Γκάμπριελ Ζέσους: Ο «50άρης» killer της Σίτι (pics/vid)

Γκάμπριελ Ζέσους: Ο «50άρης» killer της Σίτι (pics/vid)

Ο Γκάμπριελ Ζέσους έφτασε τα 50 γκολ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι και έγινε ο έβδομος παίκτης του Πεπ Γκουαρδιόλα που φτάνει σε αντίστοιχο επίτευγμα υπό την καθοδήγησή του.

Ο Σέρχιο Αγουέρο αποτελεί τον «μύθο» της Μάντσεστερ Σίτι και κορυφαίο σκόρερ στην ιστορία των «πολιτών». Υπάρχει όμως και αυτός που θέλει να γίνει στο μέλλον. Ο παίκτης που αν και στη «σκιά» του Αργεντινού, αποτελεί τον κρυφό άσο στο μανίκι του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Γκάμπριελ Ζέσους, ο Βραζιλιάνος επιθετικός που από το 2017 αποτελεί μέλος των πρωταθλητών Αγγλίας, έφτασε «αθόρυβα» τα 50 γκολ και τις 17 ασίστ σε 110 συμμετοχές με την «μηχανή» του Καταλανού τεχνικού, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι σε πολλά από αυτά ερχόταν από τον πάγκο. Το ακόμα πιο «εξωφρενικό» στατιστικό είναι ότι ο Ζεσούς, στα τελευταία 64 παιχνίδια του στο κλαμπ του Μάντσεστερ, έχει πάρει μέρος σε 58 γκολ.

Ο Βραζιλιάνος έχει συμμετάσχει φέτος σε 8 αγώνες με τους «πολίτες» σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας 4 φορές. Με λίγα λόγια ο 22χρονος πετυχαίνει ένα γκολ κάθε 108 λεπτά, επίδοση που τον κατατάσσει στην όγδοη θέση των παικτών με τον καλύτερο συσχετισμό γκολ ανά λεπτό.

Ο ένας μάλιστα είναι ο συμπαίκτης του στους «πολίτες», Κουν Αγουέρο. Μόνο ο Αργεντινός και οι Μέσι, Μπαπέ, Λεβαντόφσκι, Νεϊμάρ, Καβάνι και Αλκάθερ παρουσιάζουν καλύτερο συσχετισμό γκολ ανά λεπτό από τον Ζεσούς.

Παράλληλα, έγινε ο έβδομος ποδοσφαιριστής του Πεπ Γκουαρδιόλα που σπάει το φράγμα των 50 γκολ, μετά τους Λίονελ Μέσι, Κουν Αγουέρο, Τόμας Μίλερ, Ραχίμ Στέρλινγκ, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Πέδρο.

Στο τελευταίο παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι, σκόραρε με κεφαλιά εναντίον της Κρίσταλ Πάλας στο «Selhust Park», βρίσκοντας δίχτυα για έβδομο συνεχόμενο παιχνίδι που ξεκινάει στην αρχική ενδεκάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τελευταία 20 ματς που ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα, πέτυχε 21 γκολ.

Όταν ρωτήθηκε, μετά τη νίκη επί των «αετών», για το γεγονός ότι σκόραρε με το κεφάλι, ο ίδιος αρκέστηκε να πει, χαριτολογώντας: «Έχω μια δυσκολία στο να βάζω γκολ με κεφαλιές, αυτό ήταν λιγάκι τυχερό».

Και όμως, για τον 22χρονο στράικερ δεν είναι όλα ρόδινα. Και μόνο το γεγονός ότι ξεκινάει συνήθως από τον πάγκο, παρά την εκτελεστική του δεινότητα, τον κάνει πολλές φορές να εκφράζει τα παράπονά του. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε τον Σεπτέμβριο:

«Καταλαβαίνω τον προπονητή μου, που προτιμά τον Αγουέρο. Είναι θρύλος στη Σίτι και είναι σε καταπληκτική κατάσταση, αλλά κι εγώ δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι αναπληρωματικός του. Είμαι στο Μάντσεστερ από το 2017, στην τέταρτη σεζόν μου στη Σίτι και ακόμη παλεύω για μια θέση στη βασική ενδεκάδα, ενώ σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα ήμουν βασικός».

Η αλήθεια είναι, ότι ο Αγουέρο, δεν θα βρίσκεται για πάντα στη Σίτι. Στα 31 του χρόνια και με το συμβόλαιό του να λήγει το 2021, κάποια στιγμή θα πρέπει να πάψουν να στρέφονται όλα γύρω από τον ίδιο. Το σίγουρο είναι ότι η διάδοχη κατάσταση είναι έτοιμη.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να αποθεώσει τον Ζέσους, τονίζοντας ότι ο σύλλογος διαθέτει έναν εκπληκτικό παίκτη σε νεαρή ηλικία, που κόστισε πολύ λίγα (27 εκατ. λίρες) για την αξία του.

«Αποτελεί μία από τις καλύτερες μεταγραφές της θητείας μου. Πραγματικά με το που ήρθε στην ομάδα, κατάλαβα ότι πρόκειται για μια εξαιρετική περίπτωση. Έπειτα υπέστη συνεχόμενους τραυματισμούς. Το να συναγωνίζεται με τον Σέρχιο (εννοεί Αγουέρο), είναι ένα από τα δυσκολότερα πράγματα, αλλά ο ανταγωνισμός βοηθάει και τους δύο.

Τους τελευταίους 12 μήνες, ο Ζέσους έχει πετύχει 26 γκολ σε 56 ματς όλων των διοργανώσεων, προερχόμενος σε πολλά από τον πάγκο. Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι ο νεαρός στράικερ έχει πολύ μέλλον στο Μάντσεστερ, αρκεί να συνεχίσει με την ίδια ταπεινότητα, «αναστατώνοντας» τις αντίπαλες άμυνες.

https://www.youtube.com/watch?v=_ieTYu4FedM

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ