Βικτόρ Γουεμπανιαμά: Το «αύριο» του μπάσκετ μιλάει… γαλλικά (pic & vids)

Βικτόρ Γουεμπανιαμά: Το «αύριο» του μπάσκετ μιλάει… γαλλικά (pic & vids)

Το μέλλον του γαλλικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ, κοιτάζει στο πρόσωπο του Βικτόρ Γουεμπανιαμά. Μπορεί να είναι μόλις 16 ετών, αλλά το ταλέντο και η ποιότητα αποτελούν τα εφόδια για να πρωταγωνιστήσει στην επόμενη «μέρα» του αθλήματος. Κρατήστε αυτό το όνομα…

Την ώρα που όλοι ψάχνουν να βρουν τα ταλέντα της επόμενης μέρας, σε μία πόλη της Γαλλίας, υπάρχει το απόλυτο next big thing. Το όνομα του, μπορεί να είναι γλωσσοδέτης, αλλά οι επιδόσεις που έχει με την τοπική ομάδα, είναι ανατριχιαστικές για την ηλικία του. Γεννημένος τον Γενάρη του 2004, ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης και, αδιαμφισβήτητα, το μεγαλύτερο της Γαλλίας. Με ύψος 2,18 και 109 κιλά βάρος, η τρομερή σωματοδομή του, συνδυάζεται άψογα με το πλούσιο ταλέντο που διαθέτει.

Μπορεί στην παιδική του ηλικία, να έπαιζε ποδόσφαιρο, ωστόσο γρήγορα κατάλαβε ότι δεν ήταν εκεί το μέλλον του. Σε ηλικία μόλις 10 ετών, αποφασίζει να ασχοληθεί με το μπάσκετ, αφού το ύψος του, ήταν το κατάλληλο για το άθλημα. Ρόλο σε αυτή την απόφαση, έπαιξε (και) η μεγάλη του αδερφή, η οποία ήταν επίσης μπασκετμπολίστρια και μάλιστα, είχε κατακτήσει το χρυσό με την εθνική Γαλλίας, το 2017. Γρήγορα, άπαντες κατάλαβαν, ότι ο υψηλόσωμος Γάλλος πρόκειται για ένα μικρό «διαμάντι». Μάλιστα, οι γονείς του, είχαν απορρίψει τις προτάσεις των Μπαρτσελόνα και Λυών όταν ήταν μόλις 14 ετών (είχε ήδη ύψος 2,08 μ.).

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις με τους νέους της Ναντέρ, του πρόσφεραν μία θέση στην πρώτη ομάδα. Οι επιδόσεις του στις προπονήσεις, έκαναν τους ανθρώπους της ομάδας να τον υπολογίζουν από τις πρώτες, κιόλας, μέρες. Μπορεί να παίζει σέντερ, ωστόσο μοιάζει περισσότερο με τριάρι, με αποτέλεσμα να αποτελεί ένα «πολυεργαλείο» στα χέρια του Πασκάλ Ντοναντιέ. Τα εντυπωσιακά μακριά άκρα του, τον βοηθάνε τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση ενώ το κορμί του ξεχωρίζει μέσα στο γήπεδο. Έκανε ντεμπούτο απέναντι στην ιταλική Μπρέσια, στις 29 Οκτωβρίου του 2019, στο πλαίσιο του EuroCup. Πέρα από την πρώτη του συμμετοχή, έγινε ο δεύτερος νεότερος μπασκετμπολίστας, που αγωνίζεται στην διοργάνωση, μετά τον Στέφαν Πέτκοβιτς.

Φυσικά, έχει αγωνιστεί με το εθνόσημο της Γαλλίας, με το τμήμα της Κ16. Μάλιστα, έχει κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διοργανώθηκε στην Ιταλία, το 2019. Στην ολοκλήρωση του τουρνουά μέτρησε εννέα πόντους μέσο όρο ανά αγώνα αλλά και 9,6 ριμπάουντ. Αξιοσημείωτο δε, ότι ήταν πρώτος σε μέσο όρο μπλοκ, αφού είχε 5,3 ανά παιχνίδι. Τα στατιστικά του στα προημιτελικά, απέναντι στην Κροατία, ήταν ένα δείγμα της αξίας του, αφού τελείωσε την αναμέτρηση με 12 πόντους, 21 ριμπάουντ και 8 μπλοκ. Ήδη αρκετές ομάδες κοιτάνε την περίπτωσή του και δεν αποκλείεται μέσα στο καλοκαίρι να υπάρξουν εξελίξεις γύρω από το όνομά του.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ