Κέβιν Μιραλάς: Επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του

Κέβιν Μιραλάς: Επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του

Ο Κέβιν Μιραλάς είναι έτοιμος να φορέσει ξανά την ερυθρόλευκη φανέλα και to10.gr σας θυμίζει την ζωή και την καριέρα του Βέλγου επιθετικού

«Θέλω να πω ότι θα έχω πάντα στην καρδιά μου τον κόσμο του Ολυμπιακού που με στήριξε και με αγάπησε από την πρώτη στιγμή, με έναν πρωτόγνωρο για μένα τρόπο», είχε πει κατά την αποχώρηση του από το λιμάνι του Πειραιά για εκείνο του Λίβερπουλ. Φεύγοντας άφησε ένα κομμάτι του πίσω, ντυμένο στα ερυθρόλευκα να περιμένει τη δική του επιστροφή, η οποία πλέον είναι γεγονός, όπως σας ενημέρωσε αποκλειστικά to10.gr. Ο λόγος για τον Κέβιν Μιραλάς…

Η ευτυχία είναι απλή και λιτή, προϋποθέτει ένα μόνο πράγμα, να ακολουθείς τα προστάγματα της καρδιάς και η πραγματική ανταρσία της ζωής είναι να έχεις το θάρρος να την αποζητάς. Ο διεθνής Βέλγος φορ δεν ήταν ευτυχισμένος στην Έβερτον και από την άλλη είναι κι αυτό το κομμάτι του πίσω που τον περιμένει.

Η ώρα της ένωσης με αυτό το κομμάτι ήρθε και to10.gr είπε να φρεσκάρει λίγο τη μνήμη σας, με ένα από τους πιο αγαπημένους παίκτες που φόρεσαν ποτέ τη φανέλα με τον δαφνοστεφανομένο έφηβο, με έναν από τους πιο ταλαντούχους ξένους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από το ελληνικό πρωτάθλημα την τελευταία δεκαετία.

Τα πρώτα βήματα

Ο Κέβιν Αντόνιο Μιραλάς Καστίγιο, όπως είναι το πλήρες όνομά του,  γεννήθηκε τις 5 Οκτωβρίου του 1987 στην Λιέγη. Γνώρισε το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Σταντάρ και  προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών ομάδων που διεκδίκησαν την υπογραφή του. Η Λιλ κερδίζει την άτυπη μάχη.

Στα 18 του φτάνει στο Μετροπόλ και στην πρώτη του σεζόν πετυχαίνει 1 γκολ σε 3 εμφανίσεις. Κάθε σεζόν κερδίζει ολοένα και περισσότερο την εμπιστοσύνη του προπονητή του και ως εκ τούτο τα γκολ και ο χρόνος συμμετοχής του αυξάνονται! Τη σεζόν 2007-08 σε 35 παιχνίδια πέτυχε 6 γκολ, κάτι που ανάγκασε την Σεντ Ετιέν να εκταμιεύσει 4 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Το ντεμπούτο του στους Αγίους ήταν πολλά υποσχόμενο ( σκόραρε στο ντεμπούτο του στο ντέρμπι με τη Λιόν) ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο καλή με συνολικά 3 τέρματα  σε 30 συμμετοχές. Εκείνη τη σεζόν ωστόσο ο 22χρονος Κέβιν αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο UEFA, με τους ανθρώπους των ερυθρόλευκων να αρχίζουν να εξετάζουν την περίπτωσή του.

Η επόμενη σεζόν (2009-10) ήταν απογοητευτική για τον Μιραλάς, καθώς δεν μπόρεσε να σκοράρει ούτε μια φορά στο Σαμπιονά και στο τέλος της χρονιάς οι ιθύνοντες της Σεντ Ετιέν ψάχνονταν να τον παραχωρήσουν κάπου δανεικό.

Όταν άναψε η σπίθα

Το καλοκαίρι του 2010 κάνει την εμφάνισή του ο Ολυμπιακός και προσφέρεται να τον αποκτήσει για έναν χρόνο, με οψιόν αγοράς ύψους 2,5 εκατ. ευρώ. Το γκολ που έλλειπε στα τελευταία παιχνίδια του Βέλγου προβλημάτισαν αρχικώς τόσο τον κόσμο του Ολυμπιακού όσο και τα εγχώρια Μέσα. Ο Έβαντ Λίνεν αρχικά και ο Ερνέστο Βαλβέρδε δευτερευόντως δεν του δίνουν φανέλα βασικού. Ο Τσινγκούρι, όμως, αρχίζει να τον εμπιστεύεται και δοκίμασε να τον χρησιμοποιήσει στην κορυφή της επίθεσης.

Αυτό ήταν. Η σπίθα που χρειαζόταν και ο ένας και ο άλλος είχε ανάψει και η πυρκαγιά που θα εξαπλωνόταν στη συνέχεια «καταστροφική». Ο Βέλγος «κούμπωσε» αμέσως στο σύστημα του Ερνέστο Βαλβέρδε και ανάπτυξε μια σχέση σχεδόν ερωτική με τα αντίπαλα δίχτυα! Τα γκολ του κατά του αιωνίου αντιπάλου Παναθηναϊκού του εξασφάλισαν με μαθηματική ακρίβεια μια θέση απευθείας στις καρδιές του κόσμου.  Η σεζόν (2010-2011) έκλεισε με 14 γκολ σε 33 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, μόλις δύο λιγότερα απ’ όσα είχε σημειώσει σε όλη την καριέρα του πριν τον Ολυμπιακό! (16 σε 158 εμφανίσεις).

Ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι οι Ερυθρόλευκοι θα ενεργοποιούσαν τη ρήτρα του Βέλγου το καλοκαίρι όπερ και εγένετο. Οι Πειραιώτες κατέβαλαν τα 2,5 εκατομμύρια που είχαν συμφωνηθεί με την Σεντ Ετιέν και τον έδεσαν στο Λιμάνι με τριετές συμβόλαιο.

Οι Ερυθρόλευκοι του έδειξαν εμπιστοσύνη και εκείνος την εξαργύρωσε σε τέρματα. 20 γκολ σε 25 εμφανίσεις είναι μόνο όσα λένε οι αριθμοί. Οι κινήσεις του στο γρασίδι και το ιδιαίτερο δέσιμό του με τον κόσμο, για κάποιους μέτρησαν περισσότερο από το άνετο νταμπλ και στους 16 του Europa League.

Το κεφάλαιο Έβερτον

Το καλοκαίρι του 2012 οι μνηστήρες ήταν πολλοί, όσοι η αξία και το ταλέντο του. Τελικά, έναντι 8 εκατομμυρίων η Έβερτον τον κάνει δικός της, με τον ίδιο να αποχωρεί με βαριά καρδιά από το λιμάνι καθώς τόσο αυτός όσο και η σύζυγος του απολάμβαναν τη ζωή στην Ελλάδα, ενώ στη χώρα μας είχε γεννηθεί και ο γιος τους.

Στην Έβερτον αγωνίστηκε για πέντε χρόνια, συμπλήρωσε τα 38 γκολ σε 186 συμμετοχές με τα Ζαχαρωτά όμως κάτι έλειπε, η σπίθα στα μάτια του και η αγάπη του κόσμου. Η εμπιστοσύνη, αυτή που του χάρισαν οι Ερυθρόλευκοι, δεν βρέθηκε ποτέ στο Λίβερπουλ!

Ο Ολυμπιακός είχε προσπαθήσει να τον αποκτήσει το περασμένο καλοκαίρι, όμως το «φλερτ» δεν κατέληξε σε νέο «γάμο». Ο ίδιος δήλωνε: «Έκανα τα πάντα για να επιστρέψω στον Ολυμπιακό. Μίλησα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και με τον πρόεδρο της Έβερτον για τη μεταγραφή και όλα παραμένουν ανοιχτά εν όψει Ιανουαρίου. Εγώ και η οικογένειά μου θέλουμε να επιστρέψουμε στην Ελλάδα» είχε πει χαρακτηριστικά ο Μιραλάς πριν από την έναρξη του αγώνα της Εθνικής Ελλάδος με το Βέλγιο στο Γ. Καραϊσκάκης, από το κοινό του οποίου αποθεώθηκε.

Η επιστροφή

Ύστερα από περίπου έξι χρόνια η στιγμή που θα βρει αυτό το κομμάτι που είχε αφήσει φεύγοντας, ήρθε! Ο Κέβιν Μιραλάς Θα επιστρέψει στο Λιμάνι όπου αγάπησε και αγαπήθηκε όσοι λίγοι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ