Σαν σήμερα: Οταν η Μπαρτσελόνα κατέκτησε την Ευρώπη για πέμπτη φορά (vid)

Σαν σήμερα: Οταν η Μπαρτσελόνα κατέκτησε την Ευρώπη για πέμπτη φορά (vid)

Μία μέρα σαν σήμερα πριν από πέντε χρόνια, η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το 5ο Champions League στην ιστορία της απέναντι στην Γιουβέντους.

H αγωνιστική σεζόν 2014-2015 ήταν παράσταση για έναν ρόλο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με την Μπαρτσελόνα να κατακτά μια μέρα σαν σήμερα πριν από πέντε χρόνια το 5ο Champions League της ιστορίας της.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έκανε εκπληκτικά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο εκείνη την χρόνια, αφήνοντας το καλύτερο για το τέλος. Μετά την Primera Division και το Copa del Rey, οι Μπλαουγκράνα σήκωσαν και το βαρύτιμο τρόπαιο του Champions League στο Βερολίνο απέναντι στην Γιουβέντους, γράφοντας ιστορία, καθώς έγιναν η πρώτη ομάδα που καταφέρε για δεύτερη φορά σε μία χρονιά να πάρει πρωτάθλημα, κύπελλο και ευρωπαϊκό (2009 το πρώτο τρεμπλ). Πάραλληλα αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του Τσάβι με την φανέλα των Μπλαουγκράνα στην 151η συμμετοχή του.

Οι Καταλανοί ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο κομμάτι του τελικού κόντρα σε μία σούπερ-μαχητική και ποιοτική Γιουβέντους, η οποία μπήκε πιο δυναμικά στο παιχνίδι, όμως αυτή η υπερόχη της φάνηκε μάταιη, καθώς ο Ράκιτιτς μόλις στο 4΄ έβαλε σε θέση οδηγού την Μπαρτσελόνα. Ύστερα η Γιούβε ισορρόπησε το παιχνίδι, δημιουργήσε ευκαιρίες και εν τέλη κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Μοράτα στο 55΄.

Ωστόσο, οι Μπανκονιέρι αναγκάστηκαν να υποκλιθούν στην τριπλέτα ΜSN, με τους Σουάρες στο 71΄ πρώτα να διαμορφώνει το 2-1, μετά από δημιουργία του Μέσι, ενώ στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Νεϊμάρ με ατομική ενέργεια να δίνει διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της Μπαρτσελόνα.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Λιχτστάινερ, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Εβρά (89′ Κομάν), Πίρλο, Μαρκίζιο, Πογκμπά, Βιδάλ (79′ Περέιρα), Τέβες, Μοράτα (85′ Γιορέντε).

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Αλβες, Αλμπα, Μασεράνο, Πικέ, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (91′ Ματιέ), Ινιέστα (78′ Ινιέστα), Νεϊμάρ, Μέσι, Σουάρες (96′ Πέδρο).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ