί σαν γαμήλιο δώρο. Το νησί λέγεται ότι έχει κοστίσει σχεδόν 40 εκατομμύρια λίρες.

13) Πρόσκληση για τον Fernando

Ο θρύλος της Ρέιντζερς Fernando Ricksen διαγνώστηκε ξαφνικά με ασθένεια κινητικού νευρώνα το 2013. Ο πρώην ολλανδός διεθνής ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι και βασίστηκε στη σύζυγό του να τον φροντίζει μέχρι το θάνατό του τον Σεπτέμβριο. Αφού η κατάστασή του έγινε γνωστή, ο Ρόναλντο επικοινώνησε με τον νικητή του τίτλου της Σκωτίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προσκαλέσει τον Ricksen και την οικογένειά του σε έναν αγώνα στο Bernabeu.

14) Σούπερ συμπαίκτης

Μετά το La Decima οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης πήραν όχι μόνο το νικηφόρο μπόνους από τον σύλλογο αλλά και ένα ιδιαίτερο δώρο από τον Ρονάλντο. Ο παίκτης της Βασίλισσας αποφάσισε να ανταμείψει τους συμπαίκτες του με ρολόγια Bulgari. Κάθε ρολόι ήταν ξεχωριστό και λέγεται ότι είχε κοστίσει £ 5,000 το καθένα.

15) Φροντίζοντας τον μεγάλο αδελφό

Ο πατέρας του Ρονάλντο, Ντένις, ήταν αλκοολικός που πάλευε για χρόνια με τον εθισμό του πριν το θάνατό του το 2005. Ο μεγαλύτερος αδελφός του Ουγκό Αβέιρο βρισκόταν στον ίδιο δρόμο, εθισμένος στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Όμως, καθώς η φήμη του Ρονάλντο μεγάλωσε, αποφάσισε να παρέμβει – υποσχόμενος να αφιερώσει την La Decima στον αδελφό του αν νικούσε τον κακό του εαυτό.
Ο Hugo, ο οποίος είναι δέκα ετών μεγαλύτερος από τον Cristiano, έχει έκτοτε εμφανιστει μαζί με τον Ρονάλντο σε πολυάριθμες εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης της τελετής της Χρυσής Μπάλας το 2016. Ο Ρονάλντο είναι επίσης ο νονός του γιου του Hugo, ενώ το αστέρι της Γιουβέντους και της Πορτογαλίας αποφάσισε να βάλει τον μεγαλύτερο αδελφό του, υπεύθυνο για το Μουσείο Ρονάλντο στη Μαδέρα.

16) Δίνοντας μια τεράστια αμειβή στο προσωπικό του ξενοδοχείου … δύο φορές

Ο Ρονάλντο είναι τεράστιος λάτρεις του πολυτελούς θέρετρου Costa Navarino στην Ελλάδα και έχει μείνει και τα δύο τελευταία καλοκαίρια. Δεν είναι σαφές πού ακριβώς έμενε ο Ρόναλντο καθώς οι ιδιοκτήτες προστάτεψαν την ιδιωτικότητά του και ο ίδιος αγάπησε τη διαμονή του εκεί. Μετά από εβδομαδιαίες παραμονές το 2018 και το 2019, ο Ρονάλντο άφησε ένα γενναιόδωρο πουρμπουράρ στο προσωπικό που τον είχε φροντίσει, καταβάλλοντας περίπου 20.000 λίρες για να μοιραστούν μεταξύ δέκα υπαλλήλων.

17) Φροντίζοντας όσους τον φρόντισαν

Ο Ρονάλντο πρόσφατα αποκάλυψε ότι τρεις γυναίκες φρόντιζαν να του δίνουν δωρεάν μπέργκερς όταν ως μικρός ζητιάνευε φαγητό. Μετά από μια μαζική έκκληση, μία από τις γυναίκες βρέθηκε.
Μετά από ημέρες αναζήτησης, η Paula Leca βγήκε μπροστά και είπε ότι πράγματι ήταν μία από τις τρεις γυναίκες που φρόντισε τον Κριστιάνο. Και ο Ρονάλντο προσφέρθηκε να βγάλει την Paula έξω για δείπνο, είτε στο Τορίνο είτε στη Λισαβόνα ως δείγμα της ευγνωμοσύνης του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ